Tgrt Haber
11 Mart 2021 16:59

Tırnakları En Hızlı Ne Uzatır?, Tırnak Bakımı İçin Evde Doğal Yöntemler

Yanlış oje seçimi, yaz sıcakları veya aşırı soğuklar tırnakların güçsüzleşerek kırılmasına neden olur. Yaz aylarına yaklaştığımız şu günlerde tırnak bakımını evde doğal yöntemlerle kolayca yapabilirsiniz. Bu haberimizde "Tırnakları en hızlı ne uzatır?, Tırnak bakımı için evde doğal yöntemler nelerdir?, Tırnaklarımızı kestikten sonra ne yapmalıyız?, Tırnak uzatmak için hangi yağ kullanılır?, Tırnak kırılmasına ne iyi gelir?" gibi aklınıza takılan tüm sorulara cevaplar vermeye çalışacağız...

Tırnakları En Hızlı Ne Uzatır?, Tırnak Bakımı İçin Evde Doğal Yöntemler
Tırnak bakımı,,Evde tırnak bakımı,,Tırnakları en hızlı ne uzatır,,Tırnak bakımı için evde doğal yöntemler nelerdir,,Tırnaklarımızı kestikten sonra ne yapmalıyız,,Tırnak uzatmak için hangi yağ kullanılır,,Tırnak kırılmasına ne iyi gelir,

Tırnak bakımı ve sağlığı insanlar için önemlidir. Seçilen uygun nemlendiriciler tırnağın ana hücrelerini güçlendirerek daha sağlıklı ve güçlü tırnaklara sahip olmamızı sağlarlar. Tırnak sağlığı için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Tırnakları En Hızlı Ne Uzatır?, Tırnak Bakımı İçin Evde Doğal Yöntemler

Bunlar:

  • Tırnaklar su emebilen yapıda olduğu için tırnaklarınızı sudan uzak tutmanız sağlığı için faydalı olacaktır. Tırnaklar suyu emdiğinde daha yumuşak ve zayıf olacaklardır. Bu yüzden ev işlerinde eldiven kullanmanızı öneririz.
  • Ellerinizi ve tırnak köklerinizi besleyici ve nemlendirici kremlerle destekleyin. Günde bir kaç kez sürebileceğiniz kremleri özellikle ıslanma öncesi ve sonrasında kullanın.
  • Tırnak cilasını asla soymaya kalkmayın. Cilaları soymak yerine ince bir kat sürmeyi ve cilaların kalkmasını engellemeniz yerinde olacaktır.
  • Cila çıkartıcısını AHA (alpha hidroksi asit) gibi ölü deri katmanlarını çıkartıcı maddeler içermesini ve doğal asitlikte olması gerektiğini unutmayınız.

Tırnaklarınızın güçlenmesi için evde kendiniz de doğal bakım uygulayabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı: İyi bir antioksidan olan hindistan cevizi yağı, tırnakları olumsuz etkilerinden korur. Diğer taraftan, iyi bir antibakteriyel ve antifungal özelliği olan yağın, tırnaklara ve cilde faydası vardır.

Tırnakları En Hızlı Ne Uzatır?, Tırnak Bakımı İçin Evde Doğal Yöntemler

Elma sirkesi: Özellikle tırnak etlerini yumuşatmak için en doğal yöntem hiç kuşkusuz elma sirkesidir. İçindeki bileşenlerin tırnakların daha hızlı uzamasını sağladığını da belirtmiş olalım. Bunun için tek yapmanız gereken bir bardak ılık su içine bir yemek kaşığı elma sirkesi ekleyip elinizi veya ayaklarınızı içinde bekletmeniz memnun olacağınız sonuçları vermeye yetecektir.

Çay ağacı yağı: Güçlü antiseptik ve antifungal madde içeren çay ağacı yağı da tırnaklarınızı besleyecektir. Bunun için, 2 damla çay ağacı yağını 1/2 çay kaşığı zeytinyağı, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile karıştırıp, tırnaklarınıza ve tırnak çevresine birkaç dakika masaj yapın.

Limon suyu: Biliyorsunuz C vitamini deposu olan limon, kolajen üretimini hızlandırıp tırnakların güçlenmesini sağlar. İçeriğindeki alfa-hidroksi asit sayesinde ise tırnakların hafiflemesini ve çatlakların iyileşmesini sağlar. Bunun için, bir limonun yarısını bardağın içine sıkın. 1 bardak ılık suyla karıştırın ve 5-10 dakika bekletip daha sonra tırnaklarınıza ve çevresine bu suyu uygulayın. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...