• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    106785
  • down
    USD
    5.6938
  • down
    EURO
    6.3037
  • up
    GBP
    7.3714
  • down
    Altın
    269.78
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 21.10.2019 - 10:16 Yorum : 0

Taze fasulye tarifi, Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği nasıl yapılır

Yazın en sevilen yemeklerinden biri olan mis gibi zeytinyağı ile taze fasulye ile farklı yemekler yaparak lezzetli tatlar yakalayabilirsiniz. Sizlere önce klasik taze fasulye tarifi vererek başlıyoruz. Ardından birbirinden farklı, taze fasulye ile yapılan yemek tarifleri ile devam edeceğiz.

Taze fasulye tarifi, Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği nasıl yapılır

Yazın en sevilen yemeklerinden biri olan mis gibi zeytinyağı ile taze fasulye ile farklı yemekler yaparak lezzetli tatlar yakalayabilirsiniz.  Sizlere önce klasik taze fasulye tarifi vererek başlıyoruz. Ardından birbirinden farklı, taze fasulye ile yapılan yemek tarifleri ile devam edeceğiz.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği
Malzemeler
•    600 gram taze fasulye
•    1 adet büyük boy kuru soğan
•    5 yemek kaşığı zeytinyağı
•    2 diş sarımsak
•    3 adet orta boy domates (etli ve sulu)
•    1 su bardağı sıcak su
•    1 tatlı kaşığı toz şeker
•    2 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Soğanı küp küp doğrayın ve sarımsakları ince ince kesin.
Zeytinyağını tencereye alın ve önce soğanı alarak biraz soteleyin.
Ardından sarımsakları ekleyin hafif bir renk değiştirene kadar bu şekilde soteleyin ve üzerine kılçıkları ayıklanmış ve temizlenmiş taze fasulyeleri atın. Sotelemeye devam edin.
Üzerine tuzu, şekeri, rendelenmiş domatesleri veya domates sosunu ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave ederek, güzelce birkaç tur karıştırın.
Kapağını kapatın ve en kısık ateşte pişirin. Bir gece bekleyen fasulyeniz daha da güzel bir lezzete sahip olacaktır.

Taze fasulye ile mücver
 
Malzemeler
•    350 gram taze fasulye
•    5 adet yumurta
•    2 yemek kaşığı un
•    3 yemek kaşığı tereyağı
•    1 demet maydanoz
•    1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
•    1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Fasulyeleri, yıkayın, kılçıklarını ayıklayın ve 15 dakika kaynayan, tuzlu suda haşlayın.
Bu sırada ayrı bir yerde yumurtaları ve ince olarak doğradığınız maydanozu, karabiber ve tuzu ilave edin.
Fasulyeler bu sırada haşlanmış olacağından, renkleri solmasın diye hemen soğuk su ile şoklayın.
Fasulyeleri unlayın ve hazırladığınız yumurtalı karışımın üzerine döküp, güzelce karıştırın.
Tereyağını bir tavada eritin ve fasulyeden kaşık ile alarak parça parça iki tarafını da kızartın ve servise hazır.
 

Taze fasulyeli yaz güveci

Malzemeler
•    500 gram dana kuşbaşı eti
•    1 adet patlıcan (büyük boy, küp doğranmış)
•    1 adet kabak (büyük boy, küp doğranmış)
•    100 gram taze fasulye (ortadan ikiye kesilmiş)
•    1 adet kırmızı kapya biber(doğranmış)
•    1 adet kırmızı soğan (halka dilimlenmiş)
•    150 gram cherry domates
•    2 adet domates(rendelenmiş)
•    3 diş sarımsak
•    1/2 su bardağı zeytinyağı
•    2 adet defne yaprağı
•    1 tatlı kaşığı kekik
•    1 çay kaşığı karabiber
•    2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
Zeytinyağını bir tavaya alın ve etleri kavurun. Kavrulan etlerin üzerine tuz, karabiber ve kekik atıp, ocaktan alın.
Bir büyük karıştırma kabına, kalka şeklinde doğranmış soğan haricinde ve diğer tüm sebzeleri ve eti alıp karıştırın.
Bir güveç kabını alın ve en altına halka soğanları dizin. Üzerine sebzeli eti ekleyin ve yarım su bardağı su ve aynı ölçüde zeytinyağını, defne yaprağını ilave edip güvecin kapağını kapatın.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 55 dakika pişirin.
Güvecin üzerine kaşar serpin ve kızarana kadar yaklaşık 10 dakika kadar daha fırında tutun.
Fırından alarak, defne yapraklarını ayırın ve tabaklara servis yapabilirsiniz.

Kıymalı taze fasulye
Kıymalı taze fasulyeyi, zeytinyağlı taze fasulye gibi hazırlıyoruz fakat ondan tek farkı soğanı önce kıymayla güzelce soteleyip kıyma renk değiştirdikten sonra taze fasulyeleri atıyoruz.
Buna ek olarak, kırmızı toz biber, karabiber ekleyip, sarımsağı yarım kilo taze fasulye için 2-3 dişe çıkartıyoruz.
Yarım kilo taze fasulye için 50 gram kıyma kullanmanız da yeterli olacaktır.
Ayrıca sadece domates değil 1 adet domatesin yanında 1 yemek kaşığı da salçasını eklediğimizde kıymalı enfes taze fasulyemiz hazırdır.

 

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber