Tgrt Haber
25 Eylül 2022 02:49 - Güncelleme : 25 Eylül 2022 02:49

Yeşil Kahve Nedir Nasıl Hazırlanır Yapılır Zayıflatır Mı? Yeşil Kahvenin Faydaları Zararları Nelerdir?

Yeşil kahve, Türk kahvesinin kavrulmamış yani ham haline denilmektedir. Türk kahvesi kadar lezzetli olmasa da besin değeri oldukça yüksek olan yeşil kahve, kanserojen maddeler içermez ve vücuda faydalıdır. Bu haberimizde; "Yeşil kahvenin faydaları ve zararları nelerdir? Yeşil kahve nasıl tüketilmeli? Yeşil kahve günde kaç defa içilir? Yeşil kahve nerede bulunur?" gibi merak edilen soruların cevaplarını bulacaksınız. Keyifli okumalar...

Yeşil Kahve Nedir Nasıl Hazırlanır Yapılır Zayıflatır Mı? Yeşil Kahvenin Faydaları Zararları Nelerdir?
Yeşil Kahve Nedir,Yeşil kahve Nasıl Hazırlanır,Yeşil Kahve Yapılır Zayıflatır Mı?,Yeşil Kahvenin Faydaları Zararları Nelerdir?

Çoğu insan sabah bir fincan kahve veya yemekten sonra veya akşam film izlerken uyandırıcı ya da keyf almak için kahve içer. Kahvenin bildiğiniz üzere uyandırıcı, konsantrasyonu arttırıcı, hafızayı güçlendirici etkisi var.

Besin değeri bakımından yüksek olan ve son dönemlerde sıkça araştıralan yeşil kahve, sağlıklı beslenme listelerimize girdi. Uzmanlar, özellikle zayıflamak isteyen kişilere yeşil kahve tüketimini öneriyor.

Yeşil Kahve Nedir Nasıl Hazırlanır Yapılır Zayıflatır Mı? Yeşil Kahvenin Faydaları Zararları Nelerdir?

Yeşil Kahve Nedir?

Hepimizin bildiği siyah (kavrulmuş) kahvenin yeşil haline yeşil kahve deniyor. Yani kahve çekirdekleri mutfağımıza girmeden önce bazı işlemlerden geçiyor ve ateşte kavruluyor. Bu kavrulma aşamasında kahvenin besin değeri düşüyor. Yeşil kahve ise hiçbir işleme tabi tutulmadan saf haliyle mutfağımıza geliyor. Dolayısıyla yeşil kahvenin içinde bulunan klorejenik asit, hem vücut sağlığımız için hem de kilo verme sürecimize çok büyük yararlar sağlıyor. İşte yeşil kahvenin tercih edilme sebeplerinin başında da bu geliyor.

Yeşil Kahve Nedir Nasıl Hazırlanır Yapılır Zayıflatır Mı? Yeşil Kahvenin Faydaları Zararları Nelerdir?

Yeşil Kahvenin Faydaları Nelerdir?

  • Bileşeninde klorejenik asit olan yeşil kahve, vücut metabolizmasını hızlandırır ve daha çok kalori yakımını sağlar.   
  • Düzenli olarak tüketildiğinde, yağ yakma metabolizması hızlanır ve kilo kaybı hızlanır.
  • Hareketsiz bölge denilen göbek bölgesindeki yağların erimesini sağlar. 
  • Bilşenlerinde klorejenik asit ve antioksidanlar oldukça zengin olduğu için vücuttaki toksin ve ödemlerin atılımını hızlandırır.
  • Serbest radikallere karşı gücü yüksektir.
  • Uyarıcı etkisi enerji seviyesini yükseltir ve halsizlikten, yorgunluktan korur. 
  • Tansiyonu kontrol altında tutar.
  • Şeker hastalığını önler.
  • Kolesterolü dengede tutar.
  • Kalp ve damar hastalıklarını önlemeye yardımcıdır.
  • Bağışıklık sisteminin fonksiyonlarını destekler.
  • Beyni ve sinir sistemini uyanık tutarak konsantrasyonu yükseltir.

Kahve çekirdekleri kavrulduğunda kafein oranları hızla artmaktadır. Ancak yeşil kahve kavrulmadığı için kafein sorunu da yaşanmaz.

Yeşil Kahve Nedir Nasıl Hazırlanır Yapılır Zayıflatır Mı? Yeşil Kahvenin Faydaları Zararları Nelerdir?

Yeşil Kahve Zayıflatır Mı?

Şunu unutmamak lazım ki hiçbir gıda insanı tek başına zayıflatmaz. Bu durum yeşil kahve için de geçerli. Yiyerek, içerek aldığımız kiloları yine yiyerek, içerek, spor yapmadan, diyet yapmadan vermek gibi bir formül henüz keşfedilmedi. Dolayısıyla kilo vermek için daha az yemek, kendi bünyenize göre yapılacak bir diyet programıyla hal etmek en mantıklı yoldur.

Burada kilo vermeye, fit kalmaya yardım eden kilo verme sürecini hızlandıran besinlerden biri de hiç kuşkusuz yeşil kahvedir.

Yeşil kahve çekirdeği; hiçbir işlem görmediği için içinde bulunan melanitler kaybolmadığı için yağ yakılmasına katkısı büyüktür. Antioksidanlar bakımından ise oldukça zengin olan yeşil kahve, metabolizmanın çalışma hızını artırır, kalori harcama, yağ yakma sistemleri bu sayede daha hızlı çalışır. Gün içinde aldığınız kalorilerin depolanmadan hemen yakılması için yeşil kahve tüketebilirsiniz.

Yeşil Kahve Nedir Nasıl Hazırlanır Yapılır Zayıflatır Mı? Yeşil Kahvenin Faydaları Zararları Nelerdir?

Yeşil Kahve Ne Kadar Sürede Zayıflatır?

Zayıflama, kilo verme her insana göre farklılık gösterir. Yeşil kahvenin metabolizmayı hızlandırdığı doğru. Fakat bu her insana göre farklılık gösterebileceği için zaman vermek doğru değildir. Yeşil kahvenin, normal kavrulmuş kahveye göre daha etkili olduğunu bilin yeterli. Planlı diyet programı ve egzersiz gayretinizle ve metabolizmayı hızlandırıcı yeşil kahve gibi besinlerle kilo vermeniz hızlanacaktır. Besinlerden mucize beklemek doğru değildir. Zayıflamak ve kilo vermek istiyor ve bunu olabildiğince hızlı bir şekilde yapmak istiyorsanız işte yeşil kahve bu sürece büyük katkı sağlayacaktır.

Yeşil Kahveyi Nerede Satılır?

Öncelikle bir şeye talep var ise mutlaka o talebe yetişmek için sahtekârlar da gıda ya da eşya fark etmez bir sahtesini yaparak insanları insafsızca aldatabiliyorlar. Böyle sahtekârlardan alışveriş yapmamak için gerçek, kaliteli ve güvenilir yerlerden alışveriş yapmanızda fayda var.

Yeşil kahveyi zincir mağazalarda, aktarlarda ve bitkisel gıda takviyesi satan yerlerden satın alabilirsiniz. İnternetten bilinmeyen yerlerden de ürün satın almanızı önermiyoruz. Güvendiğimiz her hangi bir yerden, mecradan yeşil kahve satın alabiliriz.

Yeşil kahvenin hapı ve yeşil kahve tozu bulunuyor. Fakat kapsül, hap şeklinde olanları tüketmenizi de kesinlikle önermiyoruz. Yine en doğru yaklaşım, aktardan yeşil kahveyi alıp kahve çekirdeklerini kendiniz çekmek olacaktır.

 Yeşil Kahve Nedir Nasıl Hazırlanır Yapılır Zayıflatır Mı? Yeşil Kahvenin Faydaları Zararları Nelerdir?

Yeşil Kahve Nasıl ve Ne Sıklıkla Tüketilir?

Türk kahvesini nasıl yapıyorsak yeşil kahveyi de öyle pişiriyoruz. Cezveye 1 fincan su ve 1 tatlı kaşığı yeşil kahve koyuyoruz, piştikten sonra fincana döküp afiyetle içiyoruz. Her zaman olduğu gibi yağ yakımını hızlandırıyor düşüncesi ile aşırı tüketmek faydadan çok zarar verir. Yeşil kahvenin tam olarak etkisini görebilmek için günde sadece iki kez, öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce birer fincan yeşil kahve içmek yeterli olacaktır. Başka bir alternatif olarak da yeşil kahve yemeklerden 30 dakika sonrasında tüketildiğinde de aynı faydalı etkiyi gösterecektir.

Yeşil Kahvenin Zararı Var Mı?

Yeşil kahvenin günde 2 fincan tüketilmesinde hiçbir yan etki gözlenmemiş, herhangi bir olumsuzluk da yaşanmamıştır.

Yeşil Kahve Nedir Nasıl Hazırlanır Yapılır Zayıflatır Mı? Yeşil Kahvenin Faydaları Zararları Nelerdir?

Mini Hatırlatma:

Herşeyin fazlası zarardır demişler. Bu yeşil kahve için de geçerli. Bu sebeple günde 2 fincandan fazla tüketmemeye özen gösterilmesi gerekir. Çünkü fazla tüketim kalp çarpıntısı, kansızlık ve tansiyon sorunlarına yol açabilir.

Yeşil kahvenin vücut suyunu tutma kabiliyeti vardır. Yeşil kahveyi her gün planlı ve program içenlerin günde ortalama 2,5 litre su tüketmesi yerinde şifa olacaktır.

Yeşil kahve zayıflamanıza yardımının dokunmasını istiyorsanız düzenli egzersiz yapmaya, yürümeye özen göstermelisiniz.

Yeşil kahve, rengi ve kokusu kavrulmuş kahvelerden farklı ve acı gelebilir. Bu sebeple yeşil kahvenin içine bir çay kaşığı bal karıştırabilirsiniz. Sütlü de yapabilirsiniz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...