• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    122459
  • up
    USD
    5.9159
  • up
    EURO
    6.5567
  • up
    GBP
    7.6929
  • up
    Altın
    296.908
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 28.12.2019 - 11:39 Yorum : 0

Tuzlu kurabiye tarifi, Tuzlu kurabiye nasıl yapılır? En kolay tuzlu kurabiye yapımı ve hazırlanışı

Tuzlu kurabiye ve Tuzlu kurabiye yapımı çok basit bir yiyecek türüdür. Çay saatlerinde severek ve kolay yapabileceğiniz bir tarif arıyorsanız ağızda dağılan kıvamıyla kolaylıkla yapabileceğiniz tuzlu kurabiye tarifi tam size göre. İşte Tuzlu kurabiye yapılışı ve Tuzlu kurabiye tarifi

Tuzlu kurabiye tarifi, Tuzlu kurabiye nasıl yapılır? En kolay tuzlu kurabiye yapımı ve hazırlanışı

Tuzlu kurabiye ve Tuzlu kurabiye yapımı çok basit bir yiyecek türüdür. Çay saatlerinde severek ve kolay yapabileceğiniz bir tarif arıyorsanız ağızda dağılan kıvamıyla kolaylıkla yapabileceğiniz tuzlu kurabiye tarifi tam size göre. İşte Tuzlu kurabiye yapılışı ve Tuzlu kurabiye tarifi

Klasik bir tat efsane lezzet tuzlu kurabiye tarifi

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Üzeri için malzemeler

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Hazırlanışı

  1. Malzemeleri oda sıcaklığına getirin.
  2. Bir karıştırma kabına tereyağı veya margarini alın. Üzerine, yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek), 1 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 paket kabartma tozu ekleyin ve güzelce birbirlerine yedirin.
  3. Ardından 3 su bardağı unu yavaş yavaş karıştırma kabına ilave edin ve aynı anda yoğurup karıştırın.
  4. Hamurunuz hafif yumuşak bir kıvama gelecektir. İyice yoğurduktan sonra hamurunuzu, iki adet yağlı kağıt arasına koyup merdane yardımı ile güzelce açın. Yarım santim yüksekliğinde bir hamur elde ettikten sonra dilediğiniz kurabiye kalıbıyla hamurdan parçalar kesin.
  5. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine kurabiyelerinizi dizin ve ardından üzerine yumurta sarısını ve sürüp, çörek otu ve susam dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 ila 25 dakika kadar pişirin.

Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi

Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı üstüne
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Hazırlanışı

  1. Tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirin.
  2. Bir karıştırma kabına tereyağı, sıvıyağı, toz şekeri, sirkeyi, kabartma tozunu, tuzu alıp güzelce karıştırın.
  3. Ardından üzerine 3 su bardağı kadar unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya geçin.
  4. Dilerseniz hamurdan parçalar kopararak dilediğiniz şekli verin, dilerseniz de iki yağlı kağıt arasında açtığınız hamurdan kurabiye kalıplarıyla hamurlar kesip pişirin.
  5. Üzerine yumurta sarısını sürün ve susam ile çörek otu serperek önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
  6. Ardından ilk sıcaklığı geçtikten sonra veya sonraki günlerde soğuk iken de rahatlıkla ikram edip, tüketebilirsiniz.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber