• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    106846
  • down
    USD
    5.7268
  • down
    EURO
    6.3392
  • up
    GBP
    7.4337
  • down
    Altın
    271.385
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 21.10.2019 - 10:40 Yorum : 0

Turşu nasıl yapılır, Turşu yapmanın püf noktaları nelerdir?

Aromasıyla klasik turşulardan bambaşka bir tada sahip bir turşu tarifi ile sizlere bir makale hazırladık. işte efsane turşu tarifi…

Turşu nasıl yapılır, Turşu yapmanın püf noktaları nelerdir?

Aromasıyla klasik turşulardan bambaşka bir tada sahip bir turşu tarifi ile sizlere bir makale hazırladık. işte efsane turşu tarifi…

Malzemeler
•    2 kg salatalık
•    1 avuç nohut
•    1 kg yeşil biber
•    1 kg yeşil domates
•    1 kg kelek
•    200 gr kadar acı cin biber
•    2 lt su
•    3 baş sarımsak
•    2 çay bardağı sirke
•    1 yemek kaşığı şeker
•    1 tatlı kaşığı limon tuzu
•    5 yemek kaşığı kaya tuzu
•    Maydanoz

Hazırlanışı
Bir litrelik cam kavanozlara önce nohut atın ve üzerine karışık olarak hazırladığınız sebzeleri yerleştirin.
Aralarına sarımsakları serpiştirin.
Kavanozun en üstüne maydanozu yerleştirin.
Ayrı bir yerde suyu ve tuzu tamam olana dek hazırladıktan sonra limon tozu ve şekeri de ekleyerek bunların iyice erimesini sağlayın. Ardından kavanozlara dökün.
Kapağını sıkıca kapatın ve saklayacağınız yere taşıyın.
20 veya 25 gün kadar beklettikten sonra artık yemeye hazırdır.

Turşu hazırlamanın püf noktaları ve önemli ayrıntıları
Turşu kurarken, tedarik edeceğiniz sebze ve meyvelerin sert, taze ve diri diri olmalarına dikkat edin. Ayrıca kabukları parlak olmalı ve sebze ve meyveler zedelenmemiş olmalıdır.
Kullanacağımız tuz iri tanelere sahip kaya tuzu olmalıdır.
Turşunun ne kadar tuzlu olup olmadığını anlamak için önce suya tuzu atarak eritin ve bir kaşık ile tadına bakarak sizin için tuzun yeterli olup olmadığını kontrol edin.
Turşunun tuzunu ayarlamak için önemli bir püf nokta ise şudur; tuzunu erittiğiniz suya bir adet yumurta atın. Eğer yumurtanız suyun üzerine çıkarsa bu demek oluyor ki suya koyduğunuz tuz miktarı turşu için yeterlidir.
Turşu yapımında önceden kaynatıp soğuttuğunuz içme suyu kullanmanızı tavsiye ederiz.
Sebze ve meyveleri, turşu için hazırlarken mutlaka birkaç yerinden iğne ile deliniz.
Turşuları mutlaka cam kavanozlara kurun.
Eğer turşunuzun hızlı olmasını istiyorsanız, turşunuza bir avuç nohut atmanız yeterli olacaktır.
Turşunuzun klasik bir tattan daha farklı ve lezzetli olmasını isterseniz ise içine defne yaprağı kereviz yaprağı ve bir miktar karabiber ilave edin.
Yaptığınız turşunun kavanozlarını karanlık ve serin bir yerde kapakları çok sıkı bir şekilde kapatılmış olarak muhafaza ediniz.
Turşuyu yemek için açtıktan sonra artık buzdolabında saklamanız gerekir.
Sebze ve meyvelerinizi fazlaca yıkayarak işe başlayalım.

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber