Tgrt Haber
26 Nisan 2023 11:43 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 12:00

Türk Kahvesiyle Zayıflama Tüyoları / Türk Kahvesi Zayıflatır Mı?

Türk halkının vazgeçilmez içiçeklerinden biri olan kahvenin kilo verdirmeye yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Kahve düşkünü insanların günün belirli saatlerinde keyif için tükettikleri Türk kahvesi, yağ yakımını hızlandırdığı için diyette ya da ara öğünlerde rahatlıkla tüketilebilir..

Türk Kahvesiyle Zayıflama Tüyoları / Türk Kahvesi Zayıflatır Mı?
Sade Türk kahvesi zayıflatır mı?,Türk Kahvesiyle Zayıflama Tüyoları,Türk Kahvesi Diyeti,Türk Kahvesi Zayıflatır Mı?,Türk Kahvesinin Faydaları ve Zararları Nelerdir?,Türk Kahvesi İçerek Diyet Nasıl Yapılır?,Türk Kahvesi Yağ Yakar Mı?

Kahvenin en çok tüketilen ülkelerden biri olan ülkemizde son günlerde oldukça ilgi gören Türk kahve diyeti ile ilgili hazırladığımız yazımızda, “Türk kahvesi zayıflatır mı?, Türk kahvesi diyeti nasıl yapılır?” gibi merak edilen soruların cevaplarını okuyacaksınız.. Şimdiden kahve tadında okumalar diliyoruz.

Türk kahvesinin yapılmak istenen diyet sürecinde nasıl, ne zaman ve azami tüketimi ile ilgili vereceğimiz bilgilerle hem ödemlerden, hem de metabolizmanızı daha hızlandırarak vücudunuzun yağ yakmasına yardımcı olabilirsiniz. Sizler de kilolarınızdan şikayet ediyorsanız, sevdiğiniz eski kıyafetlerinizi de rahatlıkla giymek istiyorsanız önereceğimiz diyeti deneyebilirsiniz.

Türk Kahvesiyle Zayıflama Tüyoları / Türk Kahvesi Zayıflatır Mı?

Türk Kahve Diyeti Nasıl Yapılır?

Öncelikle güzel muhabbetlerin vazgeçilmez içeceği olan kahve ile diyet yapmak istiyorsanız yanında ikram edilen tatlıları, lokumları ve çikolataları tüketmemeye özen göstermelisiniz.

Sabah kahvaltısında, öğle yemeğinde, akşam yemeği ve ara öğünlerde yapılan kahve diyeti kronik hastalığı olanlar için uygun bir diyet değildir. Yine düzenli olarak kullanılan ilaç varsa diyete başlamadan önce doktorunuzu durumdan haberdar edip mutlaka görüşünü almanız gerekir. 

Kolarisi düşük olan kahve diyetinin emziren anneler ve gebelik döneminde olanlar için de uygun olmadığını söylemek gerekir.

Kahve içmenin insanı rahatlattığı, stresten uzak tuttuğu bilinen bir gerçek. Özellikle kahve tiryakilerin yorumlarında kilo aldırıcı gıdalardan da uzak durulduğunda kahve diyetiyle kilolarınızdan daha hızlı kurtulabiliyorsunuz. Bu diyet, az da olsa vücudunuzun fazlalıklarından kurtulmanıza yarayan bir nevi detoks gibi olduğunu da belirtmekte fayda var.

  • Kahve diyetinin ana içeceği kahvedir. 
  • Türk kahvesi sade olmalı, kesinlikle içinde şeker ve krema olmamalıdır.
  • Doktorunuzun önereceği diyet listesiyle uygulanan kahve diyeti, uzun sürelerde de değil, kısa süreli olarak uygulanmaktadır.
  • Kahve diyeti kısa zamanda hızlı sonuç almak için idealdir.
  • Yaklaşık bir hafta yani 7 günlük beslenme programıyla hem ödemlerinizden hem de birkaç kilo fazlalıktan kurtulabilirsiniz!
  • Normal şartlarda çok sık tüketildiğinde ödeme sebebiyet verebilen kahve, ödem yapma etkisini söndüren besinlerle tüketilebilir. Bu şekilde vücut yağ yakımını hızlandıracaktır.

Türk Kahvesinin Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Günümüzde kahve tüketicilerinin faydasıyla zararıyla kabul ettiği, çok sevdiği, uyku açan, enerji veren kahvenin yapılan araştırmalara göre, kanserden koruduğu, bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kolesterolü düşürdüğü ve konsantrasyonu artırdığı biliniyor.

Diğer taraftan, cilde de faydası olan Türk kahvesinin aynı zamanda zayıflatıcı bir etkiye de sahiptir.

Türk Kahvesiyle Zayıflama Tüyoları / Türk Kahvesi Zayıflatır Mı?

Türk kahvesi, metabolizmayı hızlandırdığı için kilo vermeyi hızlaştırır. Nescafe ya da diğer kahve çeşitlerine nazaran daha fazla kafein içeren Türk kahvesini düzenli tükettiğiniz takdirde zayfılama oranınız vücudunuzdaki metabolizma hızınızla direkt ilişkilidir.

Diğer taraftan kahvenin yararları olduğu kadar çok tüketildiğinde vücudun insülin direnci ve glukoz gibi durumlarına etki ettiğini bilmek gerekir. Kahvenin özellikle uyku zamanına yakın değil de gündüz saatlerinde tüketmek zayıflamaya daha çok yardımcı olur.

Sırf zayıflamaya yardımcı oluyor diye gün içinde fazla kahve tüketmeyin. Günde en fazla 3-4 fincan kahveden daha fazlasını içmeyin.

Türk Kahvesi İçerek Diyet Nasıl Yapılır? Türk Kahvesi Yağ Yakar Mı? Türk Kahvesi Zayıflatır Mı?

Türk Kahvesiyle Zayıflama Tüyoları / Türk Kahvesi Zayıflatır Mı?

Öncelikle kahve tek başına hiçbir diyete yardımcı olmaz. Bunun için elbette ki spor egzersizleri ve tüketilen öğünlere de dikkat edilmesi gerekir.

Günlük rutin yapılan egzersizlerden 1, 2 saat önce tüketilen bir fincan kahvenin yağ yakımını kolaylaştırdığını unutmayalım.

Yine kahvenin içinde bulunan kafein miktarı metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olduğunu ve vücudun hızlı çalışmasını sağladığını bilelim.

Karaciğer yağlanmasına engel olduğunu unutmayalım.

Vücuttaki zararlı toksinlerin dışarı atılmasına da yardımcı olduğunu bilelim.

Türk Kahvesindeki Kalori Miktarı Ne Kadar?

Türk Kahvesiyle Zayıflama Tüyoları / Türk Kahvesi Zayıflatır Mı?

  • 1 fincan şekerli Türk kahvesi 45 kalori, 
  • Orta şekerli Türk kahvesi 18-20 kalori,
  • Sade Türk kahvesinde 2 kalori

bulunur. Yani 1 fincan Türk kahvesine yarım çay kaşığı kadar şeker koymanız normal. Fakat acı Türk kahvesini (Mırra) içebiliyorsanız kalori almaktan kurtulmuş olursunuz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...