Tgrt Haber
13 Kasım 2021 17:32

Yengeç surimi nedir, nasıl yapılır? Yengeç surimi tarifi ve evde yapılışı...

"Yengeç surimi nedir, nasıl yapılır? Evde yengeç surimi yapılır mı? Yengeç surimi yapmanın püf noktaları nedir? Surimi çiğ midir, nasıl yenir?" soruları, 14 Kasım MasterChef'te eleme oyununda yapılacak tabaklarla birlikte sorgulanmaya başladı. Detaylar haberimizde!

Yengeç surimi nedir, nasıl yapılır? Yengeç surimi tarifi ve evde yapılışı...
yengeç surimi,masterchef,yengeç,yengeç surimi tarifi

Yengeç surimi MasterChef 2021'in sıkı takipçileri tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Yayınlanan fragmanıyla birlikte, MasterChef yeni bölümde, eleme oyunu için verilen malzeme "yengeç" oldu ve yarışmacılar nefes kesen bir mücadele verdi. Peki, yengeç surimi nedir, nasıl hazırlanır? Yengeç surimi evde yapılır mı? Yengeç surimi besin değeri ve daha fazlası haberimizde...

YENGEÇ SURİMİ NEDİR, NASIL YAPILIR? TARİFİ...

Yengeç Surimi, beyaz etli balıkların ezilerek karıştırılmasıyla edilen homojen bir karışımın içerisine yengeç, ıstakoz veya karides aromaları gibi koku ve tat verici maddeler eklenerek hazırlanan işlenmiş bir gıda türüdür. "Balık sosisi" de denilebilir.

Yengeç surimi nedir diye merak edenler, suriminin tarifini araştırmaya devam ediyor. İşte yengeç surimi tarifi!

Surimi, "öğütülmüş balık kası" demektir. Suriminin Japonya'da daha uzun bir ömür vermek için kullanmadıkları balıkları tuzlayıp öğütürken hazırladıkları söylenmektedir. Balığa tuz eklemenin, tüketim ömrünü uzattığını fark etmişlerdir. 

YENGEÇ SURİMİ YAPILIŞI

Yengeç surimi çubukları 1,5 santimetrelik parçalar halinde kesilir.
Kalan tüm malzemeler de, robotto homojen bir sos olana dek çekilir.
Yengeçler servis tabağına alınır ve sos ile kaplanır; üzerine ise ince kesilmiş maydanoz konulur ve servis edilir.

YENGEÇ SURİMİ BESİN DEĞERİ

Hazır gıda olarak marketlerden aldığınız Yengeç Suriminin 100 gramında 82 kcal kalori, ayrıca ortalama olarak bir paketinde yani 150 gramında 123 kalori bulunmaktadır. Kalorisinin büyük kısmını (%52) karbonhidrattan alan Yengeç Surimini, diyette kalori hesabı yapılarak tüketilmektedir. 

Yengeç surimi nedir, nasıl yapılır? Yengeç surimi tarifi ve evde yapılışı...

ALTERNATİF: YENGEÇ SURİMİ, MISIR VE YUMURTA SALATASI TARİFİ

Gerekli Malzemeler

  • 3-4 adet yumurta
  • 250 gram yengeç çubukları
  • 1 adet salatalık 
  • 250 gram konserve mısır
  • Bir tutam tuz
  • 1-2 dal dereotu ya da maydanoz 
  • 4 kaşıl mayonez 

Hazırlanışı:

Öncelikle yumurtaları haşlayın ve sert olması için biraz fazla kaynatın. Yumurtaların kabuklarını soyduktan sonra; yumurtaları, yengeç çubuklarını ve salatalıkları küçük küpler halinde doğrayın. Mısır, tuz ve isteğe bağlı olarak doğranmış yeşillikleri ekleyin. Son olarak mayonezi de ilave ettikten sonra servis edebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...