Sevilerek tüketilen pastane usulü kaşarlı simit poğaça tarifi ile sofralarınızı şenlendirin! Son dönemlerin en çok aratılan tarifleri arasında yer alan, evde kolayca yapabileceğiniz, pastanelere dahi kök söktüren bu tarifi sizler için hazırladık. İşte yumuşacık, puf puf kabaran kıvamında poğaçalar yapmak isteyen, ne yaparsam yapayım poğaçanın kıvamını tutturamıyorum diyenler için tüm isteklerini yerine getirecek pastane çatlatan kaşarlı simit poğaça tarifi, malzemeleri ve püf noktaları…
Pastaneye gerek kalmadan, evde kendi poğaçanızı yapabileceğiniz bir tarif ile geldik! Yumuşacık ve kabaran poğaçalar yapmak isteyen, kıvamını tutturamıyorum diyen herkes için hazırladığımız pastane usulü kaşarlı simit poğaça tarifi için gerekli olan malzemeler aşağıdaki gibidir:
Malzemeler;
Üzeri için;
Öncelikle derin bir yoğurma kabı içerisine hamur malzemeleri ilave edilir. Kulak memesi kıvamına gelene kadar güzelce yoğurulur. Pürüzsüz ve yumuşacık bir hamur elde edilince 45 dakika kadar beklemeye bırakılır. Dinlenen hamur ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak tezgah üzerinde el ile bastırılarak açılır. Açılan parçaların arasına kaşar peyniri koyulur. Daha sonra hazırlanmış poğaça parçalarının üzerine bir fırça yardımıyla pekmez karışımından sürülür. Simit kıvamı elde edebilmek için pekmez sürme işlemi tamamlanınca üzerine bol susam serpilir. Tüm parçaları bu şekilde hazırladıktan sonra 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Kaşarlı simit poğaça hazır. Afiyet olsun…
Ustaları bile kıskandıracak, pastane usulü kaşarlı simit poğaça için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. Bunlardan ilki hazırlamış olduğunuz hamurun kulak memesi kıvamında yumuşak ve pürüzsüz olmasıdır. Hazırlayacak olduğunuz hamurda unun kıvamına mümkün olduğunca dikkat etmeniz gerekir. Böylece yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra hamurun 45 dakika kadar bekletilmiş olması da oldukça önemlidir. Bu poğaçalarınızın daha yumuşak ve daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Pastane usulü kaşarlı simit poğaça için poğaçalarınıza simit havasını vermeniz lazım. Bu nedenle içerlerine kaşar yerleştirmiş olduğunuz poğaça hamurlarının üzerine, tarifte yer alan pekmez karışımında güzelce sürmeli ve ardından bol susam serpmelisiniz. 180 derecelik fırında, poğaçalarınız yumuşak ve kabarık bir form alana kadar pişirmeniz de kıvamı tutturabilmeniz adına oldukça önemlidir. Afiyet olsun…