• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    97886
  • down
    USD
    5.8286
  • down
    EURO
    6.4899
  • down
    GBP
    7.4747
  • up
    Altın
    277.865
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 31.07.2019 - 16:29 Yorum : 0

Tavuk çorbası nasıl yapılır? Tavuk çorbası ve terbiyesi nasıl yapılır?

Tavuk çorbası herkesin ve özellikle çocukların en sevdiği çorbalardan biridir. Sade olarak hazırlanabildiği gibi birçok tarifi mevcuttur. Biz, sizler için lokantalarda içtiğimiz çorbaların tadını yakalayabileceğimiz ve adı lokanta usulü tavuk çorbası olan tarifi hazırladık. bu tarif birebir yapılmalıdır. Lezzeti sayesinde size bu çorbayı tabak tabak içtirecektir.

Tavuk çorbası nasıl yapılır? Tavuk çorbası ve terbiyesi nasıl yapılır?

Tavuk çorbası herkesin ve özellikle çocukların en sevdiği çorbalardan biridir. Sade olarak hazırlanabildiği gibi birçok tarifi mevcuttur. Biz, sizler için lokantalarda içtiğimiz çorbaların tadını yakalayabileceğimiz ve adı lokanta usulü tavuk çorbası olan tarifi hazırladık. bu tarif birebir yapılmalıdır. Lezzeti sayesinde size bu çorbayı tabak tabak içtirecektir.

Tavuk suyunu özellikle soğuk algınlığı yaşadığında büyüklerimiz, daha sadece yaparmış. Bir tencerede, tütsülenmiş ve güzelce temizlenerek ister bütün ister parçalar halinde kesilmiş tavuk ve birkaç adet soyulmuş ve dörde bölünmüş soğan ile kaynatılır. Bu kaynayan çorba hasta olan ev halkından kim varsa içirilirmiş.

Tavuk çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 8 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Terbiye için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 adet limonun suyu

Hazırlanışı

  • Tavuk göğüslerini güzelce yıkayın ve haşlanmak üzere tencereye alın. Üzerine 8 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Tavuklar ortalama 20 dakikada pişecektir. İçlerinin pembeliği gidene dek kaynatın ve daha sonra altını kapatın.
  • Tavukları tencereden ayrı bir kaba alın ve burada tavukları didikleyerek küçültün ve tavukları burada bir süre beklemeye alın.
  • Ayrı bir yerde, tereyağı ve zeytinyağını birleştirin ve 1 kaşık un ile kavurmaya başlayın. Unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Tavukları haşlayarak elde ettiğiniz suyu, bu kavurduğunuz unun üzerine ekleyin ve çırpma teliyle karıştırın.
  • Su kaynamaya başladığında pirinçleri de yıkayıp bu suya ekleyin.
  • Başka bir kaseye, terbiyesi için gerekli olan yumurta sarısı, yoğurt, sarımsak ve limon suyunu ekleyin ve güzelce çırpın.
  • Pirinçler yumuşadığında, kaynayan sudan bir miktar alıp hazırladığınız terbiyeye ekleyin. Sonra bu terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya dökün. Bu sırada çorbayı sürekli karıştırın.
  • Didikleyerek kenara ayırdığınız tavukları da tencereye ekleyin.
  • En son tuz ve karabiberi de ekleyin ve çorba tekrar kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Sonra altını kapatın.
  • Tereyağı bir tavada kızdırın ve üzerine pul biber veya toz kırmızı biber ekleyerek, servis tabağına aldığınız çorbanın üzerine ekleyin.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber