Tgrt Haber
11 Kasım 2019 18:04

Süs köpeği cinsleri ve özellikleri: Süs köpekleri ile ilgili bilgiler

En sadık dostlar olarak bilinen sevimli köpeklerin cins, ırk ve türle ile ilgili, “En iyi süs köpeği ırkları, Süs köpeği ırkları, köpek cinsleri, havlamayan köpek ırkları, büyümeyen köpek cinsleri, eğitilebilir köpek cinsleri, en iyi köpek cins ve ırkları, evde beslenecek bekçi köpekleri, süs köpeği temsili türleri, süs köpeği hastalıkları, süs köpeği fiyatları, süs köpeği sahiplenme ve süs köpeği eğitimleri” konularının detaylarını araştırdık.

Süs köpeği cinsleri ve özellikleri: Süs köpekleri ile ilgili bilgiler
En iyi süs köpeği ırkları,Süs köpeği ırkları,Köpek cinsleri,Havlamayan köpek ırkları,Büyümeyen köpek cinsleri,Eğitilebilir köpek cinsleri,En iyi köpek cins ve ırkları,Süs köpeği temsili türleri,süs köpeği hastalıkları

Süs köpekleri tam anlamıyla dost canlısı hayvan türleri arasında yer alır. Sevimli görünümleri, şirin ve tatlı hareketleri ile insanların kendilerini hemen fark etmelerini sağlayabilirler. Süs köpekleri, sevimli görünümlerinin yanında bakımı da oldukça zor ve masraflı canlılardır. Sizlerde bir süs köpeği sahiplenmeyi düşünüyorsanız, bu şirin canlıların bakımı ile ilgilenmeli, sorumluluklarınızı eksiksiz bir şekilde yerine getirilmelidir. Şirin görünümlü bu canlıların bakımı benzerlik gösterse de tür ve ırkına göre, tüy bakımı ve beslenme şekilleri farklılıklar gösterebilir. Şayet bunlara dikkat edilmezse, sahiplendiğiniz bu şirin canlının hastalanmasına hatta kayıp edilmesine sebep olabilirsiniz.
 

İşte kendinize en uygun ırkı seçmenize yardımcı olacak süs köpeği cinsi bilgileri.

Süs Köpeği Cinsleri ve Özellikleri / Süs Köpekleri İle İlgili Bilgiler

SÜS KÖPEĞİ CİNSLERİ VE ÖZELLİKLERİ

Dünyada pek çok ırkı bulunan köpeklerin her birinin kendine has bir özelliği vardır. Bu ırklar içerisinde süs köpekleri olarak adlandırılan ırkların en büyük özelliği ise insanlara arkadaşlık edebilmesidir.

Şimdi bu sevimli canlıların gelin cinslerini tek tek inceleyelim.

Tibetan Spaniel

Tibetan Spaniel

Tibetan Spaniel cinsi süs köpekleri Antik Tibet’te kutsal hayvanlar olarak anılır. Yüksek mekanlarda yaşayan bu hayvanlar olası riskli durumları hebardar etmeleri ile de bilinir. Kafası ve yüzü yuvarlak olan Tibetan Spaniel’in kulak kısımları ise tüylerle kaplıdır. Spaniel cinsi köpekler biraz çekingen yapısı ile bilinir. Farklı seslere karşı ise çok dikkatlidirler. Ev ortamında aile bireylerine karşı sempatik ve sevecen hareket sergilerler. 

16 yıl kadar ömür süren Tibetan Spaniel cinsi köpeklerin eğitimleri ise oldukça zordur. Çünkü biraz bağımsız bir yapıya sahiptir. Orta derece tüy dökerler ve sağlıklı bir kürke sahiptir. Tüylerinin taranmasından çok hoşlanırlar.

Cavalier King Charles

Süs köpeği cinsleri ve özellikleri: Süs köpekleri ile ilgili bilgiler

Oldukça zeki ve hareketli bir tür olan Cavalier King Charles cinsi köpekler, dost canlısı, sabırlıdır. Sahiplerini mutlu etmekten, oyun oynamaktan da oldukça zevk alırlar. Başka ırk köpek türleri ile de iyi anlaşabildikleri gibi her yaş insanla da hızlı iletişim kurarlar. Bir süs köpeği olan Cavalier King Charles ırkı sevilmekten, ilgi görmekten çok hoşlanırlar. Cavalier cinsi köpeklerin eğitimleri de çok kolaydır. 

Cavalier King Charles cinsi köpeklerin tüylerinin düzenli taranması ev fırçalanması gerekir. Gerektiğinde yıkanmaları ve temizlenmeleri de gereklidir. Cavalier cinsi köpeklerin kulaklarında bulunan tüyler genellikle birbirine karıştığı için banyo sırasında tüylerin açılmasını sağlamalı ve banyo sonrasında ise tüylerini kurutma işlemini de mutlaka yapmalısınız. Ortalama ömürleri 15 yıl kadar süren bu köpekler sık sık gözlerinden rahatsız olurlar. Bu sebeple gözlerinin enfeksiyon kapmaması için kontrol edilmesi hayvanın sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Minyatür Schnauzer

Minyatür Schnauzer

Schnauzer cinsi köpekler de bir süs köpeğidir. Üç türlü farklı ırkı olan bu tür oldukça sosyal bir yapıya sahiptir. Özellikle evde kolayca beslenebilir ve diğer evcil hayvanlar ile de çok iyi geçinirler. Minyatür Schnauzer cinsi bir köpek sahiplenecekseniz ırkına dikkat etmeniz önemlidir. Zira uyumlu olan bu köpeklerin genellikle nadir de olsa inatçı olanları ile geçinmek biraz zor olabilir. Hatta boyun eğmeyen yapıları yüzünden, şayet sert tepkiler verilirse bu belirgin yapıları hemen ortaya çıkar ve sert tepkiye sert bir karşılık verebilirler. Minyatür Schnauzer’ler fazla tüy dökmezler. Kokusuz olmaları nedeniyle evde rahatlıkla beslenebilirler. Tüylerinin düzenli olarak taranması uzaması durumlarında kısaltılması gerekmektedir.

Yorkshire Terrier

Süs köpeği cinsleri ve özellikleri: Süs köpekleri ile ilgili bilgiler

Anavatanı İngiltere olan ve küçük bir ırk olan Yorkshire Terrier cinsi köpekler zeki, atik ve hareketlidirler. Evde çok dost canlısı tavırlar sergilerler. Yabancılara karşı her zaman tedbirli yaklaşıp kendisine ulaşılmak istenildiğinde hırçınlaşabilirler.

Ortalama olarak 16 yıl ömür süren bu sevimli ırk 5 kilo ağırlığına kadar çıkabilirler. Yorkshire Terrier cinsi köpekler çok fazla tüy dökmezler. Tüy ve kıla alerjisi olan kişiler tarafından tercih edilebilecek bu ırkın bakımının ise düzenli yapılması gerekmektedir. Özellikle tüylerini düzenli taramak ve dişlerini ise fırçalamak gerekir.

Minyatür Pinscher

Minyatür Pinscher

Oldukça zorlayıcı bir ırk olan Minyatür Pincher cinsi köpeklerle geçinmek oldukça zordur. En küçük ters hareketlere veya ani hareketlere karşı sinirlenebilir yapıya sahiptirler. Kendilerine karşı bir tehdit hissettikleri an saldırabilirler. Minyatür Pincher ırkı bir köpek beslemeyi düşünüyorsanız iki kere düşünmeniz hem sizin, hem de komşularınızın iyiliği açısından önemlidir diye düşünüyoruz.

Diğer taraftan, Pinscher cinsi köpeğin küçüklükten itibaren iyi eğitilmesi durumunda ise bu ırk gerek evcil hayvanlarla gerekse yaramaz çocuklarla çok iyi anlaşabilirler. Bu ırkın başka hayvanlara karşı saldırgan olduğunu ise asla unutmamak gerekir.Pinscher cinsi köpeklerin ayda bir iki defa tüylerinin taranması ve düzenli olarak fırçalanması onun rahatlamasını sağlayacaktır.

Bichon Frise

Süs köpeği cinsleri ve özellikleri: Süs köpekleri ile ilgili bilgiler

Tam bir apartman köpeği olan Bichon Frise cinsi köpekler nedensiz havlamaz, tüy dökmez, kendinden emin, hayat dolu bir ırktır. Çok zeki, oyuncu ve sempatik tavırları olan Bichon Frise cinsi köpeklerin tek mutluluk kaynağı sahiplerinin ilgileridir. Böylesine sosyal canlıların eğitimi ise oldukça kolaydır. Evde başka hayvanlar var ise onlarla da çok iyi geçineceklerdir.

Diğer süs köpekleri gibi Bichon Frise cinsinin tüylerinin düzenli olarak örneğin ayda bir en azından taranması gerekir. Ayrıca ayda bir köpeğin, göz çevreleri lekelenmeyi önlemek adına düzenli temizlenmesi sağlığı açısından çok önemlidir.

Toy Poodle

Toy Poodle

Süs köpekleri arasında dünya da en çok bilinen bir ırk olan Toy Poodle cinsi köpekler çok zekidirler. Tüy dökmez, kokusu ise yoktur. Geniş bir renk çeşitliliğine sahip olan bu ırkın silver, apricot türlerinin rengi ise genelde ya siyah ya beyaz renkleri vardır. Görsel olarak farklı tıraş edilebilen Toy Poodle cinsi köpeklerin tüyleri dalgalı ve yumuşak bi yapıya sahiptir. Kolayca eğitilebilirler.

Pomeranian

Pomeranian

Küçük yaşlarda eğitilmeye başlandığında evde gerek ev hayvanları ile gerekse çocuk ve aile bireyleriyle anlaşması oldukça rahat ve kolaydır. Çok zeki, dikkatli, meraklı, hayat dolu ve öğrenmeyi çok seven aynı zamanda da bağımsız ruhlu bir köpek türü olan Pomeranian ırkı hayvanlar çok iyi bir bekçi köpeği olabilirler. Çok cesur ve kendilerine olan özgüvenleri nedeniyle daha cüsseli köpeklere saldırabilirler.

Apartmanda beslenebilmesi için havlama eğitimi verilmesi iyi olur. Diğer taraftan bu türün bağımsız ruh halini ancak disiplin ve kararlı duruşla bir çizgiye getirebilirsiniz. Pomeranian cinsi köpekler sıkıntıyı ve zorlayıcı tavır ve davranışlardan çok hoşlanmadıkları için çocukların uzak tutulması gerekir. Çünkü Pomeranian cinsleri bu tarz zorlayıcı tavırlar karşısında ısırabilirler. Tüylerini ayda bir iki kez taranması hem sağlığı hem de rahatlaması açısından önemlidir.

Pug

Süs köpeği cinsleri ve özellikleri: Süs köpekleri ile ilgili bilgiler

Süs köpekleri arasında hem hareketli, hem oyuncu hem de sadık yapısı ile herkes tarafından bilinen Pug cinsi süs köpeklerini mutlu etmek için tek yapmanız gereken onu sevmek ve takdir etmektir. Oldukça zeki ve söylenileni çabuk kavrayan yapısı sık tekrarlanan eğitimlere pek uygun değildir. Pug cinsi köpeklerde bekçi köpeği olabilirler. Gereksiz yere havlamaz, evde başka hayvanlarınız varsa onlarla oldukça iyi geçinirler.

Apartman için uygundur. Çocuklarla da iyi geçinir. Şayet çok fazla ilgi isteyen bu köpeğe gereken ilgiyi vermezseniz kıskançlık yapıp küsebilirler. Pug ırkı çok hareketli değildir. Bu sebeple de bahçe ihtiyacı da çok fazla olmaz. Tüylerinin kısa olması nedeniyle bakımları da oldukça kolaydır. Bu ırk maalesef her mevsim geçişlerinde oldukça çok tüy dökerler. Beslenmesine dikkat edilmediği takdirde kilo alabilirler.

Shih Tzu

Süs köpeği cinsleri ve özellikleri: Süs köpekleri ile ilgili bilgiler

Shih Tzu ırka köpekler çok zeki, oldukça inatçı, gözünü budaktan esirgemeyecek kadar cesur ve bünyesine göre dayanıklı ve neşeli bir canlıdır. Çoğunlukla çocuklar ile iyi anlaşsa da bazen sinirlendiği zaman ısırabilir. Genellikle başka hayvanlarla iyi geçinir. Ev içersinde oldukça sessiz bir köpektir ve apartman yaşamı için idealdir. Ev içinde yeteri kadar hareket ettiği için ayrıca bir bahçeye fazla ihtiyaç duymaz. Sıcak havalarda dikkatli olunmalıdır çünkü ısıya karşı hassasiyeti söz konusudur. Genelde baş üstündeki uzun tüyler tokalarla tutturulur ancak buna dikkat edilmeli ve deri problemleri olmaması açısından toka çok sıkı takılmamalıdır. Yüz ve göz çevresi temizliğine dikkat edilmelidir. Göz problemlerine karşı hassasiyet söz konusudur.

Papillon

Papillon

Papillon zeki, canlı ve sevgi dolu bir köpektir. Dengeli ve itaatkar olduğu gibi sahibine de çok düşkündür. Hatta bu yüzden yabancılara karşı sahibini korumacı bir tavır sergileyebilir. Bazıları huysuz olabilir. Tuvalet eğitimi konusunda biraz zorluk çekse de genel olarak kolay eğitim alır. Diğer köpeklere karşı bazen saldırgan tutum sergileyebilir. Bölgesini koruma konusunda çok hevesli olduğundan bazen fazlaca havlayabilir ve bu da apartman yaşamı için çok uygun olmayabilir. Genellikle temiz ve kokusuz olsalar da günlük tüy bakımı önemlidir.

Süs köpeği türleri yukarıda bahsedilenler ile sınırlı değildir. Bu köpek ırkları dışında; Cocker, Chihuahua ve Maltese Terrier gibi daha pek çok süs köpeği cinsi mevcuttur. Eğer siz de süs köpeği sahiplenmeyi düşünüyorsanız öncelikle bir uzmana danışarak sahipleneceğiniz köpeğin temel özellikleri hakkında bilgi sahibi olmanız, bakımlarını doğru yapmanız ve iyi bir iletişim kurmanız adına doğru bir yaklaşım olacaktır.

Tüy Dökmeyen Köpek Cinsleri

Tüy Dökmeyen Köpek Cinsleri

Köpekler, mevsim dönümlerinde, hastalıklarda, stres durumlarında ve normal zamanlarda da ömrünü tamamlamış tüylerini dökerler. Biz her ne kadar tüy dökmeyen köpek cinsleri konulu bir yazı hazırlamış olsak da aslında tüy dökmeyen köpek diye bir şey yoktur. Her köpek az ya da çok mutlaka tüy döker. Ancak bu durum, her ne kadar doğal bir süreç olsa da, köpek sahiplenmeyi düşünen bireylerin tereddüt yaşamasına neden olabilmektedir. Özellikle apartman dairesinde yaşayanlar ile astım ve bronşit gibi üst solunum yolu rahatsızlığı olanlar, köpeklerin döktükleri tüyler nedeniyle köpek sahiplenmekten vazgeçebilmektedir. Ancak bilinenin aksine tüm köpekler tüy döken ve bakımı zahmetli cinsler değildir. Bazı köpek cinsleri, çok az tüy döker ve bu nedenle bakımları oldukça kolaydır. Peki, tüy dökmeyen köpek cinsleri hangileridir?

BAKIMI KOLAY VE TÜY DÖKMEYEN KÖPEK CİNSLERİ

Köpeklerin ırklarına göre tüy dökme durumları değişiklik göstermektedir. Bazı köpekler ırk özellikleri gereği yoğun miktarda tüy dökerken, bazıları ise kısa tüylüdür ve çok az miktarda tüy dökerler. Eğer siz de sahipleneceğiniz köpek ile ilgili tüy dökme sorunu yaşamak istemiyorsanız ya da alerjiniz söz konusu ise tüy dökmeyen köpek ırkları arasından seçim yapabilirsiniz.

Malta Teriyeri

Malta Teriyeri

Tüy dökmeyen köpek çeşitleri arasında yer alan Malta Teriyerleri, yüksek enerjili ve arkadaş canlısı bir köpektir. Bu doğrultuda küçük, tüy dökmeyen ve aynı zamanda dost canlısı bir köpek sahiplenmek istiyorsanız bu ırk tam da size göre olabilir.

Shih-tzu

Süs köpeği cinsleri ve özellikleri: Süs köpekleri ile ilgili bilgiler

Tüy dökmeyen köpek cinsleri denilince akla ilk gelen cinslerden birisi olan Shih-tzu, yine de tüy bakımı için özen gerektirir. Bunun için köpek fırça ve tarakları kullanarak tüy bakımlarını kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Basenji

Basenji

Tüy dökmeyen köpek cinsleri arasında yer alan Basenji cinsi köpekler, özellikle tüye karşı alerjisi olanlar için oldukça idealdir. Kısa tüyleri ve sevimli tavırları ile evde beslenmeye uygun bu köpekler, evi kirletmez ve bakımları ise kolaydır.

Papillon

Papillon

İsmini kelebeği andıran kulaklarından alan Papillon cinsi köpekler, en az tüy döken köpek cinslerinden birisidir.

Poodle

Poodle

Poodle; her ne kadar tüy dökmeyen köpek cinsleri arasında yer alsa da, tüylerinin haftada birkaç kez fırçalanması ve oluşan düğümlerin açılması gerekmektedir.

Boston Terrier

Boston Terrier

Küçük köpek türleri arasında yer alan Boston Terrier, apartman yaşamı için oldukça uygundur. Siyah ve beyaz renk tonlarında tüylere sahip bu köpekler, oldukça uysal ve sakindirler. Bu nedenle çocuklu aileler de rahatlıkla tercih edebilir.

West Highland White Terrier

Süs köpeği cinsleri ve özellikleri: Süs köpekleri ile ilgili bilgiler

Etkileyici bir yüze sahip bu köpekler, av köpeği olmalarına rağmen evde beslenmeye de oldukça uygun canlılardır. Özellikle sık sık seyahat eden ve gittiği yere köpeğini de götürmek isteyenler için en ideal West Highland White Terrier cinsi köpekler, çok az tüy dökerler.

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier

Sevimli ve masum bir görünüme sahip Yorkshire Terrierler, tüy dökmeyen küçük köpek cinsleri arasında yer almaktadır.

Portekiz Su Köpeği

Portekiz Su Köpeği

Zeki, kolay eğitilebilir ve dost canlısı bir cins olan Portekiz Su Köpeği, çok az tüy döktüğü için alerjisi olan bireylere önerilebilecek bir ırktır.

Bedlington Terrier

Bedlington Terrier

Tüy dökmeyen köpek cinsleri arasında yer alan bu köpekler; küçük, nazik ve oldukça enerjik canlılardır. Yine Bedlington Terrierler, az tüy dökmelerinin yanında nadir olarak fırçalanmak isterler ve tüyleri çok çabuk uzamaz.

Tüysüz Çin Köpeği

Süs köpeği cinsleri ve özellikleri: Süs köpekleri ile ilgili bilgiler

Bu köpekler aslına bakılırsa tam olarak tüysüz değildir. Ayaklarında ve başında düzenli olarak bakım gerektiren tüyleri bulunmaktadır. Ancak bu tüyler çok dökülmediği için alerjisi olan bireyler adına sorun çıakrmaz ve apartmanda kolaylıkla bakılabilirler.

Tüy dökmeyen köpek ırkları arasındaaz tüy döken “Coton de Tuluear”, “Puanter”, “Schnauzer”, “İrlandalı Su Spaniel” ya da  “Peruvian Inca Orchid” gibi tüysüz köpek cinsleri de bulunmaktadır.

İster tüylü ister tüysüz olsun tüm köpekler tüy döker ve bundan tamamen kurtulmak mümkün değildir. Özellikle mevsim geçişlerinde çok daha fazla olan tüy dökülmeleri, köpek sahibi için bazen gerçekten yorucu olabilir. Bu nedenle köpeğinizi sık fırçalamayı alışkanlık haline getirmelisiniz.

EN KÜÇÜK KÖPEK CİNSLERİ HANGİLERİ

Küçücük ve çok sevimli olan bu köpekleri sevmemek mümkün değil elbette. Şimdi sizler için en küçük köpek türlerinin listesini yapacağız. Şimdi de ufacık tefecik sevimli köpekler.

Chihuahua

Süs köpeği cinsleri ve özellikleri: Süs köpekleri ile ilgili bilgiler

Meksika kökenli bir köpek cinsi olan Chihuahua en küçük köpek cinsidir.

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en fazla sahiplenen köpeklerden biri olan Yorkshire Terrier en küçük köpekler listesinin ikinci sırada.

Pomeranian

Süs köpeği cinsleri ve özellikleri: Süs köpekleri ile ilgili bilgiler

Pomeranian köpekler küçük köpekler listesinde üçüncü sırada.

Oyuncak Kaniş (Toy Poodle)

Toy Poodle

Kanişler en akıllı köpek cinsleri arasında yer alıyor ve bu akıllı köpeklerin standart, minyatür, oyuncak olmak üzere üç farklı boyu var.

Papillon

Papillon

700 yıllık geçmişleri ile en eski köpek ırklarından da biri olan Papillon köpekleri en küçükler listesinde yer almış bir ırktır.

Pug

Son günlerde oldukça popüler hale gelen Pug cinsleri de milattan önce 400 yılında ortaya çıktığı söylenmektedir. Küçük köpekler listesinde altıncı sırada.

Shih Tzu

Tibet Lhasa Apso ırkı ile Pekineslerin çaprazlanması neticesinde ortaya çıktığı düşünülen Shih Tzu küçük köpekler listemiz de yedinci sırada.

Bichon Frise

Poddle yani kaniş ile Barbet su spanieli melezi olarak ortaya çıkan Bichon Frise küçük köpekler sıralamasında sekizinci sırada.

Boston Terrier

Listemizin iki numarası Yorkshire terrier ile aynı aileden gelen bu ırk küçük köpekler listemizin dokuzuncu sırasında yer alıyor.

Minyatür Pinscher

Minyatür Pinscher ya da kısa ismi ile Pinscher küçük köpekler listemiz de onuncu sırada yer alıyor.

Fransız Bulldog

Süs köpeği cinsleri ve özellikleri: Süs köpekleri ile ilgili bilgiler

En küçük köpek cinsleri listemizin son sırasında ise Fransız Buldogu ya da farklı adıyla bildiğimiz French Bulldog var.

KÜÇÜK KÖPEK IRKLARINDA SIK GÖRÜLEN SAĞLIK SORUNLARI

Süs köpeği cinsleri ve özellikleri: Süs köpekleri ile ilgili bilgiler

Maalesef bu sevimli dostlarımızın bazılarında kronik bazılarında ise az da olsa bir takım hastalıklar görülmektedir. Çünkü bu minik köpeklerin birçoğu bazı hastalıkları direkt olarak ailesinden yani genetik olarak onlara geçebiliyor.

Sizlere daha uzun dostluğunu sunacak bir köpek olması için bu hayvancıkların illaki sağlık sorunlarının neler olduğunu bilmeniz de fayda var.

Şimdi bu sevimli dostlarımızda görülen hastalıklara bakalım.

Brakisefali sendromu: Pug cinsi köpeklerde ve basık burunlu küçük köpeklerde gerçekten sık görülen bir sorundur.

İntervertebral disk hastalığı: Küçük köpek cinslerinden Shih Tzu bu hastalığa çok yatkındır.

Hipoglisemi: Kan şekerinin hızlı düşmesi olan hipoglisemi özellikle oyuncak köpek olarak adlandırılan küçük ırkların 6-12 haftalık yavrularında oldukça yaygındır.

Pankreatit: Bu aslında her ırktan köpeği etkileyebilen bir hastalıktır ancak en sık küçük ırklarda görülür. Pankreas iltihabı olan hastalık köpeklerde ateş, kusma, ishal, dehidrasyon gibi belirtilere sebep olabilir.

BÜYÜK IRK KÖPEKLER VE ÖZELLİKLERİ

Golden Retriever

Süs köpeği cinsleri ve özellikleri: Süs köpekleri ile ilgili bilgiler

Golden Retriever cinsi olan köpekler, son derece sıcakkanlı canlılardır. Bu nedenle de diğer canlılarla araları daima iyi olur. Uysal, iyi huylu, duygusal ve çocuklarla da çok iyi anlaşabilen köpeklerdir. Duygusal kelimesinin altını çizmekte fayda var. Çünkü gerçekten köpeklerin duygularından şüphe eden insanlar olduğu şahit olunan bir durumdur. Ayrıca Golden Retriever cinsinden olan köpekler şımarık ve ilgi isteyen cinslerdir. Bu nedenle de yalnız kalmayı sevmezler. Elbette insanlarla ve diğer canlılarla arası bu kadar iyi olabilen bir köpekten koruma köpeği de olması da beklenemez.

Labrador Retriever

Süs köpeği cinsleri ve özellikleri: Süs köpekleri ile ilgili bilgiler

Geçmiş dönemlerde Labrador Retriever cinsi köpekler, soğuk sulara atlayarak balıkçıların ağlarını çekmelerinde yardımcı olmak için eğitilen köpeklermiş. Kibar, naif ve sevgi dolu bir yapıları vardır. Bu yüzden aile köpeği olan türlerdendir. Oldukça zeki ve sadık bir dosttur Labrador Retriever köpek türleri. Aynı zamanda son derece de sabırlıdırlar. Fazlasıyla hareketli olan bu zeki köpekler, suyu da fazlasıyla seven bir ırktır.

Kurt Köpeği

Kurt Köpeği

Kurt köpekleri oldukça etkileyici özelliklere sahip olan bir ırkın üyeleridir. Sadık ve akıllı bir cinstir. Kurt köpekleri genellikle arama kurtarma, narkotik ya da görme engelli insanlara yardımcı amaçlı eğitilebilen cinslerdir. Elbette kurt köpekleri de kendi içlerinde çeşitli cinslere sahiptir. Her cinsin kendine has özellikleri bulunur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...