• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    106846
  • down
    USD
    5.7268
  • down
    EURO
    6.3392
  • down
    GBP
    7.4265
  • down
    Altın
    271.2
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 19.10.2019 - 17:25 Yorum : 0

Tavuk sote nasıl yapılır malzemeleri, En kolay tavuk sote nasıl yapılır

Şık davet sofralarınızın, gönülleri fetheden tariflerinden tavuk sote hem bütçenize hem de davetlilerinize harika tatlar sunuyor. Tavuk sotenin yanına sade veya şehriyeli bir pilav yapabilirsiniz. Ayrıca tavuk sote ve pilav ikilisinin yanına en çok yakışan sarımsaklı mis gibi bir cacığı da unutmamak lazım. Sizler ile hem klasik bir tat olan tavada yapılışını anlatacağız hem de tavuk sote ile farklı tasarım bir yemek tarifinden bahsetmek istiyoruz.

Tavuk sote nasıl yapılır malzemeleri, En kolay tavuk sote nasıl yapılır

Şık davet sofralarınızın, gönülleri fetheden tariflerinden tavuk sote hem bütçenize hem de davetlilerinize harika tatlar sunuyor. Tavuk sotenin yanına sade veya şehriyeli bir pilav yapabilirsiniz. Ayrıca tavuk sote ve pilav ikilisinin yanına en çok yakışan sarımsaklı mis gibi bir cacığı da unutmamak lazım. Sizler ile hem klasik bir tat olan tavada yapılışını anlatacağız hem de tavuk sote ile farklı tasarım bir yemek tarifinden bahsetmek istiyoruz.

Tavuk sote nasıl yapılır?
Malzemeler
•    Yarım kg tavuk göğsü
•    2 yemek kaşığı sıvı yağ
•    1 tatlı kaşığı domates salçası
•    2 adet yeşil biber
•    1 adet kırmızı biber
•    1 adet soğan
•    2 diş sarımsak
•    2 adet domates
•    Karabiber
•    Pul biber
•    Tuz
•    1 su bardağı su
Hazırlanışı
Tavukları kuşbaşı doğrayın ve güzelce yıkayın.
Soğanları piyazlık olacak şekilde julyen, domatesleri küp küp doğrayın.
Ocağın altını kısığa alın ve tavukları karıştırarak güzelce kavurun.
Suyunu çekmeye başlayan tavuklara soğanları ve incecik dilimlediğiniz sarımsağı ekleyin.
Birkaç dakika kavurduktan sonra biberleri katıp soteleyin.
Biberler biraz renk değiştirince, domatesi, baharatları, salçayı ve tuzu da ekleyip karıştırın ve 5-6 dakika kadar soteleyin. Üzerine 1 bardak su ekleyip, tavuklar pişene kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin ve servise hazır.

Tavuk sotenin pişip pişmediği nasıl anlaşılır?
Tavuklardan bir tane bir kepçeye alın ve bunu çatalla ortadan bölmeye çalışın. Eğer içi ve dışı aynı renkte beyaz ise ve aynı zamanda tavuk parçası ikiye kolay bölünüyorsa pişmiştir.
Fakat tavuğu ikiye bölmekte zorlanıyor ve ikiye böldüğünüzde içinde pembelik görüyorsanız o zaman tavuk soteniz henüz pişmemiştir.

Patates püreli tavuk sote
 
Malzemeler
•    1 bütün bir de yarım tavuk göğsü
•    1 adet soğan
•    2 adet domates
•    4 adet yeşil biber
•    2 adet kırmızı biber
•    Kekik, pul biber ve tuz
•    2 diş sarımsak

Püre için
•    3 adet orta boy patates
•    1 tatlı kaşığı tereyağı
•    1 çay bardağı süt
•    Tuz

Üzeri için
Kaşar rendesi

Hazırlanışı
Patatesleri soyun ve dörde bölüp güzelce yıkayın. Ardından bir tencereye su ekleyerek patatesleri bu tencerede haşlamaya bırakın.
Başka bir yapışmaz bir tavada, tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın. Üzerine biraz yağ ekleyerek tavuklar beyazlaşana kadar karıştırın. Sonra üzerine hafif bir tuz ilave edin ve kapağını kapatın ve suyunu salıp çekene kadar bu şekilde pişirin. Suyunu çektikten sonra tavada hafif kızarmaya başlayacaktır, buna izin verin ve tavukları biraz kızartın. Ardından bir tabağa alın.
Aynı tavada sebzelerin tümünü soteleyin ve sarımsağı da ekleyerek sotelemeye devam edin. En son ince ince doğranmış domatesleri ve tuzu ilave ederek birkaç dakika pişirin.

Tavukları da tavaya ekleyip 1-2 dakika bu şekilde kapağını kapatarak pişirin.

Diğer tarafta haşlanan patatesleri el blendırı ile pürüzsüz hale getirin. Sonra içine tuzunu ve tereyağı ilave ederek güzelce bir çatal yardımıyla karıştırın. Sonra üzerine yarım çay bardağını geçmeyecek şekilde az az süt ilave edin.
Bir fırın kabına veya tek kişilik fırın kaplarına tavuk soteyi alın. Tavuk soteyi fırın kabında biraz düzleştirin ve üzerine patates püresini ilave edin.

Servis yapmadan yarım saat kadar önce, fırın kabını 250 derece fırını önceden ısıtarak, fırına atalım. Patatesler pembeleşmeye başlayınca üzerine kaşarı ilave edin ve 15-20 dakika daha fırında tutun ve fırını kapatarak servis yapın.
Servis tabağına ters çevirerek servis edebilirsiniz.

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber