Tgrt Haber
30 Ekim 2021 13:57

Twitch'te kara para mı aklanıyor, nasıl yapılıyor? #temiztwitch etiketiyle dolandırıcılık iddiaları!

Twitch'te kara para aklama iddiaları gündemde yerini aldı! Peki, Twitch'te çalıntı kredi kartı bilgileriyle para mı aklanıyor, nasıl dolandırıcılık yapıyorlar, binlerce doların gündeme geldiği #temiztwitch etiketine dair son gelişmeler neler? Detaylar haberimizde!

Twitch'te kara para mı aklanıyor, nasıl yapılıyor? #temiztwitch etiketiyle dolandırıcılık iddiaları!
twitch,kara para aklama,twitch yayını,5 kasım,jahrein

Twitch dolandırıcılık ve kara para aklama olayıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Kullanıcılar olayın doğruluğunu teyit etmeye başladı, peki twitch'te kara para mı aklanıyor? Nasıl yapılıyor? Twitch kullanıcılarından gelen tepkiler nasıl? Merak ettiğiniz her şey haber detaylarında..

#TEMİZTWİTCH ETİKETİNE TWEET YAĞMURU!

Twitch Türkiye'de gündeme gelen konu sorgulanırken; dolandırıcılık iddialarının üzerine sosyal medyada pek çok kullanıcı #temiztwitch etiketi üzerinden tepki çekmek istedi ve dakikalar içinde binlerce tweet atıldı.

Son günlerde sosyal medyada ve Twitch platformunda dönen "Bit atarak kara para aklama" iddiaları, dün akşam Jahrein'in açtığı yayın ve ardından sosyal medyada sıkça paylaşılan bir listenin ardından tam anlamıyla gündeme oturdu. Ortaya çıkan listede onlarca farklı yayıncının isimleri ve söz konusu bitlerden kazandıkları meblağlar yer alırken; listenin doğruluğu henüz kesinleşmemiş olsa da birçok Twitch yayıncısı ve izleyicisinden çığ gibi büyüyen bir tepki geldi.

TWİTCH YAYINCILARINDAN TEPKİ!

Twitch yayıncıları bir süre yayın açmayarak bu olaya tepki gösterirken; bazı yayıncılar ise kendi isimlerinin listede olduğu iddia edildiği halde yayın yapmayı sürdürdü. İzleyiciler ise bu duruma #temiztwitch etiketini kullanıp paylaşımlar yaparak tepki göstermeye devam etti. 

Twitch'te kara para mı aklanıyor, nasıl yapılıyor? #temiztwitch etiketiyle dolandırıcılık iddiaları!

Twitch'te kara para mı aklanıyor, nasıl yapılıyor? #temiztwitch etiketiyle dolandırıcılık iddiaları!

 

TEPKİLER NASIL BAŞLADI?

İlk olarak İrem "ClumsyKitty" Sakmar tarafından dile getirilen Temiz Twitch etiketi, Ahmet "Jahrein" Sonuç'un 29 Ekim Cuma gününün akşam saatlerinde açtığı yayın ile birlikte Twitter'da da yayılmaya başladı. #TemizTwitch etiketinin Twitter Türkiye gündeminde birinci sıraya kadar yükselmesiyle birlikte birçok popüler yayıncı da tepki gösterme kararı aldı.

Twitch yayıncısı olan ve aynı zamanda Multiplayer ekibinde yer alan Orhun Kayaalp, #TemizTwitch etiketi kullanarak bir tweet flood (dizesi) ile endişlerini dile getirdi ve 5 Kasım Cuma gününe kadar yayın açmama kararı aldığını; diğer yayıncıları da bunu yapmaya davet ettiğini belirtti ve olumlu birçok dönüş aldı.

Rekkitz ekibinden Toqtir, Zade, PurpleBixi, Eren Aktan, ClumsyKitty gibi kullanıcıların da katılım gösterdiği protestoya Mert Günhan, Miafitz, Uzay Zuhal, VeneficusTV diğer popüler isimler de destek verdi. Ayrıca birçok izleyici de bu tarihe kadar platform üzerinde canlı yayın izlemeyeceklerini dile getirdiler, başlatılan bu protestoya destek olacaklarını ifade ettiler.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...