Tgrt Haber
04 Mart 2021 17:45

Yıpranmış Saçlar İçin Öneriler Yıpranmış Saçlara Ne İyi Gelir?

İnsanların vücudundaki en doğal aksesuar ne diye sorulsa hiç kuşkusuz hepimiz saçlarımız deriz. Saçlarımız, toz, kir, tuzlu su, nem, güneş ışınları, saç şekillendiricileri ve taraklar yüzünden yıpranıp kopabiliyorlar. Bu haberimizde; "Yıpranmış saçlar için öneriler, Yıpranmış saçlara ne iyi gelir? Evde yıpranmış saçları beslemek için neler yapılabilir?" gibi kendi imkanlarınızla yapabileceğiniz doğal bakım önerilerini sizlerle paylaşacağız. İşte saçlarınızın canlı kalabilmesi için yapılması gerekenler...

Yıpranmış Saçlar İçin Öneriler Yıpranmış Saçlara Ne İyi Gelir?
Yıpranmış Saçlar İçin Öneriler,Yıpranmış Saçlara Ne İyi Gelir?,Yıpranmış saçlar için hangi şampuan?,Yıpranmış saçlar için hangi yağlar?,Kuru saçlar için ne yapmak gerek?

Dış etkene en fazla maruz kalan saçlar, çabuk yıpranıp, cansızlaşarak bir süre sonra da kırılıp saçın seyrelmesine neden olabilir. Saçların yıpranma nedenleri arasında; boya, kalıcı kimyasal maddeler, saç kurutma makinaları ve yetersiz, dengesiz beslenme gelir. Sizlerde saçlarınızı kestirme gereği duymadan, kendi imkanlarınızla onarmak istiyorsanız tavsiyelerimize veya önerilerimize bir gözatmanızda fayda görüyoruz.

Yıpranmış Saçlar İçin Öneriler Yıpranmış Saçlara Ne İyi Gelir?

  • Bir ay süresince, haftada bir defa yumurta ve zeytinyağ karışımını saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Bir seferlik uygulama için; bir yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı bir kasede çırparak, saçların diplerine uygulayın ve bir kaç dakika bekletmeden sonra şampuanla yıkayın.
  • Eczanelerde satılan, saçlar için yararlı olan E vitamini tedavisini uygulayabilirsiniz. Evde uygulamanız gerekiyorsa, severek kullandığınız şampuanınızın içine 5-6 adet E vitamini kapsülu kırın. E vitamini sağlıklı ve parlak saçlara kavuşmanızı sağlayacaktır.

Yıpranmış Saçlar İçin Öneriler Yıpranmış Saçlara Ne İyi Gelir?

  • Saçlarınızı ayda 1 defa kestirin. Böylelikle yıpranmış saçlardan kurtularak, saçlarınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olacaksınız.
  • Saç kurutma makinesi kullanıyorsanız, düşük ısıda ya da soğukta olasına dikkat edin. Saçlarınızı düzleştirmek istediğiniz zaman dahi düşük ısı tercih edin.
  • Haftada 2-3 kes saçların yıkanması ve kremlenmesi, saçların aşırı kuruması ve yıpranmasını engeller. O yüzden saçlarınızı daha sık aralıklarla yıkayın.
  • Havuz ya da denize girdiyseniz, saçlarınızı bekletmeden şampuanlayıp, durulayın.
  • Yıpranmış saçların yerine yenilerinin çıkması aylar alacağı için sabırlı olun.

Sağlıklı günler diliyoruz... 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...