2021-12-22 17:29:18

Taratorlu tekir tava tarifi! Taratorlu tekir tava nasıl yapılır, püf noktası nedir, malzemeleri ve yapılışı...

Taratorlu tekir tava tarifi MasterChef 2021'in Antalya Özel bölümünde ekrana geldi ve yarışmanın sıkı takipçileri, taratorlu tekir tavanın nasıl yapıldığı, püf noktasını araştırmaya başladı. İşte, MasterChef 2021 taratorlu tekir tarifi...

Taratorlu tekir tava tarifi! Taratorlu tekir tava nasıl yapılır, püf noktası nedir, malzemeleri ve yapılışı...
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş

MasterChef 2021'in bu akşam ekrana gelen yeni bölümünde, yarışmacılar Antalya'nın sevilen lezzetlerinden biri olan taratorlu tekir tavanın tarifini sorgulamaya başladı. Ülkemizde özellikle de Ege ve Akdeniz'de sık sık tüketilen tekirin, içinde barındırdığı kalsiyum sayesinde kemik gelişimi desteklenir ve kalp krizi riski azalır. Birbirinden lezzetli tariflerin hazırlandığı MasterChef yeni bölüme damgasını vuran taratorlu tekir nasıl yapılır, püf noktası nedir? Antalya'nın meşhur yemeklerinden taratorlu tekir nasıl hazırlanır? İşte, tarifin detayları...

MASTERCHEF TARATORLU TEKİR TAVA TARİFİ

Taratorlu Tekir Tava Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilogram tekir balığı 
  • Kızartma için sıvı yağ
  • Yarım limonun suyuTuz

Tarator Sos İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı 
  • 5 diş sarımsak 
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 dilim ekmek içi 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 
  • Tuz
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım su bardağı kıyılmış zeytin

TARATORLU TEKİR TAVA NASIL YAPILIR?

  • Öncelikle balıkları güzelce temizleyin ve pullarını bir kaşık yardımıyla kazıdıktan sonra balıkları bol suyla yıkayın, ardından süzgece alıp suyunu süzün.
  • Yarım limon suyunu ve tuzu balıkların üzerine serpiştirip ovun ve balıkları 20 dakika kadar süzgeçte bekletin. 

Tarator Sos Yapılışı:

  • Maydanozu temizleyip kıydıktan sonra sarımsakları soyup ezin ve bu karışımın içine ekmekleri ufalayın.
  • Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın ve o esnada içine zeytin, maydanoz, sarımsak, ekmek içi ve tuz ekleyip 2-3 dakika orta hararetli ateşte karıştırmaya devam edin.
  • Elde ettiğiniz karışımı ocaktan alıp içine limon suyu ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın. 
  • Sıvı yağı tavada kızdırın ve balıkların iki tarafını da iyice kızartın.
  • Balığı kızarttıktan sonra üzerindeki fazla yağı almak için kağıt havlu üzerine alabilirsiniz.
  • Servis tabağına alıp tarator sosla birlikte, sıcak şekilde servis edin.
     

TARATORLU TEKİR TAVA YAPMANIN PÜF NOKTASI

  • Balığın pullarını temizlemek için bıçağın sırt kısmını kullanabilirsiniz ve dilerseniz balığın başını ayırabilirsiniz. 
  • Balıkları ovduktan sonra bol suda yıkayın ve süzülmesi için kenarıda bekletin, tarator sosun kıvamını koyulaştırmak için tarifin malzemelerine ek olarak mayonez ilave edebilirsiniz.
  • Kötü koku oluşumunu önlemek için kızartma yağına birkaç damla limon suyu sıkabilirsiniz, böylece oluşacak balık kokusunu önleyebilirsiniz.

TARATORLU TEKİR TAVA KAÇ KALORİ (1 PORSİYON)

Taratorlu tekir tavanın 1 porsiyonuna karşılık gelen kalori miktarı 115'tir. Besin değerleri yüksek olduğu için, diyet listelerine uygun bir tarif olmak ile birlikte, tekir balığını fırında pişirmeniz daha doğru ve sağlıklı olabilir. 

 

Etiketler