Tgrt Haber
26 Ekim 2019 11:01

Tavuk göğsü tarifi ve Tavuk göğsü nasıl yapılır?

Tavuk göğsü, Osmanlı mutfağında, etli, ballı ve pirinçli bir tatlı olarak misafirlere sunulmaktaydı. Zamanla tavuk göğsü gibi başka kimliklere bürünmüş bir tatlıdır. O zamanlarda da evlerde yapılan bir tatlıydı. Özellikle Osmanlı sultanlarımızdan Fatih Sultan Mehmed han, muhallebiyi çok severmiş. Özellikle tavuk göğsü, kendisine yapılırmış. Bu leziz tatlının, kaşıkları da farklıymış. Kürek şeklindeki kaşıklarla servis edilirmiş. Şimdilerde İstanbul’da bazı muhallebicilerde de görebilirsiniz.

Tavuk göğsü tarifi ve Tavuk göğsü nasıl yapılır?
Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi.,

Tavuk göğsü, Osmanlı mutfağında, etli, ballı ve pirinçli bir tatlı olarak misafirlere sunulmaktaydı. Zamanla tavuk göğsü gibi başka kimliklere bürünmüş bir tatlıdır. O zamanlarda da evlerde yapılan bir tatlıydı. Özellikle Osmanlı sultanlarımızdan Fatih Sultan Mehmed han, muhallebiyi çok severmiş. Özellikle tavuk göğsü, kendisine yapılırmış.  Bu leziz tatlının, kaşıkları da farklıymış. Kürek şeklindeki kaşıklarla servis edilirmiş. Şimdilerde İstanbul’da bazı muhallebicilerde de görebilirsiniz.

Bu lezzetli tatlının en orjinale yakın halini sizler için araştırıp paylaşıyoruz. Bu orijinal ve gerçek tavuk göğsü tarifi için makalemizi okuyabilirsiniz.

Orijinal tavuk göğsü tarifi

Malzemeler

  • 10 su bardağı süt (2 lt)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 2,5 bardak didiklenmiş tavuk göğüs eti (2 orta boy tavuk göğsüne tekabül eder)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya ya da 3 mercimek büyüklüğünde dövülmüş damla sakızı
  • Üzeri için tarçın

Hazırlanışı

  1. Tavuk göğsünü kaynar bir tencerede iyice pişene kadar haşlayın. Ardından soğuması için bekleyin ve soğuduktan sonra çok ince ve küçük olacak şekilde didikleyin. Su dolu bir kapta, tavukları 3 saat kadar, suyunu arada bir değiştirerek bekletin. Bu şekilde tavukların yağı ve kokusu tamamen geçecektir. Tatlıda tavukların yağı ve kokusu hoş bir lezzet katmaz.
  2. Tavukların arınma işlemi bittikten sonra ezmeden, nazik bir şekilde tavukları açın ve 2,5 bardağını ölçerek bir tencereye alın. Üzerine 2,5 su bardağı sütü ilave edin ve bir çırpma teliyle kuvvetli bir şekilde karıştırın. Bu şekilde tavuk göğüslerini muhallebi formunu alacak ve incelerek bir miktar ezilecektir.
  3. Başka ve biraz daha büyük bir tencereye kalan sütün tamamını dökün. Toz şekeri, pirinç ununu, nişastayı ve unu, kaynayan diğer tavuk göğsünün sütünden bir miktar alarak açın ve büyük tenceredeki süte ekleyerek karıştırın ve ocağı açın. Bu arada büyük tencereden aldığınız süte, tavuk karışmış olabilir diye, tam bu esnada bir süzgeç kullanabilirsiniz.
  4. Üzerine damla sakızını dövüp veya bir damla sakızlı şeker veya normal sakız ilave edin.
  5. Diğer yandan didiklenmiş olan tavuklar sütün içinde karıştırılmaya ve ezilmeye devam etmelidir.
  6. Sütlü unlu karışım olan diğer büyük tenceredeki muhallebi piştiğinde üzerine vanilya ve tereyağını da ekleyerek ocağı kapatın. Tavukların olduğu ocağı da kapatın.
  7. Unlu muhallebiyi, blendır yardımı ile pürüzsüz hale getirin. Üzerine tenceredeki didiklediğiniz tavuğu, sütü ile ilave edin ve blendır ile 2 dakika çırpın. Blendırın bıçak kısmı değil karıştırma teli olmalıdır. Aksi taktirde tavukları parçalar.
  8. Bir cam kabı ıslatın ve ardından muhallebinizi bunun üzerine dökerek buzdolabında en az3 saat bekletin. En ideali bir gece dolapta beklemesi olacaktır. Üzerine tarçın dökerek servis yapabilirsiniz.

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Yalancı tavuk göğsünü, yemek yapmayı bilmeyenler bile rahatlıkla yapabilirler. Bu tatlı asıl tavuklu tarife göre oldukça kolaydır. Çeşitli bisküvi, çikolata soslar ile de hazırlanabilen yalancı tavuk göğsü, en sade şekliyle her zaman kendisinin tadına varmak isteyenlerin tercihi olmaktadır.

Malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı

  1. Tereyağını eritin ve yanmadan üzerine unu ilave ederek güzelce kavurun.
  2. Süt ve şekeri de ilave edin ve koyulaşana kadar çırpın.
  3. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve teminini ıslattığınız bir cam kaba dökerek buzdolabında en az 2 saat, tercihen ve en güzel lezzeti için bir gece bekletin.
  4. Üzerine tarçın ilave edin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...