• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    121475
  • up
    USD
    5.8926
  • up
    EURO
    6.5369
  • up
    GBP
    7.662
  • up
    Altın
    294.762
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 04.01.2020 - 13:53 Yorum : 0

Tarhana çorbası tarifi, Tarhana çorbası yapımı ve Tarhana çorbası nasıl yapılır?

Tarhana çorbası, geleneksel lezzetler arasındadır. Bu çorbayı daha pütürlü sevenler olduğu gibi pürüzsüz olarak tüketmek isteyenler de vardır. Böylece tarhananın içindeki tüm aroma pürüzsüz bir şekilde çorbanın içinde kalır. Bu şekilde çocuklara içirmek de oldukça kolay olacaktır. Tüm baharatlarıyla birlikte pürüzsüzleşen çorba, içimi kolay hale gelir.

Tarhana çorbası tarifi, Tarhana çorbası yapımı ve Tarhana çorbası nasıl yapılır?

Tarhana çorbası, geleneksel lezzetler arasındadır. Bu çorbayı daha pütürlü sevenler olduğu gibi pürüzsüz olarak tüketmek isteyenler de vardır. Böylece tarhananın içindeki tüm aroma pürüzsüz bir şekilde çorbanın içinde kalır. Bu şekilde çocuklara içirmek de oldukça kolay olacaktır. Tüm baharatlarıyla birlikte pürüzsüzleşen çorba, içimi kolay hale gelir.

Çorbanız eğer sıvı gelirse üzerine bir çorba kaşığı daha tarhana ekleyerek bir taşım kaynatarak, çorbanızın daha iyi bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz.

Sıcacık tadıyla klasikler arasında bir tarhana çorbası

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı toz Tarhana
  • 1 Çorba Kaşığı Salça
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 1 Çay Kaşığı Nane
  • Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Kırmızı biber

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını alın.
  2. Üzerine 1 çorba kaşığı salçayı ekleyerek kavurun.
  3. Üzerine 5 su bardağı suyu ekleyin.
  4. Bir kaseye bir su bardağı suyu ekleyin ve üzerine 3 yemek kaşığı tarhanayı ekleyin ve karıştırın.
  5. Tenceredeki suyu kaynamak üzereyken kasedeki tarhanayı ekleyin ve iyice karıştırın. Koyu bir kıvam alana kadar 5 ila 20 dakika arasında kaynatın.
  6. Üzerine 1 çay kaşığı kırmızı biberi ve 1 çay kaşığı naneyi ekleyip karıştırın ve servise hazır.

Tarhana çorbasının farklı bir tarifi

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı toz tarhana
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 büyük diş sarımsak

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını alın.
  2. Üzerine 1 çorba kaşığı salçayı ekleyerek kavurun.
  3. Üzerine 5 su bardağı suyu ekleyin.
  4. Bir kaseye bir su bardağı suyu ekleyin ve üzerine 3 yemek kaşığı tarhanayı ekleyin ve karıştırın.
  5. Tenceredeki suyu kaynamak üzereyken kasedeki tarhanayı ekleyin ve iyice karıştırın. Koyu bir kıvam alana kadar 5 ila 20 dakika arasında kaynatın.
  6. Üzerine 1 çay kaşığı kırmızı biberi ve 1 çay kaşığı naneyi ekleyip karıştırın.
  7. El blendırı ile tarhanayı iyice çekin. İçinde pürüzler kalmamasına dikkat edin. sarımsak iyice yumuşadığından, çıkartmaya gerek olmadan onu da el blendırından geçirin ve böylece servise hazır.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber