Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ağustos 2019 15:24

Yarış Motoru / Dünyanın En İyi Yarış Motorları Hangileri?

Motosiklet kullanmak sadece bir araç kullanmak değildir. Motosiklet kullanmak birçok insan için bir yaşam biçimi ve hayat felsefesidir. Günümüzde 125 cc’lik bir motosikletle İstanbul’dan, Japonya’nın başkenti Tokyo’ya giden sürücünün cesareti ancak güçlü bir tutku ile izah edilebilir. Motosiklet kullanırken üzerinizdeki aksesuarların ağırlığına, bunaltıcılığına aldırış etmezsiniz. Çünkü motosiklet sürerken, sonsuzluğa sürüyormuş gibi bir hisse kapılırsınız. Havanın vücudunuza çarpması, özgürce yol alışınız, dilediğiniz yer ve mekânda durabilme olanakları sağlayan motosiklete bir de hız eklenirse alınacak hazzın tarifini yapmaya kelimeler kifayetsiz kalır... İşte bu makalemizde “hız” ve “motosiklet” kelimelerinin tam olarak anlamını taşıyan dünyanın en hızlı ve en pahalı motosikletlerini sizler için derledik. Keyifli okumalar diliyoruz.

Yarış Motoru / Dünyanın En İyi Yarış Motorları Hangileri?
hız,motosiklet,dünyanın en hızlı motosikleti,Yarış Motoru,Dünyanın En İyi Yarış Motorları Hangileri?,dünyanın en hızlı yarış motosikletleri hangileri?

Ducati 1100

Ducati 1100

Maksimum Sürat: 273.5 km/s

İtalyan aygırı Ducati 1100 modeli ile başlayalım. Bu motosiklet çoğu motor tutkunun en çok sevdiği motosikletler arasında yer alır. Bunun en büyük sebebi ise motosikletin 0’dan 100 kilometrelik hıza 3.0 saniyeden daha az bir sürede çıkması yatar. 180 beygirlik tork canavarı 173 kg’lık ağırlığı ve saatte 273.5 km lik hıza ulaşabilen Ducati’nin 1098 modelleri spor motosiklet klasmanında yer almaktadır. 

Yarış Motoru / Dünyanın En İyi Yarış Motorları Hangileri?

Yamaha YZF R1

Maksimum Sürat: 277.2 km/s

4 silindirli 4 valfli motoru ve 128 beygir gücüyle kişiye özel olarak dizayn edilebilen XSR 700’ü piyasaya 2018 yılında piyasaya süren Yamaha, YZF R1 tasarımı ile birçok motosiklet sürücüsünün dikkatini çekmeyi başardı. Beygir gücü yüksek, ağırlığı az olan ve 600 cc sınıfının en iyi yarış motosikletlerinden biri haline gelen YZF R1, saatte 277.2 kilometrelik hıza çok kısa sürelerde ulaşabiliyor.

Yamaha YZF R1 modelini Honda’nın CBR 929 RR modeline cevap olarak geliştirilmiştir. Haydi bakalım Honda şimdi sıra sende!

Aprilia RSV 1000 Mille R Yarış Motoru / Dünyanın En İyi Yarış Motorları Hangileri?

Aprilia RSV 1000 Mille R

Maksimum Sürat: 278 km/s

Aprilia RSV R, 1999 yılında piyasaya sürüldüğünden günden beri pistlerin tozunu almayı başarmış. 1000 cc V-twin motoru Avusturalyalı olmasına rağmen İtalya’da üretilmiş gerçek bir şaheserdir.

Aprilia’nın yarışlarda özellikle RSV 04 modeli 1000 Mille R modelinin saatte 278 kilometrelik hıza ulaşması herkesi etkilemektedir.

MV Agusta F4 1000 R

MV Agusta F4 1000 R

Maksimum Sürat: 286.7 km/s

Çok özel bir model olan MV Agusta F4 1000 R’de İtalyan otomotiv devi Ferrari tarafından üretilmiştir. Motosiklette 4 silindirli 16 dairesel valf, DOHC (Çift Eksantrik Mili), su soğutmalı ve 174 beygir motor gücü ile saate 286.7 kilometrelik hıza çok hızlı bir şekilde ulaşabilmektedir.

BMW K1200 S Yarış Motoru / Dünyanın En İyi Yarış Motorları Hangileri?

BMW K1200 S

Maksimum Sürat: 286.95 km/s

BMW deyince gerçekten akan sular durur. K 1200 S modeli motosikletler içerisinde en iyi motosikletlerden biridir. Tabii ki bu muhteşemliği teknik özelliklerinden almakta.

Sürüş performansı, yüksek hassasiyetli tepkimeleri, özellikle süspansiyon sistemi, hafifliği, enine monte edilmiş 1200 cc lik 4 silindir motoruyla BMW K 1200 S saatte 286.95 kilometrelik hıza ulaşabilen bir Alman şaheseridir.

Kawasaki Ninja Yarış Motoru / Dünyanın En İyi Yarış Motorları Hangileri?

Kawasaki Ninja

Maksimum Sürat: 300 km/s

Adına çekmiş bir motosiklet. Tam bir Japon. Son on yılın en hızlı giden motosiklet ünvanını elinde tutmayı başarmış performansı ile herkesi kendine hayran bırakmış adeta bir yer uçağıdır. Japon Kawasaki motosiklet piyasasına hakim markalardan biri. 1352 cc’lik su soğutmalı motoru sayesinde saatte 300 kilometrelik hıza çok rahat ulaşabilmektedir.

Yarış Motoru / Dünyanın En İyi Yarış Motorları Hangileri?

Honda Super Blackbird

Maksimum Sürat: 303 km/s

Honda Kawasaki’nin elinden hız ünvanını almak için tasarladığı Super Blackbird ile umduğunu bulmuş görünüyor. Adını Amerikan casus uçağından almış olan Honda Blackbird, çok sıradan bir görünüme sahip olsa bile; yüksek performansı insanı heyecanlandırmaya yeter de artar bile. Blackbird, saatte 303 km/s hıza dört zamanlı, dört silindirli, 4 valf motoru ile ulaşabilmektedir.

MTT Turbine Superbike Y2K / Yarış Motoru / Dünyanın En İyi Yarış Motorları Hangileri?

MTT Turbine Superbike Y2K

Maksimum Sürat: 402 km/s

Bu canavar, sırf Guinness Rekorlar Kitabı’na “üretilen en hızlı motosiklet” ünvanını almak için tasarlanmış adeta. Öyle olmasa Y2K’nin motorunu helikoptere ait gaz türbin motoru ile güçlendirmezlerdi herhalde. Yanlış duymadınız evet Superbike Y2K da bildiğiniz helikopter motoru kullanıldı. Hızını artık siz tahmin ediyorsunuzdur.

Jet motorlu motosikletler yarış motosikletlerinin çoğunda kullanılmış olmasına rağmen, MTT Turbine Superbike Y2K ile şehir içindeki yollarda da turlama yapabiliyorsunuz. Tahminen 150-200 bin dolarlık fiyatı, Rolls Royce Allison 250 gaz türbin motoru kullanan motosikletin 402 km/h hızı kesinlikle bir sürpriz değildir.

Yarış Motoru / Dünyanın En İyi Yarış Motorları Hangileri?

Suzuki Hayabusa Turbocharged

Maksimum Sürat: 483 km/s

Evet işte GSX 1300 R Suzuki modeli… Dünyanın hızlı motosikletleri arasında yerini hep 2 de almıştır. Bir önceki modeli ile 303 ile 312 km/s hıza ulaşabilmesine rağmen Hayabusa Turbocharged metanol ile doldurarak saatte 483 kilometrelik hıza ulaşmayı başardı. Motosiklet sürücüsü Bill Warner bu motosikleti test etmiştir.

Dodge Tomahawk

Dodge Tomahawk

Maksimum Sürat: 643 km/s

Buna motosiklet demek doğru mu bilmiyorum ama zaten görünümü ile sanki böyle havada gidebileceğiniz bir tür araca benziyor. 4 tekerli, tek kişilik motosiklet üretiminin sanıyoruz nirvanasındadır. Bir mühendislik ve sanat tasarımının en uç noktasının tatbik edildiği Dodge Tomahawk motosikleti bu çağın ve dünyanın en hızlı motosikleti ünvanına sahip!

Her ne kadar saatteki hızı 643 km/s olsa da bu hıza ulaşabilecek sürücü bulunması da mümkün değildir. Çünkü bu sürate ulaşan bir aracın uçmaması mümkün değildir. Bu motosikleti şehir içi trafikte veya yollarda kullanmak mümkün değil. 550 bin dolar değerinde ki Dodge Tomahawk’ın 500 beygir gücü, Viper V-10 motor ve çift arka tekeri ile bu hıza çok rahat bir şekilde ulaşabilmektedir. Günümüzde dünyanın en pahalı motosikletleri arasında yer alan bu motor, bugüne kadar üretilmiş en hızlı ve en güçlü motosiklettir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...