Aslında çoğu kişinin pek bilmediği ama bir şekilde tadına bakanların damaklarında eşsiz bir tat bırakan "Trakya Gazoz Tatlısı" bir şerbetli tatlı olmasına rağmen; yumuşacık kıvamı, hafif gazoz tadı ve estetik görünümüyle tatlıseverlerin ilgisini çekmeyi başardı.
İşte bu muhteşem tatlının tarifini sizler için hazırladık.
Alınacak Malzemeler
Ana Malzemeler:
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 tane yumurta
- 1 paket yaş maya
- 1 şişe sade gazoz
- 4 su bardağı un
- 100 gram ceviz içi
Şerbeti İçin:
- 1 kg toz şeker
- 1 kg su
- Yarım limonun suyu
Trakya Gazoz Tatlısı Tarifi
- Öncelikle derin bir kaba hamur için gerekli malzemeleri alıp özleşene kadar iyice yoğurun.
- Hamur istenilen kıvama geldikten sonra üzerine hafif nemli temiz bir bez örtüp 45 dakika mayalanması için bekletin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verin.
- Ceviz içlerini kestiğiniz hamurların içine yerleştirin.
- Yağlanmış tepsiye dizip, 180° fırında 40 dakika kadar pişirin.
- Şerbetini hazırlamak için gerekli malzemeleri tencereye alıp karıştırın.
- Orta derecedeki ateşte iki taşım kaynatıp, ılınması için oda sıcaklığında bekletin.
- Tatlının üzerine dökün.
- Şerbeti çekince servis yapın.
Afiyet olsun…