Tgrt Haber
26 Ekim 2019 10:56

Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? Hafif, pratik ve kolay sütlü irmik tatlısı tarifleri

Sütlü irmik tatlısı, pratikliği, lezzeti ve süt ile yapılması nedeniyle besleyiciliği de olan bir tatlıdır. Çocuklarınıza, misafirlerinize dilediğiniz gibi ikram edebileceğiniz bu tatlıyı süslemek de oldukça keyiflidir. Üzerinin beyaz olması nedeniyle benmari usulü eritilmiş bir çikolata ile kaplayabilir, çam fıstıklarını ezerek süsleyebilir, hindistan cevizi ile klasik bir tat yakalayabilir veya badem ile istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ayrıca meyveli soslar, hazır çikolata sosları, meyveler veya dondurma ile de süslemek mümkündür.

Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? Hafif, pratik ve kolay sütlü irmik tatlısı tarifleri
Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır,,irmik tatlısı nasıl yapılır,

Sütlü irmik tatlısı, pratikliği, lezzeti ve süt ile yapılması nedeniyle besleyiciliği de olan bir tatlıdır. Çocuklarınıza, misafirlerinize dilediğiniz gibi ikram edebileceğiniz bu tatlıyı süslemek de oldukça keyiflidir. Üzerinin beyaz olması nedeniyle benmari usulü eritilmiş bir çikolata ile kaplayabilir, çam fıstıklarını ezerek süsleyebilir, hindistan cevizi ile klasik bir tat yakalayabilir veya badem ile istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ayrıca meyveli soslar, hazır çikolata sosları, meyveler veya dondurma ile de süslemek mümkündür.

Bu tatlının tarifini yaptığınızda, muhallebisi akışkan olacaktır, bu sizi yanıltmasın, üzerine un ilave etmeyin çünkü dolapta dilenen sütlü irmik tatlısı katı bir kıvam alacaktır.

Sütlü irmik tatlısı

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Silkeleyerek 7 kaşık irmik
  • Dolu dolu 8 yemek kaşığı şeker (çok tatlı isterseniz arttırın)
  • 1 paket vanilya
  • Limon veya portakal kabuğu (dilerseniz)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

  1. Sütü bir tencereye alın ve üzerine irmiği serperek, şekeri ekleyin.
  2. Kıvam alana kadar karıştırarak kaynatın.
  3. Vanilyayı ekleyin.
  4. Altını kapatın ve tereyağını atıp karıştırın.
  5. Bir fırın kabını ıslatın ve hazırladığınız irmik tatlısını bu kaba dökün.
  6. Bir gece veya birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra üzerini hindistan cevizi ile süsleyin ve servise hazır.

Bebe bisküvili sütlü irmik tatlısı

  1. Bisküvileri rondodan geçirin ve sütlü irmik tatlınızı yukarıdaki tarife göre hazırlayın.
  2. Rondodan geçirdiğiniz bisküvilerden kuplara veya fırın kabında yapacaksanız, onun tabanına yeteri miktarda dökün.
  3. Üzerine sütlü irmik tatlısından kepçe ile ama çok yavaş bir şekilde ilave edin. Eğer hızlı dökerseniz, tüm bisküviler muhallebinin yüzeyine çıkacak ve muhallebiyle bisküviler karışacaktır.
  4. Ardından kuplardaki veya tepsideki sütlü irmik tatlınızı en az 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  5. Sonra üzerini meyve sosları veya kendi hazırladığınız meyvelerden soslarla, meyve parçaları ile veya tabanına koyduğunuz bebe bisküvisi ile de süsleyebilirsiniz.
  6. Sütlü irmik tatlısının üzerine kremşanti de hazırlayabilir ve krem rengi bir tatlıya beyaz kremşantinin nasıl güzel durduğunu görebilirsiniz. Dilerseniz kremşantinin üzerini de çikolata sosu veya meyve parçaları ile süsleyebilirsiniz.

Sütlü irmik tatlısı kalori

1 orta porsiyondaki sütlü irmik tatlısı ortalama olarak 200 kaloridir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...