Tgrt Haber
13 Kasım 2019 17:21

Tahinli kurabiye tarifi ve Tahinli kurabiye yapımı, Tahinli kurabiye nasıl yapılır, Kolay Tahinli kurabiye yapılışı

Kış aylarının vazgeçilmez içeceği sıcacık bir bardak çayın yanında, damaklara lezzet katacak bir lezzet olan tahinli kurabiyeyi hiç denediniz mi? Bu enfes tadın, en iyi tariflerinden birini sizlerle paylaşacağız. Ağızlarda dağılan yapısı, damaklara şenlik katan lezzeti ile tahinli kurabiyeyi yapmanın en pratik yollarından biri olan tam tutan tarifimiz aşağıdadır. Bu harika tadı, sevdiklerinize hazırlayabileceğiniz gibi, misafirlerinize de rahatlıkla çıkartabilir ve misafir sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Tahin sevmeyenleri bile kendine aşık eden bu tadı mutlaka denemelisiniz.

Tahinli kurabiye tarifi ve Tahinli kurabiye yapımı, Tahinli kurabiye nasıl yapılır, Kolay Tahinli kurabiye yapılışı
Tahinli kurabiye tarifi ve Tahinli kurabiye yapımı, Tahinli kurabiye nasıl yapılır, Kolay Tahinli kurabiye yapılışı,

Kış aylarının vazgeçilmez içeceği sıcacık bir bardak çayın yanında, damaklara lezzet katacak bir lezzet olan tahinli kurabiyeyi hiç denediniz mi? Bu enfes tadın, en iyi tariflerinden birini sizlerle paylaşacağız. Ağızlarda dağılan yapısı, damaklara şenlik katan lezzeti ile tahinli kurabiyeyi yapmanın en pratik yollarından biri olan tam tutan tarifimiz aşağıdadır. Bu harika tadı, sevdiklerinize hazırlayabileceğiniz gibi, misafirlerinize de rahatlıkla çıkartabilir ve misafir sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.
Tahin sevmeyenleri bile kendine aşık eden bu tadı mutlaka denemelisiniz.

Ağızda dağılan tahinli kurabiye
Malzemeler
•    1 su bardağı tahin
•    1 su bardağı ince dövülmüş ceviz içi
•    1 su bardağı pudra şekeri
•    1 su bardağı sıvı yağ
•    Kabartma tozu
•    Vanilya
•    3,5 su bardağı un
Hazırlanışı
1.    Bir karıştırma kabına, tahini, cevizi, sıvı yağı ve pudra şekerini alın. Güzelce karıştırın.
2.    Üzerine kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun.
3.    En az 5 dakika yoğrulan hamuru alın ve ister elinizde ister düz bir zeminde her yeri eşit olacak şekilde ceviz büyüklüğünde parçalar alarak kurabiye şekli verin.
4.    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarıp çatlaklar oluşana kadar pişirin. Bu süre en fazla 20 dakikadır. Bundan daha fazla fırında bekletmeyin.
5.    İyice soğuduktan sonra tamamen kendine gelen kurabiyeleri, servis tabağına taşıyın. İyice soğumadan tepsiden alırsanız, alırken parçalayabilirsiniz.
Ağızda dağılan tahinli kurabiyenin püf noktaları
1.    Kurabiye için hazırladığınız malzemelerin mutlaka oda ısısına gelmiş olmasına dikkat edin.
2.    Kurabiyelerin ağızda dağılan bir yapısının olması için, yağ seçiminiz mümkünse her zaman tereyağı veya margarin olmalıdır.
3.    Pudra şekerini normal şeker yerine kullanın ki kurabiyeniz çok iyi bir pürüzsüzlüğe kavuşabilsin.
4.    Un, kabartma tozu, vanilya gibi kuru malzemeleri mutlaka elekten geçirin.
5.    Kurabiyeleri, piştiği gibi fırından alıp tepsiden servis tabağına alırsanız o zaman kurabiyleriniz henüz kendine gelip tamamen olması gereken ağızda dağılan kıvamına ulaşmadığından parçalanabilir.
6.    Tahine en çok yakışanın her zaman ceviz olduğuna inanılır fakat fındıkta tahine bir o kadar yakışmakta hatta bir tık daha hafif bir tat bırakmaktadır. Siz dilerseniz standardın dışına çıkıp fındıkta kullanabilirsiniz.

Tahinli kurabiye kaç kaloridir?
1 porsiyon tahinli kurabiye yaklaşık olarak 150 kaloridir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...