Tgrt Haber
10 Ekim 2021 12:53

Umreye kimler gidebilir? Umre ziyareti için hangi aşılar geçerli?

Umre ibadeti için araştırma yapan müslümanlar için Suudi Arabistan açıklama yaptı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle umre ibadeti için Suudi Arabistan’a girişler askıya alınmıştı. Suudi Arabistan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 2 doz koronavirüs aşısı yaptıranların umre ziyareti yapabileceklerini duyurdu. Peki umre ziyareti ne zaman başlıyor? Kimler umre ibadeti için Suudi Arabistan’a girebilir?

Umreye kimler gidebilir? Umre ziyareti için hangi aşılar geçerli?
umre,,suudi arabistan,

Koronavirüs pandemisi nedeniyle müslümanlar umre ibadetini yerine getirememişti. Suudi Arabistan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla umre ziyaret şartlarının değiştiğini duyurdu. Yetkililer gerekli tedbirler alınarak yaklaşık 2 milyon müslümanın umre ziyareti için kabul edileceği ifade etti. İşte umre ziyareti hakkında bilmeniz gerekenler.

UMRE ZİYARETİ ŞARTLARI NELERDİR?

Ağustos ayında Suudi Arabistan koronavirüs tedbirleri ile birlikte 2 milyon kişinin umre ziyareti için kabul edileceğini duyurdu. Umre ziyaretleri 2 doz yeni tip koronavirüs aşısı olma şartıyla yapılabilecek. Umre ibadeti için Suudi Arabistan’a gitmek isteyenlerin 10 Ekim itibariyle ülkede kabul edilen Covid-19 aşısından 2 doz yatırması gerekiyor. Böylece umre yapma ve Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'de ibadet etme izni alınabilecek.Umre ziyareti için müslümanların 2 doz aşısını yaptırmış ve ikinci dozun umre ziyareti izninden en az 48 saat önce olması gerekiyor.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, 12 Haziran'da hac ibadeti için yurt dışından kimsenin kabul edilmeyeceğini, yalnız ülke içinden kronik rahatsızlığı bulunmayan, 18-65 yaş arasında ve aşı olmuşlardan 60 bin kişinin hac farizasını yerine getirebileceğini duyurmuştu.

Umreye kimler gidebilir? Umre ziyareti için hangi aşılar geçerli?

UMRE ZİYARETİ İÇİN HANGİ AŞILAR GEÇERLİ? 

Suudi Arabistan, umre ziyareti için Covid-19 aşısı olma şartı getirdi. Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında şu ana kadar Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson & Johnson ve Moderna aşıları umre ibadeti için geçerli sayıldı. Türkiye'de de kullanılan Sinovac aşısı ise umre ziyareti için kabul edilmeyecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...