Tgrt Haber
10 Ocak 2021 23:22

WhatsApp'a Alternatif Yerli ve Milli Uygulamalar

WhatsApp'ın 2021 yılında uygulamaya başladığı güncelleme tüm dünyadan tepki çekmeye devam ediyor. Şubat'ın 8'ine kadar WhatsApp’a gerekli izinleri vermeyen kullanıcılar WhatsApp uygulamasını kullanamayacak. Peki, WhatsApp'ın alternatifi yerli ve milli uygulamalardan hangilerini kullanabilirsiniz? Şimdi gelin hep birlikte Türkiye'nin yerli ve milli uygulamalarına bir göz atalım. İşte o yerli ve milli mesajlaşma uygulamaları...

WhatsApp'a Alternatif Yerli ve Milli Uygulamalar
WhatsApp&tt2;a Alternatif Yerli ve Milli Uygulamalar,WhatsApp Güncelleme,WhatsApp Alternatif Uygulamaları,WhatsApp,yerli ve milli mesajlaşma uygulamaları,ULAK,LAFF,BİP,DEDİ

WhatsApp uygulaması Türkiye'de milyonlarca insan tarafından resmen protesto ediliyor. WhatsApp'ın dayattığı güncellemenin son günü Şubat ayının 8'inde son buluyor. Sözleşmeyi kabul etmeyenler WhatsApp yerine kullanabileceği yerli ve milli uygulamaları sizler için derledik.

İşte yerli ve milli mesajlaşma uygulamaları... 

DEDİ UYGULAMASI

WhatsApp'a Alternatif Yerli ve Milli Uygulamalar

Sloganı: Uçtan Uca Korumalı Güvenli Haberleşme Uygulaması

Dedi: Güvenli Haberleşme Uygulaması

Dedi, Android ve iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlarınızda kullanılabileceğiniz güvenli ve ücretsiz bir haberleşme uygulamasıdır. Dedi ile arkadaşlarınızla, ailenizle, sevdiklerinizle mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü arama gerçekleştirebilirsiniz. Rehberinizde kayıtlı kişilerle ve gruplarla fotoğraf, video, ses, gif ve belge gibi multimedya dosyaları gönderip alabilirsiniz.

BİP UYGULAMASI 

WhatsApp'a Alternatif Yerli ve Milli Uygulamalar

Slogan:Her Şeyiyle Bizim Uygulamamız

Yerli mesajlaşmanın ve iletişimin adresi BiP, tamamen Türkiye’de geliştirildi. Dünyada milyonlarca kullanıcının operatör fark etmeksizin kullandığı BiP, hızlı, güvenli ve şifreli bir mesajlaşma sunmaktadır. BiP ile sevdiklerinizle olan iletişiminizi her zaman güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.

BiP tüm sevdiklerinizle yeni nesil “anlık mesajlaşma” , “sesli ve görüntülü görüşme” deneyimi yaşayabileceğiniz bir uygulamadır. Resimlerinizi, videolarınızı, ses kayıtlarınızı ve mesajlarınızı hiçbir yerde olmayan eğlenceli içerikle anında ve ücretsiz gönderebilirsiniz.

BiP tüm operatör abonelerinin kullanabildiği bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır.

BiP, her şeyiyle bizim, her şeyiyle Türkiye’nin yerli uygulaması!

%100 Türk mühendisleri tarafından geliştirilen, ücretsiz iletişim ve yaşam platformu. BiP senin yol arkadaşın, mesajlaşmadan çok daha fazlası. Magazinden spora, hava durumundan döviz kurlarına, günlük hayatında hizmetler keşfetmen için seni bekliyor.

10 Kişiyle HD Görüntülü Görüşme

Arkadaşlarınla sınırsızca yazışabildiğin gibi, HD kalitesinde sesli ve görüntülü görüşmelerini ya da 10 kişiye kadar grup görüntülü görüşmelerini de BiP’ten yapabilirsin.

LAFF UYGULAMASI

WhatsApp'a Alternatif Yerli ve Milli Uygulamalar

Slogan:  Laff Türkiye’nin yeni sosyal mesajlaşma uygulaması!

Demir, “LAFF Beta, Türk Telekom ve iştirakimiz Argela’da çalışan gençlerimizle, yani tamamen kendi iç kaynaklarımızı kullanarak ‘görev gücü’ mantığı ile gerçekleştirdiğimiz 6 aylık bir çalışmanın ürünü. Türk Telekom kullanıcılarının bir süredir aşina olduğu Wirofon mesajlaşma platformunun da mimarı olan ekibimizle birlikte, tüm dünya trendlerini inceleyerek hem küresel hem de kendi kültürümüze hitap edecek, tüm mobil platformlarda kullanılabilecek evrensel bir anlık iletişim uygulaması olarak LAFF’ı geliştirdik” dedi.

LAFF Messenger Beta‘nın hem App Store, hem de Google Play Store platformlarında yerini aldığını belirten Demir sözlerine şöyle devam etti: “LAFF, çok yakında çıkacak tam sürümünde ‘sosyal etkileşim’ gibi diğer anlık mesajlaşma uygulamalarında olmayan pek çok yeni ve heyecan verici özelliği de bünyesinde barındıracak.

Laff ile arkadaşlarınıza ve ailenize, isterseniz birebir, isterseniz oluşturacağınız gruplar ile mesaj ve fotoğraf gönderebilir; dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, uygulama içi arama özelliğini kullanarak sesli konuşabilirsiniz.

ULAK UYGULAMASI

WhatsApp'a Alternatif Yerli ve Milli Uygulamalar

Yerli mesajlaşma uygulaması ULAK.IM, kurumsal haberleşme ihtiyaçları göz önünde bulundurularak geliştirilmiş anlık mesajlaşma uygulamasıdır.

ULAK.IM popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp gibi anlık mesajlaşma hizmeti veren yerli ve milli kurumsal yapıya uygun uçtan uca anlık güvenli bir haberleşme platformudur.

ULAK.IM mesajları kayıt altına almadan ülke hatta kurum sınırları içerisinde saklayarak sesli ve görüntülü arama imkanı sunuyor.

Ulak, masaüstü uygulaması Windows ve MacOS işletim sistemlerinde çalışabiliyor.

Kurumsal haberleşme ihtiyaçları göz önünde bulundurularak geliştirilen uygulamada ileri kripto algoritmaları kullanılıyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER

  • WebRTC internet tabanalı sesli ve görüntülü aramalarda güvenli iletişim protokolü olarak kullanılan ulak TreeKEM şifreleme kullanmaktadır.
  • Uçtan uca güvenlik sayesinde, aradaki bileşenler, sunucu dahil olmak üzere, mesajları çözmesi mümkün değildir. Mesajlar yalnızca gönderici ve alıcı partilerin cihazlarında şifrelenip çözülebilir.

PLATFORM BİLEŞENLERİ

  • Grup Oluşturma
  • Anlık Mesajlaşma
  • Sesli ve Görüntülü Konuşma
  • Milli Mühendislik
  • Bağımsız Platform
  • Mobil Kullanım
  • Genel ve Özel Bulut
  • Güvenlik
  • Dosya ve Medya Gönderimi
  • Lokasyon Paylaşımı
  • Geliştirilebilir Sistem
  • Masaüstü Kullanım
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...