• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    100021
  • down
    USD
    5.725
  • down
    EURO
    6.2958
  • down
    GBP
    7.1153
  • up
    Altın
    280.277
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 17.05.2019 - 17:29 Yorum : 0

Trabzon Hurmasının Şaşırtan Faydaları

Japon hurması, Japon elması, Çin Eriği, Doğu Hurması olarak da adlandırılan Trabzon hurması yöre yöre farklı isimlerle adlandırılır. Lifli yapısı ve tatlı tadı ile tüketilmesini önerdiğimiz Trabzon hurması hakkında detaylı tüm bilgileri makalemizde bulabileceksiniz. İyi okumalar.

Trabzon Hurmasının Şaşırtan Faydaları

Trabzon hurması: içeriğindeki yüksek lif mide, bağırsak sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlayarak kabızlık dahil bir çok rahatsızlığın önüne geçer. Protein, protein, karbonhidrat, selüloz, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, tanen, potasyum, magnezyum, A, B1, B2, B3 ve C vitaminleri içeriği bakımından zengindir.

Trabzon Hurmasının Faydaları Nelerdir?

Bu şifalı meyve temmuz, ağustos aylarında çiçek açar ve tohumları kasım ayında olgunlaşırak turuncu renkte elma büyüklüğünde olur. Trabzon hurmasının da ana vatanı bir çok meyve gibi Çin'dir. Fakat daha sonra Japonya'ya getirildiği için Japon hurması adı verilmiştir. Ağaçta yetişir. Ağaç kazık köklüdür, ortalama 5-6 metreye kadar boylanır.

Meyvesi çiğ veya pişmiş olarak tüketilebilir. Avrupa'da da üretimi yayılmıştır. Ülkemizin de bazı bölgelerinde yetiştirilmektedir. B1, B2, B3 ve C gibi çeşitli vitaminler ve askorbik asit içermektedir. Yeni olgunlaşmış Trabzon hurması ağızda mayhoş ve ekşi bir tat bırakabilir. Bu yüzden hava sıcaklığından balkonda veya evde yerde bekleterek olgunlaşmasını beklediğinizde çok güzel bir meyve ile karşılaşabilirsiniz. 

Hamur işleri, dondurmalar ve tatlılarda kullanılan meyve çiğ olarak da tüketilir. Ayrıca hamur işleri ve salatalarda da kullanılır. Reçel, marmelat, şurup, şerbet ve alkollü içeceklerin yapımında da kullanılan Trabzon hurması, idrar söktürücüdür.

Trabzon Hurmasının Faydaları Nelerdir?

Kış aylarında ise balgam söktürücü olarak kullanılabilir. Öksürük, grip, nezle, soğuk algınlığına karşı şifa verir. Herkesin çokça yakındığı ülser ve gastrit gibi mide rahatsızlıklarına şifa sağlar. Mide hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Mide bulantısı ve kusmaya karşı da kullanılabilir. Trabzon hurması ağacı gövde kabuğu kanamayı durdurucu etki yapar.

Ayrıca bu şifalı meyve, çok çeşitli vitaminler ile vücudun vitamin ihtiyacını karşılar. İçerdiği vitaminler sayesinde hastalıkların önlenmesine yardım eder. Ateş düşürmeye yardım eder. Yüksek ateşten korunmak için tüketilebilir.

Japon elması

Meyve kabızlık tedavisinde kullanılır. Bu meyveyi tüketen kişiler kabızlık rahatsızlığından kurtulur. Ayrıca basur yani hemoroid sorunu olanlar da mutlaka tüketmelidir.

Olgun kurutulmuş meyveler bronşit hastalığına şifa verir. Olgunlaşmamış olanlarının meyve suyu ise hipertansiyona iyi gelir. Hıçkırık tedavisinde de kullanılması da Trabzon hurması faydaları arasındadır.

Cilt sıkılaştırıcı özelliklerinden dolayı yüz maskesi yaparken de kullanılan bir meyvedir. Karaciğer ve safra kesesi gibi organlara fayda sağlar.

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber