Tgrt Haber
04 Ağustos 2021 10:50

Yangın söndürme topu nedir, ne işe yarar?

Ülkemizdeki yangınlarla mücadele edilmeye devam ederken birçok çözümde üretiliyor. Çözüm olarak sunulan araçlardan birisi de yangın söndürme topu oldu. Vatandaşlar, “Yangın söndürme topu etki alanı, yangın söndürme topu içeriği, yangın söndürme toplu nerelerde, nasıl kullanılır?” gibi soruların cevaplarını arıyor.

Yangın söndürme topu nedir, ne işe yarar?
yangın söndürme topu nedir,,yangın söndürme topu nasıl kullanılır,,yangın söndürme topu içeriği,

Türkiye’de meydana gelen yangınlarla mücadele kapsamında tüm ülke seferber oldu. Yangınlara ekip, helikopter ve arasözlerle müdahale ediliyor. Ancak bunlar dışında da yangına müdahale edilmektedir. Gelişen teknolojiyle beraber yangın gibi felaketlere karşı daha etkili çözüm yolları üretiliyor. Bunlardan birisi de yangın söndürme toplarıdır.

YANGIN SÖNDÜRME TOPU NEDİR?

Yangın söndürme topları, küçük yangınlara hızlı müdahale edebilmek için geliştirilmiş basınçsız bir stratfor kap şeklindedir. Yangın söndürme topu taşınabilir ve yangın içinde bulunursa, yangın alevinin değmesiyle otomatik patlar. Söz konusu toplar, patlamayla yangına müdahale eder.

Yangın söndürme topu nedir, ne işe yarar?

YANGIN SÖNDÜRME TOPU NASIL KULLANILIR?

Yangın topları, ilk müdahalede yangına yaklaştırılmazsa kullanımı pek bir işe yaramayacaktır. Taşıması ağır ve kullanımı zor olan bu topların kullanımı için eğitim gereklidir. Alevin temas etmesi ya da elektrik aktivasyonuyla ile çalışması nedeniyle yangın söndürme topları dünyada ve ülkemizde ilk ve tekdir.

YANGIN SÖNDÜRME TOPU NE İŞE YARAR?

Yangın topları, yangınlara karşı etkili bir kullanım olarak sunuluyor. Alevle temas eden yangın topları, 3 ile 5 saniye arasında basınçtan dolayı patlar. Açık alanda tek başına, yaklaşık 3 metre küplük alanda çıkabilecek yangınları söndürme etkisine sahiptir. Bu topun içinde geliştirilmiş basınçsız strafor bulunuyor. Söndürme maddesi kuru tozlu kimyasal olup çalışma düzeneği saniyeli fitil ve elektrik aktivasyonlu bu toplar, bakım onarıma ihtiyaç duymaz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...