• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    106846
  • down
    USD
    5.7268
  • down
    EURO
    6.3392
  • down
    GBP
    7.4232
  • down
    Altın
    271.296
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 19.10.2019 - 16:38 Yorum : 0

Suşi nasıl yapılır ve Suşi nasıl yenir, Evde suşi yapmanın püf noktaları ve Yapma yöntemleri

Suşi’nin üstadı olarak bilinen Şef Barlas Günebak’ın efsane California Roll suşi tarifi sizlerler… bunun yanı sıra eğer çiğ lezzetlerden hoşlanmıyorsanız fakat yine de suşi yemek istiyorsanız o zaman derin yağda kızartılan suşiler tadabilirsiniz.

Suşi nasıl yapılır ve Suşi nasıl yenir, Evde suşi yapmanın püf noktaları ve Yapma yöntemleri

Suşi’nin üstadı olarak bilinen Şef Barlas Günebak’ın efsane California Roll suşi tarifi sizlerler… bunun yanı sıra eğer çiğ lezzetlerden hoşlanmıyorsanız fakat yine de suşi yemek istiyorsanız o zaman derin yağda kızartılan suşiler tadabilirsiniz.

Malzemeler
•    2 dilim Surimi (bu balıkların karıştırılarak, yengeç etiyle birlikte harmanlandığı bir et)
•    1/2 Salatalık
•    1/2 Avokado
•    Suşi Pirinci (büyük marketlerde bulabilirsiniz)
•    Yosun
•    Bambu
Hazırlanışı
Pirinci güzelce yıkayın ve yarım saat kenarda bekletin.
Dinlenen pirince bire bir ölçüde su koyup haşlayın. Yani bardak suya bardak sıcak su olacak şekilde hazırlayın.
10 dakika dinlendirin. Ardından pirince bir miktar sirke dökün ve pirincin bu sirkeyi güzelce çekmesine yardımcı olmak için bir dakika kadar karıştırın.  Sirke, burada, pirinçleri yapışkan hale getirecektir. Bu da pirinçleri yosuna yapıştırırken ihtiyaç olan bir durumdur.

Salatalıkları kabukları ile ince halde julyen doğrayın.
Olgunlaşmış avokadoyu ikiye bölün. Çekirdeğini bıçakla çıkartın. Kabuklarını soyun ve salatalık gibi uzun uzun dilimleyin. Parçalanan avokadoları atmayın salatalara veya tatlılara kullanabilirsiniz.
Bambu mad hasır bir yardımcıdır. Etrafını streçleyin.
Yosun kare ise bunu ikiye bölün. Dikdörtgen şeklinde olacaktır. Bunun da bir tarafı daha tırtıklıdır. Tırtıklı tarafını üste getirin.
Yanınıza bir kâseye su hazır edin. Suya elini batırın hafif elinizi ıslatın.
Islak elinizle pirinçten portakal büyüklüğünde alın.
Yosunun uzun kenarına boydan boya bastırarak sıvayın. Sonra bir elinizi yosunun tam kenarına koyup, pirincin taşmasını engelleyerek, pirinci uzun kenarından önce ortaya sonra da diğer uzun kenarına doğru bastırarak sürükleyin. Sıvama işlemi gibi olan bu hareket ile pirincin tamamı, yosundan taşmadan yosuna yapışmış olacaktır. Bu esnada, pirinçler elinize çok yapışırsa veya sizi rahatsız ederse, elinizi suya batırıp çıkartın.
Pirinçleri sıvadığınız yosunu ters çevirin. Yosunun altındaki bambu zaten streçle kaplı olduğundan, pirinçler bambuya yapışmayacaktır.
Ters çevirdiğimiz yosunun yeşil kısmına malzemelerimizi dizmeye başlıyoruz. Malzemeleri dizerken içerden dışarı doğru dizmeliyiz. Dikdörtgen şeklinde olan bu yosunun tam ortasına, rulo şeklinde olan yengeç etini koyuyoruz. İki tanesi uzun geleceğinden, bir rulonun tamamını fakat ikincisinin yarısını kesip koyuyoruz.
Ardından yengeç rulosunun bize yakın olan arkasına kestiğimiz avokadoları boylu boyunca diziyoruz.
Avokadonun üzerine gelecek şekilde salatalıkları en az 3 tane koyabilirsiniz. Bu, suşiyi yemenizi kolaylaştıracaktır.


Mat ile yosunun kenarlarını aynı hizaya getirip kendimizden taraftan sıkıca mat.i tutup, tüm malzeme ile sarmaya başlıyoruz.


Yanına biraz wasabi, zencefil ve soya sosu ile servis edebilirsiniz.

Tarifimiz en klasik olan suşi tarifidir. Siz eğer isterseniz kendi tarifinizi kendi damak tadınıza göre oluşturabilirsiniz. İçine kuşkonmaz vb. gibi tatlar da ekleyebilirsiniz.

 

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber