Tgrt Haber
21 Ekim 2019 12:01

Uçuk nasıl geçer? Uçuk kremi ne işe yarar? Uçuk kremlerinin yan etkisi var mıdır?

Uçuk, bir cilt rahatsızlığıdır. Vücudun birkaç yerinde görülebilir. Bunlardan biri dudaktır. Bu, dudakta görülen uçuk bir virüsten dolayı meydana gelir. Bu virüsün adı Herpes Simpleks’tir. En sık görülen virüs budur. Genellikle 50 yaşın altında görülür. Herpes Simpleks adı verilen bu virüsü HSV olarak kısaltılır. Hsv virüsü, doğrudan temas yoluyla hızla yayılır. Bazı HSV virüsleri ise cinsel yolla da bulaşır.

Uçuk nasıl geçer? Uçuk kremi ne işe yarar? Uçuk kremlerinin yan etkisi var mıdır?
uçuk kremi,,uçuk kremleri,

Uçuk, bir cilt rahatsızlığıdır. Vücudun birkaç yerinde görülebilir. Bunlardan biri dudaktır. Bu, dudakta görülen uçuk bir virüsten dolayı meydana gelir. Bu virüsün adı Herpes Simpleks’tir.  En sık görülen virüs budur. Genellikle 50 yaşın altında görülür. Herpes Simpleks adı verilen bu virüsü HSV olarak kısaltılır. Hsv virüsü, doğrudan temas yoluyla hızla yayılır. Bazı HSV virüsleri ise cinsel yolla da bulaşır.

Uçuk virüsü olan HSV ‘nin belirtileri genellikle hafiftir. Bu yüzden kişiye fazla rahatsızlık vermez. Uçuk virüsü, özellikle yeni doğan ve bebeklerde tehlikeli olabilmektedir.

Uçuk, HSV Virüsü Belirtileri
Dudak üzerinde, ciltte meydana gelen kaşıntı, rahatsız edici su toplamış kabarcıklar veya patlamış kabarcıklar.
Yaralar herhangi bir yerde gelişebilir, ancak HSV'nin türüne bağlı olarak genellikle ağız, genital veya anüs çevresinde ortaya çıkarlar. Çoğu yara enfekte olduktan sonraki ilk 20 gün içinde ortaya çıkar ve yaklaşık 7 ila 10 gün sürebilir.
Belli bir bölgede karıncalanma, kaşıntı veya yanma görülür
Bazen grip benzeri semptomları olur
İdrar yapmada sorun yaşanabilir
Gözlerde enfeksiyon olabilir

Uçuk nasıl geçer? Uçuk kremi ne işe yarar?
Uçuk kremi, uçuğun mümkün olan en kısa zamanda tedavi edilebilmesi için, dermokozmetik bir ürün olarak üretilen kremdir. Uçuk kremleri üretilirken, hassas cilt yapılarına ve virüslere olan direnç gözetilerek özel üretilmiştir. Uçuk kremleri, virüslü bölgeyi, dezenfekte etme görevi görür. Buraya dezenfekte ederken de HSV virüslerini kovarlar.
Uçukların oluşum süreci 3 hafta ve sonrasında da devam edebileceğinden, uçuk kremini uçuğu hissettikten hemen sonra kullanmaya başlamanızı öneririz. Uçuk kremleri, özellikle uçuğun başlama sürecinde fazla olan kaşıntı ve ağrı hissini de en aza indirmeye neden olacaktır. Uçuk kremleri anseptiktir. Bu yüzden kaşınma, sulanma gibi dudumlar esnasında meydana gelebilecek iltihapların da önü kesilmiş olacaktır.  Uçuk kremleri, uçukları meydana getiren virüslere bağlı olarak bir hafta kadar bir zamanda söndürmeye neden olacaktır.

Uçuk kremlerinin yan etkisi var mıdır?
Uçuk kremleri, minik olmalarına rağmen yoğun bileşenlere sahiptir. Bu nedenle uçuğa bile kulak çubuğu ile uygulanması gereken bu kremi çok dikkatli kullanmak gerekir. İçeriğini okuyup hassasiyetiniz olan içeriğe sahip olup olmadığına bakmalısınız. Sadece uçuklu bölgeye belli miktarda sürmeniz gerekir. Bunun dışına çıkmamalı aksi bir durum oluşursa derhal doktora başvurmalısınız.
Doğal uçuk kremi evde uçuk kremi tarifi
Nane yağı
Evde, pamuğa nane yağı sürebilirsiniz. Nane yağı antiviral açıdan oldukça zengin olduğundan uçuklar için iyi bir çözümdür. Günde 3 defa uygulamayı unutmayın. Ara verirseniz, faydasını göremezsiniz.
Elma sirkesi
Elma sirkesi, bildiğiniz üzere bakteri ve virüsü kovmak için güzel bir sıvıdır. Bir parça pamuğu elma sirkesine batırın ve uçuğa günde 3-4 kez sürün.
Çay ağacı yağı
Çay ağacı yağı, uçuğa sebep olan virüsü yok etmekte başarılıdır. Aynı zamanda antiviraldir. Bir parça pamuğu çay ağacı yağına batırın ve ardından pamuğu uçuğa sürün. Günde birkaç kez bunu yapabilirsiniz.
Elma sirkesi ve bal
Bal ve sirkeyi az miktarda karıştırarak, macun kıvamında bir yapı elde ettikten sonra bunu uçuğa sürün. Kulak çubuğu ile sürebilirsiniz. Bu sayede yavaş yavaş derinize bu karışımı da yedirerek iyice etki etmesini de sağlayabilirsiniz. Karışımı sürdükten sonra bir süre bunu dudağınızda bekletin.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...