• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    100237
  • up
    USD
    5.7344
  • up
    EURO
    6.3129
  • down
    GBP
    7.1419
  • up
    Altın
    280.08
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 27.08.2019 - 16:55 Yorum : 0

Tavuk sosu nasıl yapılır? Çıtır soslu tavuk tarifi, Yoğurtlu tavuk sosu tarifi

Tavuk sosu nasıl yapılır? Çıtır soslu tavuk tarifi, Yoğurtlu tavuk sosu tarifi ve Tavuk sosu nasıl yapılır? Çıtır soslu tavuk tarifi, Yoğurtlu tavuk sosu tarifi nasıl yapılır? Tavuk sosu nasıl yapılır? Çıtır soslu tavuk tarifi, Yoğurtlu tavuk sosu tarifi malzemeleri ve yapımı hakkında püf noktalar nelerdir? Yapılmış ve lezzetli Tavuk sosu nasıl yapılır? Çıtır soslu tavuk tarifi, Yoğurtlu tavuk sosu tarifi haberimizde mevcut.

Tavuk sosu nasıl yapılır? Çıtır soslu tavuk tarifi, Yoğurtlu tavuk sosu tarifi

Tavuk soslarının en lezzetli iki tarifi ile yazımıza başlıyoruz.

Çıtır soslu tavuk tarifi

Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü (jülyen doğranacak)
  • Yarım şişe soda
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Köri, kekik, karabiber, pul biber, tuz

Hazırlanışı

Öncelikle tavuk hariç tüm malzemeleri karıştırın. Eğer çocuklar yiyecekse pul biberi tariften çıkartmayı unutmayın. Daha sonra jülyen kesilmiş tavukları bu sosa batırın ve buzdolabında 5-6 saat bekletin. Beklemesi lezzetinin artması için çok önemli.

Ardında kızgın az yağda kızartın. Efsane tavuklarınız hazır…

Yoğurtlu tavuk sosu tarifi

Malzemeler

  • 1 kg tavuğun istediğiniz yerinden
  • 2 orta boy patates
  • Arzu ederseniz domates ve biber
  • Sos için malzemeler
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet rendelediğiniz soğanın suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Kekik, karabiber, kimyon, köri veya arzu ettiğiniz baharatlar

Hazırlanışı

Sosun tüm malzemelerini bir kapta karıştırın ve tavukları içine atın.

İyice sosa buladıktan sonra bir tepsiye veya borcama tavukları dizin ve patatesi ekleyin.

Fırını 200 derecede önceden ısıtın.

Tavukların pişmesine göre bu ısıda pişirin. Ara sıra kontrol etmeyi unutmayın ve yemeğiniz hazır.

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber