• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    107922
  • up
    USD
    5.8111
  • up
    EURO
    6.4454
  • down
    GBP
    7.6548
  • up
    Altın
    275.099
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 26.11.2019 - 11:45 Yorum : 0

Sütlaç nasıl yapılır? Sütlaç tarifi ve yapımı, Evde sütlaç tarifi ve malzemeleri

Sütlaç nasıl yapılır, Sütlaç tarifi, Türk mutfağının geleneksel, vazgeçilemeyen tatlıları arasında yer alıyor. İçerisine nişasta koymadan da tam kıvamında sütlaç hazırlayabilirsiniz. İşte tadı damağınızdan gitmeyecek nişastasız sütlaç tarifi…

Sütlaç nasıl yapılır? Sütlaç tarifi ve yapımı,  Evde sütlaç tarifi ve malzemeleri

Sütlaç nasıl yapılır, Sütlaç tarifi, Türk mutfağının geleneksel, vazgeçilemeyen tatlıları arasında yer alıyor. İçerisine nişasta koymadan da tam kıvamında sütlaç hazırlayabilirsiniz. İşte tadı damağınızdan gitmeyecek nişastasız sütlaç tarifi…

NİŞASTALI SÜTLAÇ TARİFİ
Malzemeler

•    1 litre süt
•    1,5 su bardağı şeker
•    1 adet şekersiz damla sakızlı sakız (çiğnenen sakız)
•    2 çorba kaşığı pirinç
•    2 çorba kaşığı nişasta
•    Yarım çay bardağı soğuk süt
Hazırlanışı
1.    1 litre sütü, 15 su bardağı şekerle bir tencereye alın.
2.    Üzerine 1 adet damla sakızlı şekersiz sakızı ilave edin ve karıştırın.
3.    Küçük bir tencere veya cezveye 2 çorba kaşığı pirinci iyice yıkadıktan sonra buraya alın ve üzerine biraz su ilave edip, pirinçler iyice yumuşayana kadar kaynatın.
4.    Pirinçler haşlanınca suyuyla beraber sütün içine ilave edin ve karıştırın.
5.    Bir bardağın içine 2 çorba kaşığı nişastayı alın ve yarım çay bardağı süt ile iyice açın. Ardından üzerine kaynayan sütten bir miktar alarak sıcaklığa alıştırın ve karıştırıp bardaktaki sütü tencereye boşaltın.
6.    Kıvam alan sütlacı kaselere alarak servis yapabilirsiniz.


FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ fırında sütlaç nasıl yapılır? Püf noktaları
Fırın sütlacı tüm sütlaç tariflerinizde yapabilmeniz için bir yöntemden bahsetmek istiyoruz.
1.    Fırın kaplarınızı, temiz haldeyken, buzluğa veya buzdolabına koyarak iyice soğutun.
2.    Fırın kaplarınızı, çıkartın ve üzerine sıcak sütlacı paylaştırın. Bu şekilde soğuk ve sıcak birleşmesinden sütlacın üzeri kabuk bağlayacaktır.
3.    Önceden ısıtılmış 180 derece fırına fırın kaplarını koyup üstleri yanana kadar pişirin. Sonra soğutup servis yapabilirsiniz.


NİŞASTASIZ SÜTLAÇ TARİFİ nefis nişastasız bembeyaz sütlaç tarifi
Malzemeler
•    1 litre süt
•    1 su bardağından 1 parmak eksik kırık pirinç
•    Yarım litre su
•    1 su bardağı + 4 çorba kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
Pirinci güzelce yıkayın. Kırık pirinçlerin içindeki nişasta daha kolay çıktığından bu pirinci kullanıyoruz.
Yarım litre suyu ve pirinçleri bir tencereye alın ve en ocağın en küçük olanından ve en kısıkta 40 dakika boyunca ara sıra karıştırarak pişirin.
Suyu tamamen bitmeden, 1 litre sütü üzerine ilave edin ve yine altı kısık olarak 40 dakika boyunca ara sıra karıştırarak pişirin. 10 dakikada bir karıştırmanız gerekir.
Kıvam olarak koyulaştığında, üzerine 1 su bardağı ve 4 çorba kaşığı şekeri atıp, şeker iyice eriyene kadar güzelce karıştırın.
Fırın kaplarına sütlacı paylaştırın fakat tam doldurmayın ki fırında sütlaç bir parça kabaracaktır. Bunun için ona yer kalsın.
Kapları fırın tepsisine sıralayıp, tepsinin yarısına gelecek kadar sıcak su doldurun.
230 derecede, ızgara modunda, önceden ısıtılmış fırının en üst rafına tepsiyi yerleştirin. 3-4 dakika pişirin ve sonra tepsiyi çıkartıp çevirin tekrar fırına koyup 3-4 dakika daha pişirin. Bu şekilde her yeri eşit renk alacaktır.
Önce oda sıcaklığında ılıtıp sonra buzdolabında soğutun ve servise hazır.

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber