• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    114495
  • up
    USD
    6.143
  • up
    EURO
    6.6503
  • up
    GBP
    7.9422
  • up
    Altın
    331.976
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 29.01.2020 - 11:53 Yorum : 0

Üzümlü kek tarifi, Üzümlü kek nasıl yapılır ve Üzümlü kek yapımı ve hazırlanışı

Üzümün dahil olduğu yer şenlenir, tatlanır. Bu tarif özellikle meyve seven ve meyveli pastaları tercih edenlerin severek tükettiği bir tariftir. Hamur işlerine meyveler her zaman yakışır. Üzüm de keke oldukça fazla lezzet vermektedir. Üzümlü kek yaparken dikkat edilmesi gereken altın kurallar ile üzümlü kekin yapılışını anlattığımız bu makalemizi okumak için aşağıya devam ediniz.

Üzümlü kek tarifi, Üzümlü kek nasıl yapılır ve Üzümlü kek yapımı ve hazırlanışı

Üzümün dahil olduğu yer şenlenir, tatlanır. Bu tarif özellikle meyve seven ve meyveli pastaları tercih edenlerin severek tükettiği bir tariftir. Hamur işlerine meyveler her zaman yakışır. Üzüm de keke oldukça fazla lezzet vermektedir. Üzümlü kek yaparken dikkat edilmesi gereken altın kurallar ile üzümlü kekin yapılışını anlattığımız bu makalemizi okumak için aşağıya devam ediniz.

Üzümlü kek tarifi püf noktaları

  1. Kek yaparken, bu üzümlü kek için de geçerlidir, özellikle yumurta, yoğurt veya sütün oda sıcaklığında olması iyi olacaktır. Bu işlem, kekinizin daha iyi kabarmasını sağlayacaktır.
  2. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Bu da kekinizin daha iyi kabarması için gereklidir. Kabaran yumurta ve şekeri söndürmeden diğer malzemeleri ekleyin.
  3. Üzümleri veya kuru meyveleri kekinize dahil etmeden mutlaka önce, 1 tatlı kaşığı un ile karıştırıp, una bulayın. Sonra fazla kalan unu silkeleyip, meyvelerinizi keke dahil edin. Bu işlem de kekin içinde üzümlerin çökmemesini sağlayacaktır.

Kuru Üzümlü Kek Tarifi

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • Portakal ve limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Hazırlanışı

  1. Tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirin.
  2. Bir çırpma kabına 3 adet yumurtayı ve 1 su bardağı şekeri ilave edin. Bir çırpıcı ile köpük köpük olana kadar çırpın.
  3. 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip yeniden karıştırın.
  4. Portakal ve limonun rendesini, 2 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı da ekleyip çırpının en düşük kademesiyle karıştırın.
  5. 1 su bardağı kuru üzümü biraz una bulayın ve onu da keke ekleyerek bu defa bir kaşık veya spatula yardımı ile karıştırın.
  6. Kek kalıbınızı yağlayın ve üzerine kek harcınızı dökün.
  7. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında kürdan testi yapıp pişmiş olduğunu görene kadar pişirin.
  8. Ardından fırını kapattıktan sonra keki çıkartmadan, fırının kapağı yarım açık vaziyette 10 dakika da böyle bekletin. Sonra fırından çıkartıp servis yapabilirsiniz.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber