Tgrt Haber
02 Kasım 2021 09:22

Türk Lirası'nın sıradaki sınavı: Piyasaların gözü ekim enflasyon rakamlarında

Dolar fiyatı geçen haftaki 9,85'lik rekorunun ardından yaklaşık 37 kuruş gerileyerek bugün 9,48 TL'den değerleniyor. Erdoğan-Biden görüşmesinden çıkan iyimser hava ile değer kazanan Türk Lirası için sıradaki sınav yarın açıklanacak ekim ayı enflasyon rakamları olacak. İşte enflasyon rakamları öncesi piyasalarda son durum...

Türk Lirası'nın sıradaki sınavı: Piyasaların gözü ekim enflasyon rakamlarında
DOLAR,türk lirası,döviz,euro

Türk Lirası, Kasım ayına G20 Zirvesi’ndeki Erdoğan-Biden görüşmesinden çıkan iyimser havanın desteğiyle güçlü başladı. Dolar/TL kuru dün piyasaların kapanışına 9,50'nin de altını gördü. Benzer grafikleri sergileyen euro/TL ise kısa bir süreliğine de olsa 11 liranın altını test etti.

Geçen hafta başında büyükelçilerle yaşanan diplomatik gerginlikler beraber 9,85 TL’ye yükselerek rekor kıran dolar, sorunun çözülmesinin ardından 9,41 bölgesine kadar inmişti. Haftayı ise 9,60 seviyesinin hemen altında kapatmıştı.

Düşüş yeni ayın ve haftanın ilk gününde de devam ederken 9,53'ten kapanan dolar/TL bugün 9,48 TL’den işlem görüyor. Euro/TL, 11,01 liradan değerleniyor.

ENFLASYON RAKAMLARI BEKLENİYOR

Öte yandan piyanın gözü Çarşamba günü açıklanacak enflasyon rakamlarına dönmüş durumda. Ekonomistlerin ekim ayı enflasyon beklentileri yüzde 2,50 olurken, Eylül'de yüzde 19,58'e yükselen enflasyonun yüzde 20'yi aşması bekleniyor. TCMB'nin takip ettiği çekirdek TÜFE'nin ise yüzde 17'yi aşması bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu yılın dördüncü ve son "Enflasyon Raporu'nu geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Kavcıoğlu, yıl sonu TÜFE tahminini 4,3 puanlık güncellemeyle yüzde 14,1’den 18,4’e yükselttiklerini söyleyerek, "Enflasyon oluşturan şokların geçici olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş piyasalardaki son durumu yorumladı:

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...