Tgrt Haber
19 Ekim 2021 13:02

Togo nerede? Erdoğan’ın ziyaret ettiği Togo Cumhuriyeti Afrika'nın neresinde?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrika ülkelerine ziyaretlerde bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Angola’daki ziyaretinin ardından Togo ziyareti yapacak. Gelişmelerin ardından Togo Cumhuriyeti hakkında araştırmalar çoğaldı. Peki Togo Cumhuriyeti nerede? Togo Cumhuriyeti nüfusu ne kadar?

Togo nerede? Erdoğan’ın ziyaret ettiği Togo Cumhuriyeti Afrika'nın neresinde?
togo cumhuriyeti,,afrika,,erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyaretine devam ediyor. Erdoğan'ın Togo'ya gideceğinin öğrenilmesiyle Togo haritadaki konumu ve Togo para birimi merak konusu oldu.   

TOGO NEREDE? TOGO CUMHURİYETİ AFRİKA'NIN NERESİNDE? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrika ziyareti akıllara ''Togo Cumhuriyeti nerede? Togo Afrika’nın neresinde?'' soruları geldi. Togo, Batı Afrika'da yer alan bir ülkedir ve kuzeyde Burkina Faso, doğuda Benin, batıda ise Gana ile komşudur. Togo, 8 milyonluk nüfusu ve 57.000 km²'lik yüz ölçümüyle Afrika'nın en küçük ülkelerinden biridir. Başkenti ülkenin güneybatı ucundaki Lome'dir. Togo tropikal kuşakta yer alıyor. Güneyde Gine Körfezi içerisinde yer alan Benin Körfezi'ne kıyısı bulunur. Resmi dil Fransızcadır.    

Togo nerede? Erdoğan’ın ziyaret ettiği Togo Cumhuriyeti Afrika'nın neresinde?

TOGO PARA BİRİMİ NEDİR? 

Togo ile ilgili araştırmalar devam ederken Togo ülkesinde kullanılan para, Afrika'daki bazı ülkelerde kullanılmakta olan Orta Afrika frangıdır. CFA kodlu bu para birimi, ülkede kullanılan resmi paradır. 1 Orta Afrika frangı, 0.013 Türk lirasıdır. 

Ülke nüfusunun çoğu yerli dinlere inanır. Hristiyan ve Müslüman azınlıklar da mevcuttur. Togo Birleşmiş Milletler, Afrika Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Güney Atlantik Barış ve İşbirliği Bölgesi, Uluslararası Frankofoni Örgütü ve Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu üyesidir.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...