Tgrt Haber
28 Aralık 2020 09:56

Uyuyan Bebek Nasıl Uyandırılır? Uyuyan Bebek Emzirmek İçin Uyandırılır mı?

Yeni doğan her bebeğin günlük 18 saat kadar uykuya ihtiyacı vardır. Bir bebek 24 saat içinde 2 - 3 veya 4 - 5 saat içinde beslenme ihtiyacını gidermek için uyanır. Özellikle erken doğan bebeklerin beslenmesi için uyandırılması gerekebilir. Bebeğin beslenmesi sağlıklı bir şekilde büyümesi için önemlidir. Peki "Yenidoğan bebek nasıl uyandırılır, Emmeyen bebek nasıl uyandırılır?, Uyuyan bebek emzirmek için uyandırılır mı? Uyuyan bebek nasıl uyandırılır? Bebek uyandırma yöntemleri nelerdir?" şimdi gelin hep birlikte bu soruların cevaplarına bakalım...

Uyuyan Bebek Nasıl Uyandırılır? Uyuyan Bebek Emzirmek İçin Uyandırılır mı?
Yenidoğan bebek nasıl uyandırılır,Uyuyan Bebek emzirmek için uyandırılır mı,Bebek Uyandırma Yöntemleri,Uyuyan Bebek Emzirmek İçin Uyandırılır mı

Yeni doğan bebeklerin çoğu uykuya hemen dalıp kesintisiz 7 saat kadar uyuyabilirler. Bebeklerin düzenli olarak uyaması ve beslenmesi gelişimi için oldukça önemlidir. Ancak bebeklerin uzun süreli uykusu özellikle erken doğan bebeklerin sarılık ve diğer başka hastalıklara karşı anne sütü ile beslenmesi ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi gerekir.  

Yeni doğan bebek nasıl uyandırılır?

Fakat birçok anne, bebeklerinin uyku süreleriyle ya da onları nasıl uyandıracaklarıyla ilgili bilgi sahibi olmayabilir. Yani, bebeğinizin uykusunu bölerek uyandırmak, size öyle iyi bir fikir gibi görünmüyor olsa da onların zamanında besinlerini alması için takip etmeniz gerekir.

Peki bebeğinizi huzur ve güven içinde uyandırmak için neler yapmanız gerekir? Yenidoğan bebek nasıl uyandırılır? Yenidoğan bebeği uyandırma şekilleri nelerdir? Gelin, bu sorunun yanıtını beraberce bulalım...

Emzirme Pozisyonuna Geçerek Uyandırmak

Emzirme Pozisyonuna Geçerek Uyandırmak

Bebeklerin emmesi için tam olarak uyanık olmasına gerek yoktur. Bebekler yarı uyur halde ve gözleri kapalıyken de rahatlıkla emebilirler. Burada sadece sizin bebeğinizin emmesini kolaylaştırmak için emzirme pozisyonunuzda kucağınıza alıp göğüs ucunuzu ağzına değdirmek olacaktır. Zaten iç güdüsel olarak bebekler bu durumda acıktığını hissederek memenin ucunu ağızlarına alıp sütünü içmeye başlayacaktır. 

Masaj Yaparak Uyandırmak

Masaj Yaparak Uyandırmak

Bebeklerin uykudan uyanmasını sağlayacak bir diğer etkili yolda masaj yapmaktır.  Burada bebeğinizin kollarına ve bacaklarına hatta sırtına çok hafif şekilde masaj yapabilirsiniz. Bebeğe masaj sırasında ayak parmaklarının bitim noktasına baskı uygulayabilir ya da bebeğinizi iki kolunun altından tutarak sarsmadan yavaş haraketlerle kaldırabilirsiniz. 

Altını Açarak veya Kıyafetlerini Çıkararak Uyandırmak

Altını Açarak Kıyafetlerini Çıkararak Uyandırmak

Özellikle Anadolu'da bebek uyandırma yöntemlerinden biri olan bebeklerin altını açma ve kıyafetini çıkararak uyandırma yöntemini de kullanabilirsiniz. Bu yöntemin oldukça etkili olduğunu bebeğinizin hareket ve hissettiği serinlik sebebi ile uykusu dağılacak ve rahatça bebeğinizi emzirebilirsiniz. 

Konuşarak Uyandırmak

Konuşarak Uyandırmak

Anne karnındayken bebeği ile konuşan anneler bebekleri doğunca onlarla iletişim kurmakta hiç zorlanmazlar. Bebeğiniz ile yine tıpkı anne karnında severek, okşayarak konuştuysanız aynı işlemi bebeğinizle doğduktan sonra da yapabilirsiniz. Evet bebeğin sakin bir ses tonuyla uzun süreli konuşarak uyanmasını sağlayabilir beslenmesi için teşvik edebilirsiniz. 

Islak Bezle Vücudunu Silerek Uyandırmak

Islak Bezle Silerek Uyandırmak

Bebeklerin vücutları narindir. Onların vücutlarını tahriş etmeyecek ıslak mendille veya nemli bir bezle vücudunu silerek uyandırabilirsiniz. Bebek bu yöntemle banyo yaptığını sanarak kolayca uyanacaktır ve emzirerek beslenmesini sağlayabilirsiniz. Bu yöntemi bebeğinizi üşütmeyecek şekilde yapmanız gerekmektedir. 

Evet, uyuyan bebeklerin nasıl uyandırılması gerektiği ile ilgili hem geleneksel hem de modern yöntemleri sizlerle paylaşmaya çalıştık. Elbette burada annenin üzerine büyük bir sorumluluk düşüyor ve annenin mutlaka tecrübelerine dayarak çok farklı tekniklerle bebeği ile kurmuş olduğu iletişim yollarından birini denemesinde herhangi bir sıkıntı olmayacağını düşünüyoruz. Önemli olan hangi yol ve yöntemle olursa olsun bebeğin beslenme vakti geldiğinde uyanması ve besini vücuduna almasıdır. 

Sağlıkla kalın…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...