Tgrt Haber
26 Ekim 2019 11:34

Trileçe tarifi, Trileçe nasıl yapıyır, En kolay Trileçe yapımı ve hazırlanışı

Triliçe tarifleri içinde en kolay ve en az uğraştıran fakat en lezzetli tam tadında ve kıvamında olan bir tarif paylaşacağız. Tarifimiz orijinali gibi yumurtanın beyazı ve sarısını ayıran bir tarif olmadığından, yapımı oldukça kolay olacak bir tariftir. Bu nedenle bu tarifi de misafirlerinize rahatlıkla yapabilirsiniz.

Trileçe tarifi, Trileçe nasıl yapıyır, En kolay Trileçe yapımı ve hazırlanışı
Trileçe tarifi, Trileçe nasıl yapıyır, En kolay Trileçe yapımı ve hazırlanışı,

Triliçe tarifleri içinde en kolay ve en az uğraştıran fakat en lezzetli tam tadında ve kıvamında olan bir tarif paylaşacağız. Tarifimiz orijinali gibi yumurtanın beyazı ve sarısını ayıran bir tarif olmadığından, yapımı oldukça kolay olacak bir tariftir. Bu nedenle bu tarifi de misafirlerinize rahatlıkla yapabilirsiniz.

Hazır almaya son! İşte tam tadında ve kolay trileçe tarifi

Keki için Malzemeler

  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı tepeleme un

Süt şerbeti için Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 3 çorba kaşığı toz şeker

Karamel Sos için Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı krema
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

  1. Yumurtaları bir karıştırma kabına alın ve şeker ile, tam bir mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. Muhtemelen mikserle 8 dakikaya kadar çırpılması gerekecektir.
  2. Üzerine tam ölçüsünde unu sadece serpin ve vanilya ile kabartma tozunu ekleyerek düşük ayarda 15-3 saniye kadar karıştırın ve yağladığınız orta boy bir fırın kabına kenarlarına da eşit gelecek şekilde yayın. (Bu pandispanyayı diğer keklerinizde de kullanabilirsiniz)
  3. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında 35 dakika kadar pişirin ancak sizin fırınınız daha hızlı veya daha yavaş pişiriyor olabilir. Kürdan testi ile kekinizin pişip pişmediğini kontrol ederek kekinizi alıp soğumaya bırakın.
  4. Diğer tarafta dibi kalın bir çelik tencerede ve orta ateşte, karamel sosunu hazırlamaya başlayın. Tencereye şekeri alın. Ara ara tencereyi elinizle sallayarak karıştırıp sallayın. Kaşık kullanmayın. Sadece karamel sıvı olmaya başladıktan sonra bir tahta kaşık ile kenarındaki şekerleri almak için kullanın. Çünkü karamel çok hassastır ve yanma ihtimali fazladır. Bu nedenle tencereyi ara sıra ocağın üstünden kaldırıp kenara alın ve öyle karıştırın.
  5. Eriyen karamelin üzerine tereyağını iyice eriyene kadar karıştırarak ilave edin.
  6. Ardından kremayı ekleyin ve hızlıca karıştırın ve artık ocaktan alın. Muhteşem bir renge sahip karameliniz kullanılmaya hazırdır. Karameli soğumaya bıraktıktan sonra ara sıra karıştırın.
  7. Trileçenin soğuk süt şerbeti için, sütü, şekeri ve kremayı bir karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın.
  8. Trileçe kekinizin tamamen soğuduğundan emin olduğunuzda bir kürdan ile kekin üzerine delikler açın.
  9. Kekin üzerine süt karışımını kepçe yardımı ile yavaş yavaş dökün. Siz sütü döktükçe kekiniz bu sütü içine çekecektir. Bu kekin tam kıvamında olduğu anlamına gelir. Tüm süt şerbetini döktükten sonra keki, buzdolabında 4 saat bekletin.
  10. Kremşantiyi, yarım su bardağı soğuk süt ile hazırlayın ve soğuyan kekin üzerine dikkatlice yayın. Kremşanti bulaşığı tabağa bir miktar süt damlatın ve bir spatula ile birbirine karıştırın. Ardından bir poşetin içine koyarak, tatlınızın üzerini süslemek üzere bekletin.
  11. Soğuyan karameli de trileçenizin tüm yüzeyini kaplayacak şekilde spatula ile yayın.
  12. Kremşantiden kalan ve poşete koyduğunuz kremayı, yaydığınız karamelin üzerine ince şeritler olacak şekilde çizin. Sonra bir kürdan ile bu çizikleri aşağıya doğru sürükleyerek tatlınızı süsleyin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...