Tgrt Haber
31 Aralık 2020 15:54

Yeti Efsanesi (Abominable) Animasyon Filmi

"Ejderhanı Nasıl Eğitirsin" animasyon filminin yapımcıları olan DreamWorks Animation ve Pearl Studio'nun 2019 yılında yaptıkları orijinal ismi "Abominable" olan ve Türkçe'ye de "Yeti Efsanesi" olarak çevrilen filmi merak edip araştıranlar için hazırlamış olduğumuz bu haberde; komik, eğlenceli ve gizemli olayların konu edildiği film hakkında kısa bilgiler vermeye çalıştık. İşte tüm yönleriyle Yeti Efsanesi Animasyon filmi...

Yeti Efsanesi (Abominable) Animasyon Filmi
yeti efsanesi,yeti efsanesi animasyon,yeti efsanesi çizgi film,yeti efsanesi filmin konusu,yeti efsanesi film türkçe,yeti efsanesi film eleştirisi,Chloe Bennet,Albert Tsai,Tenzing Norgay Trainor

Yeti Efsanesi 3D Animasyon filminin kısaca konusu; çatısında bulduğu efsanevi yaratık Yeti’yi evine geri götürmek için zorlu bir maceraya atılan genç kız Yi ve arkadaşlarının hikayesini konu ediyor... 

Yeti Efsanesi (Abominable) Animasyon Filmi

Film de Yeti, Everest dağında ailesi ile yaşadığı evinden çalınmış sevimli ve büyülü özellikleri olan yavru bir yaratıktır. Çin'in Şangay şehrindeki bir tesiste hapis tutulan sevimli yaratık Yeti, buradan bir şekilde kaçmayı başararak Yi isimli genç bir kızın ailesi ile birlikte yaşadığı apartmanın çatı katına sığınıp saklanacaktır. Sevimli Yaratık Yeti, babasından kalan anılarla yaşayan ve Dünya'nın özel bir çok bölgesini gezmek gibi hayali Yi isimli genç kızla tanışacaktır.

Yeti'nin tesislerden kaçışı onun aranmadığı anlamına gelmiyor. O kaçar kaçmaz tesis çalışanları da kendileri için çok değerli olan Yeti'yi bulmak için yola koyulurlar ve helikopterle Yeti'nin arandığını fark eden kahraman kız Yi, onu hemen saklayıp ellerinden kurtaracaktır. Bu saklama sırasında Yeti ile dost olan Yi, sonrasında Yeti'nin Everest Dağı'n da yaşadığını ve farklı veya büyülü güçleri olduğunu anlayacaktır. Fakat bu sırada Yeti'nin tekrar Yi'nin yanında saklandığını fark eden tesis çalışanları ve yetkili kişi Burnish ve zoolog Dr. Zara'dan aksiyon dolu kaçma girişiminde bulunurlar. Bu kaçışa Yi'nin apartmandan arkadaşları olan Jin ve Peng'de katılınca ekip artık tamam olmuştur. Ekip hep birlikte Everest ismini verdikleri bu yavru Yeti varlığını Everest Dağı'ndaki ailesine götürmeye karar verir bir plan yapıp uygulamaya koyulurlar.

Yeti Efsanesi (Abominable) Animasyon Filmi

Yaptıkları plana göre Everest'i ilk başta bir yük gemisine bindirip buradan hep birlikte kamyonla yola Everest'e gideceklerdir. Bu yolculuk ekibi ve Yeti'yi birbirine daha çok yaklaştıracak aralarında ise muhteşem dostluklar oluşmasına neden olacaktır... Gemiden indikten işler rast gitmeyince peşlerindeki Dr. Zara ve adamları ile karşılaşacaklar, onlardan da kaçmayı başaracaklardır.

Yeti Efsanesi (Abominable) Animasyon Filmi

Bu sırada Yi'nin babasından kalan ve kendisi için çok özel bir anlamı olan kemanının kırılması sonrasında Everest, büyü ile yeniden kemanı tamir eder. Aynı zamanda Yi, bu yolculuk sırasında geldikleri bütün bölgelerin aslında ziyaret etmek istediği yerler olduğunun farkına varacak ve bunu sevimli Everest'in yaptığını anlayacaktır.

Yeti Efsanesi

Nihayetinde Everest ve arkadaşları, Dr. Zara ve adamlarından kurtulup onları etkisiz hale getirmeyi başaracak ve ailelerine geri kavuşacaklardır.  

Bu maceranın sonunda ise asıl kahramanımız Yi'de uzak kaldığı anne ve anneannesine yeniden kavuşacak ve onların kıymetini daha iyi anladığı bu yeni anlayışı ile yaşamaya kaldığı yerden ve daha olgun bir şekilde devam edecektir.

Son olarak Yi, Jin ve Peng'e yeni maceraları için bir kargo gelecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Keyifli seyirler...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...