2022-07-04 21:42:12 | Son Güncelleme : 2022-07-04 22:25:42

Temmuz ayında hangi balıklar yenir? Masterchef Temmuz ayında kullanılabilecek en iyi balık hangisidir?

Temmuz ayında yenilebilecek en iyi balık, Masterchef Türkiye 2022 yarışmasında gündeme geldi. Bu akşam yayınlanan bölümde Mehmet Şef’in yarışmacıya sorduğu “Temmuz ayında kullanılabilecek en iyi balık hangisi?” sorusunun cevabı yoğun bir şekilde araştırılmaya başladı. Temmuz ayında yenilebilecek balıkları sizler için derledik…

Temmuz ayında hangi balıklar yenir? Masterchef Temmuz ayında kullanılabilecek en iyi balık hangisidir?
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş

Masterchef Türkiye 2022 tüm hızıyla devam ederken, bu akşam yayınlanan bölümde Mehmet Şef’in yarışmacıya sorduğu “Temmuz ayında kullanılabilecek en iyi balık hangisidir?” sorusu, izleyiciler tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaya başladı. Peki Temmuz ayında hangi balıklar tüketilir? Temmuz ayında yenilebilecek en iyi balıklar hangileridir? Detaylar haberimizde…

TEMMUZ AYINDA HANGİ BALIKLAR YENİR?

İçerdiği folik asit, mineraller, kalsiyum ve fosfor gibi maddeler sayesinde insan sağlığına oldukça faydalı olan balık, yaz aylarının da en çok tercih edilen besinler arasında yer alıyor. Av yasağının başlaması ve yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte tüketilebilecek balık türleri merak ediliyor. Masterchef 2022 yarışmasında Mehmet Şef’in gündeme getirdiği Temmuz ayında tüketilebilecek balık türlerini sizler için hazırladık. İşte o balıklar…

SARDALYA

Yuvarlak vücutlu, yanlardan hafif basık, solungaç kapakları dalgalı görünümünde olan sardalya, Temmuz ayında tüketilebilecek en iyi balık olarak bilinmektedir. Sağlık açısından önemli bir yağ asididir ve Omega-3 açısından da oldukça zengindir. Hamsi gibi ticari değeri yüksektir. Kurutularak, tuzlanarak ve balık yağı ile balık unu elde etmek için kullanılmaktadır. Konserve ile özdeşleşmiştir. Eylül ayı başlarına kadar tazeliğini korumakta olan sardalya balığı, çeşitli ızgara, kağıt kebabı, buğulama ve pilaki olarak tüketilebilmektedir.

BARBUNYA

Yanlardan basık, oval bir şekilde irice, yandan görünüşü buruna doğru yuvarlak ve vücudu pembe-kırmızı olan barbunya balığı, Omega-3 yağ asitleri bakımından oldukça zengindir. K, B ve A vitaminlerini içeren barbunya, protein yönünden de zengindir ve vücudun güçlenmesinde etkilidir. Kızartması sıklıkla tercih edilen barbunyayı limon sıkıp tuz dökülerek ya da kendine özgü bir sos eşliğinde tüketebilirsiniz.

 

TEKİR BALIĞI

Bıyıkları nedeniyle kediye benzetilen tekir balığı, pembe-kırmızı gövdeli ve pulları kolaylıkla dökülebilen bir balık türüdür. Başından kuyruğuna doğru uzanan kırmızı şeritleri bulunmaktadır. Karadeniz, Marmara ve Ege bölgelerinde görülen tekir balığına Türkiye’de rastlanılmamaktadır. Özellikle akciğerlerin yenilenmesi için etkin rol üstlenen tekir, kemik gelişimini de desteklemektedir. Kemik erimelerine karşı birebir besin öğelerinden biri olmakla birlikte diyabet hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği balık türleri arasında yer almaktadır. Tekir balığını, temmuz ayı içerisinde taze bir şekilde tüketebilirsiniz.

Etiketler