Tgrt Haber
30 Haziran 2020 18:46

Sütsüz Kereviz Çorbası Tarifi, Sütsüz Kereviz Çorbası nasıl yapılır

Sütsüz Kereviz Çorbası Tarifi nasıl yapılır siz okuyucularımız için derlediğimiz en kolay Sütsüz Kereviz Çorbası Tarifini sizler için hazırladık. İşte Sütsüz Kereviz Çorbası yapılışı..

Sütsüz Kereviz Çorbası Tarifi, Sütsüz Kereviz Çorbası nasıl yapılır
Sütsüz Kereviz Çorbası Tarifi, Sütsüz Kereviz Çorbası nasıl yapılır

Sütsüz Kereviz Çorbası Tarifi nasıl yapılır siz okuyucularımız için derlediğimiz en kolay Sütsüz Kereviz Çorbası Tarifini sizler için hazırladık. İşte Sütsüz Kereviz Çorbası yapılışı..

Malzemeler

  • 1 orta boy kereviz
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 küçük boy patates
  • 1 büyük boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Dilerseniz bir avuç kadar haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 7-8 su bardağı sıcak su
  • Dilerseniz bir parça et suyu

Hazırlanışı

  1. Tencereye zeytinyağını döküp üzerine; kerevizi güzelce soyup 5-6 parçaya bölün ve patatesi, havucu da küp doğrayıp, iri parçalar halinde tencereye alın. Üzerine sarımsakları doğrayarak ekleyin. Soğanı da iri parçalar halinde tencereye ilave edin ve hepsini güzelce kavurun. 
  2. Üzerine 5 su bardağı suyu ilave edin ve kapağını kapatarak yaklaşık 25 dakika kadar tüm malzemeler yumuşayana kadar pişirin.
  3. Yumuşayan malzemeleri el karıştırıcı ile püre haline getirin.
  4. Eğer çorbanız koyu olduysa bunu yapmasanız da olur ama sulu oldu ise bir tavada tereyağını eritin ve üzerine unu ilave ederek kavurun. Sonra bunu çorbaya ekleyin ve çırpma teli ile sürekli çırparak çorbanız kıvam alana kadar kaynatın. Tuzunu ekleyin ve altını kapatın.

 

Sütlü Nefis Kokusuz Kereviz Çorbası

Bu çorbanın kereviz çorbası olduğunu bile anlamazsınız. Lezzeti efsane tadı şahane, tam bir vitamin deposu bu çorbayı mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

  • 1 adet kereviz orta boy
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet patates orta boy
  • 2 adet normal havuç
  • Yarım kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • Yeterince su

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye soğanı alın, doğrayın ve kavurun.
  2. Üzerine havucu ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
  3. Patatesi de ekleyip kavurun.
  4. Kabağı ekleyip kavurun.
  5. Kerevizi ekleyip kavurun.
  6. Üzerine 7 su bardağı sıcak su ekleyin ve su kaynadığında orta ateşte 25 dakika kadar pişirin.
  7. Karıştırıcıdan geçirin ve üzerine cezvede ısıttığınız bir su bardağı sütü ilave edip karıştırın. servise hazır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...