• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    122734
  • up
    USD
    5.9158
  • up
    EURO
    6.5571
  • up
    GBP
    7.689
  • up
    Altın
    296.904
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 28.12.2019 - 11:28 Yorum : 0

Tarçınlı kurabiye tarifi minik lokmalık misket kurabiye nasıl yapılır?

Tarçınlı Kurabiye tarifleri ve Tarçın Kurabiye tarifleri arasında en pratik ve en lezzetli olanlardan biridir tarçınlı kurabiye. Her an evimizde bulunan birkaç temel malzemeyle yapılır ve tadına doyum olmaz. Tarçın sevmeyenlerin bile çok beğeneceği bir tarçınlı kurabiye tarifi arıyorsanız haberimize bir göz atın. İşte Tarçınlı kurabiye tarifi minik lokmalık misket kurabiye nasıl yapılır?

Tarçınlı kurabiye tarifi minik lokmalık misket kurabiye nasıl yapılır?

Tarçınlı Kurabiye tarifleri ve Tarçın Kurabiye tarifleri arasında en pratik ve en lezzetli olanlardan biridir tarçınlı kurabiye. Her an evimizde bulunan birkaç temel malzemeyle yapılır ve tadına doyum olmaz. Tarçın sevmeyenlerin bile çok beğeneceği bir tarçınlı kurabiye tarifi arıyorsanız haberimize bir göz atın. İşte Tarçınlı kurabiye tarifi minik lokmalık misket kurabiye nasıl yapılır?

Tarçınlı minik kurabiye tarifinin püf noktaları

  1. Kurabiyelerinizi, dilerseniz pişirdikten sonra tarçın ve pudra şekeri yerine 1 yemek kaşığı tarçın ve 1 çay bardağı toz şekeri ile de bulayabilirsiniz. Bu durumda, kurabiyelerinizin dışı daha pütürlü ve şekerli olacaktır.
  2. Fırından çıkan kurabiyelerin ilk sıcaklığı üstündeyken, bulama işlemini yaparsanız o zaman şekerler eriyerek, minik kurabiyelerinizin üzerinde hiçbir şey kalmayacaktır. Bu yüzden kurabiyelerin o çok harlı sıcaklığının gitmesini bekleyin.
  3. Kurabiyenize 2 yemek kaşığı mısır nişastası da ekleyerek, minik kurabiyelerinizin daha kıyır kıyır olmasını sağlayabilirsiniz. Eğer bu durumda çok sert bir hamur elde ederseniz o zaman portakal veya mandalina suyundan ilave edebilirisiniz.

Malzemeler

  • 125 gr margarin ya da tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı ezilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2, 5 su bardağı kadar un
  • 2 yemek kaşığı portakal ya da mandalina suyu

Kurabiyeleri bulamak için malzemeler

  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Hazırlanışı

  1. 125 gr margarin ya da tereyağını, 1 çay bardağı sıvı yağını, 1 yumurtayı, 5 yemek kaşığı toz şekeri, yarım su bardağı ezilmiş cevizi, 1 çay kaşığı tarçını, 1 paket vanilyayı, 1 paket kabartma tozunu ve 2 yemek kaşığı portakal ya da mandalina suyunu bir karıştırma kabına alın.
  2. Bunlar iyice karıştıktan sonra üzerine 2 yemek kaşığı portakal ya da mandalina suyunu ilave edin ve yoğurun.
  3. Hamur ele yapışan bir kıvamda olmalıdır. Bu aşamada ele yapışmıyorsa üzerine biraz daha portakal ya da mandalina suyu ilave edebilirsiniz. Hamurdan küçük parçalar kopartıp misket gibi yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyelerinizi dizin.
  4. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
  5. Bir karıştırma kabına 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 yemek kaşığı tarçını karıştırın.
  6. Fırından çıkan kurabiyelerin ilk harlı sıcaklığı gittikten sonra, kurabiyeleri pudra şekeri ve tarçınlı karışıma batırın. İyice buladıktan sonra servis tabağına alın ve artık servise hazır.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber