• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    95064
  • down
    USD
    5.8758
  • down
    EURO
    6.4681
  • down
    GBP
    7.4428
  • down
    Altın
    282.411
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 03.01.2019 - 11:58 Yorum : 0

Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Yapılır? Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları

Üzüm çekirdeği yağının faydalı olabilmesi için, içindeki besin değerlerini yitirmemiş olması gerekir. Üzüm çekirdeği yağı nasıl yapılır, üzüm çekirdeği yağının faydaları ve üzüm çekirdeği yağı göz altına sürülürmü...

Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Yapılır? Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları

Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Yapılır?

Üzüm çekirdeği yağı günde 1 tatlı kaşığı tüketilen bir yağ çeşididir. Üzüm çekirdeği yağının faydalı olabilmesi için, içindeki besin değerlerini yitirmemiş olması gerekir. Bu da ancak soğuk pres çekim ile mümkündür. İçinde bol olarak flavonoid, antioksidan, Omega 6 yağ asidi ve E vitamini bulundurur. Dünyaca ünlü birçok markanın kozmetiklerinin temel kaynağının üzüm çekirdeği olduğu bilinmektedir. Bu sebeple ülkemizden üzüm çekirdeği yağı özellikle Fransa’ya ihraç edilmektedir. Maklalemizde üzüm çekirdeği yağı nasıl yapılır, üzüm çekirdeği yağının faydaları ve üzüm çekirdeği yağı göz altına sürülürmü sorularınıza ve üzüm çekirdeği yağı cilt beyazlatma kullananlar yorumlarını bulabilirsiniz.

Üzüm çekirdeği yağının faydaları

  • LDL kötü kolesterolü düşürür ve HDL iyi kolesterolü dengede tutmayı sağlar.
  • Trigliseriti düşürür
  • İltihap giderme özelliği vardır. Özellikle E vitamininin iltihap giderme özelliği meşhurdur fakat üzüm çekirdeği E vitamininden 50 kat daha güçlü iltihap giderme özelliğine sahiptir.
  • Kalp arterlerinde inmeye sebep olan ve kalp krizine neden olan yağ tabakalarının çözünmesinde oldukça etkilidir.
  • Saç derisi altındaki deriyi besleyerek kepeğe ve egzama gibi hastalıklara yol açılmasını önler. 
  • Saç köklerini besler.
  • Zayıf ve güçsüz ve cansız saçları besleyerek, saçı güçlendirir.
  • Ciltteki akne, sivilce ve ciltteki yara izlerine karşı kullanarak bunlardan kurtulabilirsiniz.
  • Yara ve ağrı oluşturan yerleri iyileştirme özelliği vardır çünkü hücre yenileyici özelliği mevcuttur.
  • Ayrıca ciltteki derin veya sığ bütün kırışıkları açmakta kullanabilirsiniz.
  • Alerjiye karşı ve sedef hastalığı için kullanılır.
  • Görme zorluğunda kullanılır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Damar sertliğini giderir.
  • Ürtiker veya kurdeşene karşı üzüm çekirdeği yağı kullanılmalıdır.

Üzüm çekirdeği yağı gözaltına sürülür mü?

Üzüm çekirdeği yağının hücre yenileyici özelliğinden kaynaklı cilt rengini açma gibi bir özelliği vardır. Bununla birlikte özellikle yüz veya koltuk altı gibi renginin açılmasını istediğiniz bölgelerde üzüm çekirdeği yağını kullanabilirsiniz. Gözaltlarındaki kararma, sarar veya morarma gibi renklerinde giderilmesinde kullanılmaktadır. Bunun için gözünüze değdirmeden parmağınıza alacağınız bir damla üzüm çekirdeği yağını iki elinizin yüzün parmaklarına alarak gözaltınıza uygulayabilirsiniz. Bunu akşamları cilt ve gözaltı nemlendiricisi olarak kullanabilirsiniz.

Üzüm çekirdeği yağı cilt beyazlatma kullananlar

Kullanıcı 

Kızlar az önce pc'mi kapattım ve yatmaya gidecektim, aynaya bir baktım haftalardır beni çileden çıkaran gözaltı morluklarım geçmiş, tıpkı bir eroinmana benziyordum ama şak diye gitmiş, hafifçe iç kısımlarda kalmış, bugün aktara gitmiştim saçlarım için birşeyler alırken aktara sordum 3 hafta önce burnumdan ameliyat oldum ve gözaltımda kararmalar, morarmalar kaldı, gözaltlarım çukurlaştı, bana ne tavsiye edersiniz diye, bana üzüm çekirdeği yağı verdi, bende akşama doğru sürdüm tüm suratıma hafif masaj yaparak, inanmayacaksınız (ki ben de inanamıyorum) gözaltımdaki morluklarım yok denecek şekilde gitmiş, burnumun sağ tarafında kocaman bir ödem kalmıştı o bile yumuşamış ve biraz inmiş, şoktayım, psikolojik olarak mı oldu ya da ne oldu bilmiyorum ama ben üzüm çekirdeği yağına bağlıyorum, bu saatte morluklarımın had safhada olması lazımdı ama gitmişler, paylaşayım dedim, çokkkk mutluyum :)))

Kullanıcı 

internetten de araştırdım kırışıklıklara da ii geliyormuş, tüm cildine rahatlıkla kullanabilirsin, valla ben nemlendirici kullanmayı bıraktım artık üzüm çekirdeği yağı süreceğim hep. Hatta bir kahve fincanı suya 5-6 damla damlatıp içince yüksek tansiyona, kalbe, kötü kolestrole, kansere ii geliyormuş duyurulur.

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber