Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ekim 2021 23:03

TCMB’den dolar kararı: Zorunlu karşılıkta faizler değişti

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Türk Lirası cinsinden zorunlu karşılıklara uygulanan faiz oranını yüzde 12,5’ten 10,5’e indirdi.

TCMB’den dolar kararı: Zorunlu karşılıkta faizler değişti
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası,Merkez Bankası,dolar,tl,faiz,dolar faiz,tl faiz,Türk Lirası

Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde açıkladığı karar ile politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 200 baz puan indirerek yüzde 16'ya düşürdü. Bu karar sonrası piyasalar yukarı doğru seyir ederken dolar ve Euro tarihi rekor kırdı. Doların 9,60’ı geçtiği piyasada gram altının fiyatı da 550 TL’yi geçti.

ZORUNLU KARŞILIKLARA ÖDENECEK FAİZ DÜŞÜRÜLDÜ

Merkez Bankası yeni aldığı karar ile Türk Lirası cinsinden tesis edilen zorunlu karşılıklara ödenecek faiz/nema oranlarında 22 Ekim 2021 tesis tarihinden itibaren geçerli olmak üzere değişiklik yapıldı. Buna göre, TL cinsinden tesis edilen zorunlu karşılıklara uygulanan faiz/nema oranı yüzde 12,5’ten yüzde 10,5’e indirildi. Yabancı para mevduat/katılım fonundan TL mevduat/katılım fonuna dönüşüm uygulaması kapsamında ise yüzde 18 olarak uygulanan oran yüzde 16’ya düşürüldü. Yüzde 15 olarak uygulanan oranın ise, yüzde 13’e düşürülmesine ve yüzde 17 olarak uygulanan oranın yüzde 15’e düşürülmesine karar verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...