2022-04-28 17:42:00 | Son Güncelleme : 2022-04-28 18:33:57

Tavuklu Maraş Tava nasıl yapılır? Parmakları ısırtan Maraş usulü Tavuklu Maraş Tava tarifi

Tavuklu Maraş Tava, bugün yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinler tarafından yapılarak, en çok araştırılan yemek tarifleri arasında yerini aldı. Gelinlerin farklı tabaklarda sunum yaptığı Tavuklu Maraş Tava’nın tarifi, malzemeleri ve nasıl yapıldığı, izleyiciler tarafından merak edildi. İnternet üzerinden yapılan araştırmalarda, “Tavuklu Maraş Tava tarifi nasıldır?”, “Tavuklu Maraş Tava malzemeleri nelerdir?” sorularına cevap aranmaya başladı.

Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasının bugünkü menüsünde Tavuklu Maraş Tava vardı.
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş
Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasının bugünkü menüsünde Tavuklu Maraş Tava vardı.

Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasının bugünkü menüsünde Tavuklu Maraş Tava vardı. Gelinlerin yarışarak yapmış olduğu yemeğin tarifi, malzemeleri ve püf noktaları, izleyici tarafından merak edildi. Günün sonunda en iyi tabağı yaparak çeyrek altın kazanan yarışmacı Miyase olurken, Tavuklu Maraş Tava üzerine yoğun bir araştırma yapılmaya başladı. Peki Tavuklu Maraş Tava nasıl yapılır? İşte enfes lezzetiyle Tavuklu Maraş Tava tarifi, malzemeleri ve püf noktaları!

TAVUKLU MARAŞ TAVA TARİFİ MALZEMELERİ

  • 500 gram kemiksiz tavuk budu
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 1 kg patlıcan
  • 4 adet sivri biber
  • 6 adet sarımsak

Sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

 

TAVUKLU MARAŞ TAVA NASIL YAPILIR?

Öncelikle tavuk eti kuşbaşı şeklinde doğranır. Ardından patlıcan, domates soğan ve biberler küp küp doğranır. Fırın tepsisinin en altına et, ardından sırayla soğan, sarımsak, patlıcan, domates ve biberler üst üste yerleştirilir. Daha sonra salça, zeytinyağı, pul biber, tuz ile birlikte yemeğin sosu hazırlanır ve yemeğin üzerinde gezdirilir. Bir saat boyunca folyo ile kaplanmış bir şekilde 200 derecelik fırında pişirilir. Daha sonra folyo açılarak sebzelerin kızarması için yarım saat daha kontrol edilerek pişirmeye devam edilir. Tavuklu Maraş Tava hazır. Pilav ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

TAVUKLU MARAŞ TAVA PÜF NOKTALARI

Lezzetli bir Tavuklu Maraş Tava yapabilmek için tarifte belirtilen sıraya özen göstermelisiniz. Fırın tepsisine yerleştirmiş olduğunuz malzemelerin güzel bir şekilde pişebilmesi için folyo ile kaplanması oldukça önemlidir. Bu şekilde 1 saat kadar pişirmeniz durumunda tüm malzemeleri yumuşak ve kıvamlı bir hal alacaktır. Folyoyu kaldırdıktan sonra pişirmeye devam ederek sebzelerin kızarmasını sağlayabilir, daha lezzetli bir yemek elde edebilirsiniz.

Etiketler