Tgrt Haber
30 Temmuz 2018 10:49

Yatak odası önerileri, küçük alanlara muhteşem yatak odası fikirleri

Küçük alanlar için yatak odası mobilyası mı bakıyorsunuz? O zaman küçük alanlarınızda sizlere müthiş kolaylık sağlayacak küçük alan yatak odaları yazımıza göz atın. Tüm küçük yatak odası olanlara sesleniyoruz! İster eviniz bir apartman dairesi olsun ister daha geleneksel müstakil bir ev olsun, buradaki küçük yatak odalarınızı daha geniş hale getirmeniz mümkün. Eğer hem çalışmak hem de yatak odası olarak kullanmak için yeterli odanız yoksa doğru yerdesiniz. Küçük odalarınızı daha şık ve sevimli gösterecek bazı fikirlerimiz var.

Yatak odası önerileri, küçük alanlara muhteşem yatak odası fikirleri
yatak odası

Küçük alanlar için 10 muhteşem yatak odası fikirl

Küçük yatak odalarınız için yatak odası mobilyası mı bakıyorsunuz?  O zaman küçük alanlarınızda sizlere müthiş kolaylık sağlayacak  küçük alan yatak odaları yazımıza göz atın. Tüm küçük yatak odası olanlara sesleniyoruz!  İster eviniz bir apartman dairesi olsun ister daha geleneksel müstakil bir ev olsun, buradaki küçük yatak odalarınızı daha geniş hale getirmeniz mümkün.  Eğer hem çalışmak hem de yatak odası olarak kullanmak için yeterli odanız yoksa doğru yerdesiniz. Küçük odalarınızı daha şık ve sevimli gösterecek bazı fikirlerimiz var. 

Modern ve lüks dizayn edilmiş bir yatak odasında genellikle şunlara ihtiyaç duyarız;  oturma alanı, küçük bir ofis ya da büyük boy bir yatak. Şunu unutmamalıdır ki, yatak odalarında dikkat edilmesi gereken ana fonksiyon yatak odasında dinlenebilmek ve biten enerjimizi sakin bir oda içinde sağlıklı dinlenerek yeniden kazanmaktır. Böyle sağlıklı bir şekilde dinlenebileceğiniz ve her alanı iyi değerlendirilmiş güzel bir oda için sizin için hazırladığımız on öneriyi uygulayabilirsiniz.
Aslında küçük yatak odanız daha iyi bir gece uykusu için en uygun haliyle değiştirilebilir. Bu konuda Amerikan uyku derneğinin tavsiyesi, beynimizi uyan tüm etkenlerin yatak odasının dışında kalması yönünde olmuştur. Onların bahsettikleri uyarılar, televizyon, internet ve sizi rahatsız etmek için çalışacak bazı desenler gibi şeylerdir. Bu yüzden eğer bu uyarıcılar odanızda varsa uykuya çok daha az odaklanabileceksiniz. Peki, en akıllıca ve kullanışlı oda nasıl dizayn edilir?

Burada alan olarak küçük fakat kullanım açısından son derece kullanışlı ve bir o kadar da stil sahibi, şık bir oda tasarlamanız için on farklı öneri ve bazı ipuçları sunuyoruz.

1. Ferah Ve Aydınlık 

Küçük alanlar için yatak odası fikirleri - Ferah ve Aydınlık

Küçük yatak odaları için seçilen beyaz ışık, odayı geniş ve kullanışlı gösterir.  Daha koyu ışıklar ise odayı daha kalabalık ve bir kutu gibi küçük gösterir.  Açık renk ışık her zaman odayı daha ferah ve aydınlık göstermeyi sağlar.  Pencereleriniz büyük olmalı ve de ışık alacak gibi dizayn edilmelidir. 

2. Yatağınızı Köşeye Veya Duvara İtin 

Küçük alanlar için yatak odası fikirleri - Yatağınızı Köşeye İtin

Yatağı olabildiğince köşeye veya duvara itin ki, size olabildiğince rahat bir alan kalsın. Bu alan odayı da büyük gösterecektir. Çoğu yatak odalarında yatak, duvarı ortalayarak dekore edilir. Bununla birlikte dar alanlarda elbette diğer eşyaların da sıkıştırılarak yerleştirilmesine bu sebeple kalabalık bir odaya sahip olmanıza neden olmaktadır. Odayı daha maksimum verimlilikle kullanmak için yatağı duvara dayamak veya köşeyle birlikte duvara sıfırlamak size geniş ölçüde yer sağlayacaktır.

3. İri Yatak Çerçevelerinden Vazgeçin 

İri Yatak Çerçevelerinden Vazgeçin
Bu yatak çerçeveleri, yataklarınızın daha fazla yer kaplamasına ve odanın daha kalabalık görünerek küçülmesine sebep olacaktır.  Yatak karyolanızın başucununa bir göz atın ve onu daha basit ve modern bir sitile sahip yenisi ile değiştirin.  Ya da Hollywood stili bir tercih yapabilirsiniz. Hatta döşeğinizi de bu stilde bir tercih de kullanabilir ve yatağı yukarı doğru daha geniş hale getirerek daha şık ve gösterişli fakat daha az yer kaplayan bir yatağa sahip olabilirsiniz.

4. En Az Yere Sahip Eşyalar

En Az Yere Sahip Eşyalar

Mobilya parçalarınızı en küçük olanlardan edinmeye çalışın. Bunların arasında da çok şık olanları var bunlardan tercih etmeniz odanızın kullanılabilir alanı açısından size büyük bir kolaylık sağlayacak. Yatak, başlığı, komindin, masa ve çekmece gibi her şeyi en küçüklerden seçmeye çalışın.

5. Aynaları Büyütün

Aynaları Büyütün

Aynaların yansıması sizin odanızı daha da aydınlık ve ferah ve aynı zamanda büyük hale getirecektir. Bundan mutlaka faydalanmaya çalışın. Göz yanılması ile aynaların birbirine olan yansıması odanızı olduğundan daha büyük hale getirecektir. Bunu aynaları uygun pozisyonlara yerleştirerek yapabilirisiniz. Aynaların pozisyon penceren gelen ışığı bile etkiler. Böylece size doğal bir ışık sağlar. En basit yöntem ise duvarlara büyük aynalar koymaktır. Özellikle duvarların karşılarına büyük aynalar koyabilirsin. Bu karanlık olan duvarlarında doğal ışıkla aydınlanmasını sağlayacaktır.

6. Yatağın Altına Depolama Alanı Ekleyin

Baza depolama alanı

Eğer yeni bir yatak alışverişi yapacak iseniz yatağınızın altında bir baza gibi depolama alanı olmasına özen gösterin. Bu sizin fazla olan eşyalarınızı almak konusunda oldukça işinize yaracaktır. Yatağın altına ekstra çekmeceler ilave ettirebilişiniz. Bunlar da büyük kolaylık sağlayacaktır. Eğer çekmeceleriniz kolay açılmıyor ise o zamanda yatağınızın altına ilave ettireceğiniz çekmeceler oldukça işinize yaracaktır. Biz süt kasalarını ve bunları saklayacağımız sepetleri çok severiz böyle kasa veya sepetler edinebilir bunları da kullanabilirsiniz.

7. Dikine Yaşam

Dikine yaşam

Eğer yaşadığınız alan dar ve sınırlı ise buraya tavanı yüksek bir odada çalışma masanızın üzerine yatak ekleyerek kendine bir uyuma alanı oluşturabilirsin. Bunu yaparken de yatağın altında kalan yerleri kitaplık olarak değerlendirebilirsin. Bazılarını bunu tercih etmeyebilir ama yatağa çıkarken tırmanmaktan veya merdiven çıkmaktan ne zarar gelebilir ki? Kendine daha kaliteli uyuma çalışma alanı oluşturduktan sonra odanızı bu şekilde pratik hale dönüştürebilirsiniz. Bu herkese uygun değildir belki ama bu şekilde dönüşümler de sizlere büyük alan açacaktır.

8. Duvar Kâğıdı Ekleyin

Duvar kağıdı geniş gösterir

Tam anlamıyla sıkıcı ve donuk bir yatak odanız varsa duvar kağıtlarını dik bir şekilde duvara odaklayacak bir şekilde yapıştırabilirsiniz. Eğer duvar kâğıdınızın deseni fazla veya kalabalık ise bu odanızın daha kalabalık ve dağınık olmasını sağlar. Desenler küçük olmalı ki odayı kalabalık göstermesin. Şunu da unutmama ki duvar kağıdı seçerken de odanız ile uyumlu renkler seçmelisiniz. Eğer bir kiracıysanız, duvar kağıtlarının taşınabilir olanları var onlardan temin ederek odanıza yapıştırabilirsiniz.

9. Odanıza Raflar Ekleyebilirsiniz

Duvar rafları ile yer kazanın

Küçük yatak odanızı daha kullanışlı hale getirebilmek için raflar ekleyebilirsiniz. Burada bazı sabit olmayan raf fikirleri var bunlara göz atabilirsiniz. Bunları büyük yapı marketlerden temin edebilirsiniz. Komodinlerin yerini değiştirebilirsiniz, kapı yanındaki giriş rafı gibi kullanabilirsiniz, kitaplık olarak da kullanabilirsiniz. Modern çizgiler taşıyan renkli kutular koyarak içine eşyalarınızı depolayabilirsiniz. Yada lap top masası olarak kullanabilirsiniz. 

10. Yatak Başı Rafı Ve Yataklık

Yatak başı rafları

Yatağınızın başına niş denen oyuklardan yaptırabilirsiniz. Buralara kişisel eşyalarınızı veya alarmınızı koyabilirsiniz. Buralar da sizin eşyalarınızı koymanızda fayda sağlayacaktır. Derinlik ve yüksekliği kendinize ve alanınızın uygunluğuna göre ayarlayabilirsiniz. Odanın içindeki duvardan yapılan nişler veya oyuklar için bir ustadan yardım almanız gerekir. Aksi halde kirişleri darp etme ihtimaliniz var. Dikkatli olarak uygulanması gereken bir yöntemdir.

Umarız, verdiğimiz fikirler ile güzel ve kullanışlı bir o kadar da şık yatak odalarına sahip olursunuz. Buradan alacağınız fikirler ile yaptığınız tüm çalışmalar bizleri çok mutlu eder.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...