Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ekim 2021 15:56

Yatırımcıyı korkutan iddia: Bitcoin fiyatı 20 bin dolara düşebilir

Bitcoin fiyatı 4 haftanın ardından bugün 50 bin doların üzerini gördü. Ancak TheMoneyStocks.com’un baş piyasa stratejisti Gareth Soloway'den yatırımcıyı korkutan bir iddia ortaya atıldı. Soloway, "Bitcoin, 50 bin dolar seviyesine çıkacak. Ancak daha sonra, aşağı doğru yuvarlanmaya başlayacak. BTC’nin bu piyasa şartlarında 20 bin dolara düşmesini bekliyorum” dedi.

Yatırımcıyı korkutan iddia: Bitcoin fiyatı 20 bin dolara düşebilir
bitcoin,kripto para,ethereum,cardano

Kripto para piyasasına artan ilgi Bitcoin fiyatını, El Salvador'un en büyük kripto para birimini yasal para olarak kabul ettiği 7 Eylül'den bu yana ilk kez 50 bin doların üzerine taşıdı.

Bitcoin fiyatı son 24 saatte yüzde 5,44 yükselerek 50 bin 398,10 dolar seviyesine çıktı ancak sonrasında 50 bin doların hemen altında işlem görmeye devam etti. Bitcoin 21 Eylül'de 40 bin 596 dolara kadar gerilemişti.

Yatırımcıyı korkutan iddia: Bitcoin fiyatı 20 bin dolara düşebilir

Bu yükseliş popüler altcoin’lere de yaradı. Ethereum, XRP ve Cardona da düne göre yüzde 3 civarında değer kazandılar. En popüler ikinci kripto para birimi Ethereum (ETH) 20 Temmuz ile 3 Eylül arasında yüzde 134 artış yaşadı. 1 Ekim’de yüzde 17’lik ralli yaparak 3 bin 398 dolara yükselmesinin ardından bugün 3 bin 440 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Kripto para piyasasının toplam değeri ise son 24 saatte yüzde 2,81 artarak 2,17 trilyon doları aştı.

“BITCOIN 20 BİN DOLARA GERİLEYECEK”

TheMoneyStocks.com’un baş piyasa stratejisti Gareth Soloway hisse senetlerinin kısa vadeli bir toparlanma yaşayacağını ve ardından düşmeye başlayacağını söyledi. Soloway bu argümanın lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) için de geçerli olduğunu dile getirdi.

Yatırımcıyı korkutan iddia: Bitcoin fiyatı 20 bin dolara düşebilir
Soloway Bitcoin (BTC)’in 20 bin dolar seviyesine ineceğini iddia ediyor.

Soloway fiyat hareketinin insanları dipten satın almaya şartlandırdığını ve bunun yakın gelecekte de devam edeceğini ifade ederek, “Bitcoin, 50 bin dolar seviyesine çıkacak. Ancak daha sonra, aşağı doğru yuvarlanmaya başlayacak. BTC’nin bu piyasa şartlarında 20 bin dolara düşmesini bekliyorum” iddiasında bulundu.

JPMORGAN CEO'SU DİMON: KRİPTO PARALARIN DEĞERİ YOK

JPMorgan CEO'su Jamie Dimon, kripto paralara yönelik eleştirilerini sürdürdü. Dimon, Bitcoin'in değeri olmadığını ve nihayetinde regüle edilmek durumunda olduğu görüşünü tekrarlayarak, “Kara paklama, fidye yazılımı gibi suçlar için kullanılan bir araç varsa bunun regüle edilmesi gerekir." ifadelerini kullandı. Dimon, kendi kazancının çok yüksek olduğu yönündeki eleştirilere de "Serbest piyasa ekonomisinde yaşıyoruz. Para kazanmak suç değil" yorumunu yaptı.

Yatırımcıyı korkutan iddia: Bitcoin fiyatı 20 bin dolara düşebilir

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...