Tgrt Haber
01 Aralık 2020 21:54

YouTube Videosu Çekmek İçin Hangi Ekipmanlar Gerekli?

YouTube kimilerine göre bir kazanç, kimileri için vakit geçirme, kimileri içinse yeteneklerini gösterme, sergileme noktası... Hangi açıdan bakılırsa bakılsın bu mecra adeta bir okyanus gibi... YouTube günümüzde artık dünyanın video paylaşım siteleri arasında en ideal ve en popüler platformlarından biri durumunda. İşte bu platformda şahsınıza ya da markanıza yönelik ürettiğiniz tüm videoları daha geniş kitleler tarafından beğenilmesi ve izlenilmesini sağlayabilmeniz için gerekli olan ekipmanların neler olduğundan bahsedeceğiz. Biz şimdiden keyifli okumalar diliyoruz...

YouTube Videosu Çekmek İçin Hangi Ekipmanlar Gerekli?
youtube,youtubeye video nasıl yüklenir,youtube videosu nasıl çekilir,YouTube Videosu Çekmek İçin Hangi Ekipmanlar Gerekli,YouTube Videosu Çekmek İçin Neler Gereklidir,Youtube ekipmanları listesi,Telefonla YouTube videosu çekmek,YouTube yeni BAŞLAYA

Youtuber olma hayali ile yola çıkan birçok kişi kendi kurdukları youtube kanalında yayınlamak istedikleri içerikleri ilk başlarda akıllı telefonları ile çekip öyle yayınlıyorlar. İlk başlarda kıt imkanlarla abone sayısının artmasını sağlayan kullanıcılar içeriklerin beğenilmesi ve buna bağlı olarak abone sayılarının artması ile birlikte daha kaliteli içerik üretmek ve daha kaliteli çekim yapmak için bazı ekipmanlara ihtiyaç duyuyorlar. Günümüzde internette küçücük bir araştırma yaparak "youtuber" olmak için gerekli olan tüm ekipmanları anında bulabilirsiniz... Hatta bu ekipmanların marka ve kalitesine göre farklı fiyatlarda paket şeklinde satılanı bile var.

YouTube Videosu çekmek için hangi ekipmanlar gerekli?

Youtube’da dünya genelinde yükledikleri videoları beğenilere sunanların sayısı her geçen gün artıyor ve her gün milyonlarca yeni youtube kanalları açılıyor. Youtube’a kanal açtıktan sonra içerik üretmek için çoğu kişi ilk başlarda kendi telefonlarını kullanıyor.

 YouTube Videosu çekmek için hangi ekipmanlar gerekli?

Çektikleri videoları programlar aracılığıyla montajlayarak yükleme gerçekleştirildikten sonra videoların izlenme oranlarının artması ile doğru orantılı olarak Youtube şirketinden reklam karşılığında gelir elde etmeye başlayanlar içeriklerini daha profesyonel hale getirmek için yeni ve kaliteli ekipmanlara ihtiyaç duyuyorlar. Siz de Youtube’da vlog, gezi, oyun, yemek, kültür, bilgi kanalı kurmak istiyorsanız kullanacağınız ekipmanları şimdiden temin etmeye başlayabilirsiniz.

Bu nedenle aşağıdaki ekipmanları mutlak surette kullanmanız, kaliteli video üretebilmek için şarttır.

  • Mikrofon
  • Kamera
  • Aydınlatma (Işık)
  • Tripod ve görüntü sabitleyici
  • 3x3 Perde
  • Video düzenleme programı

Şimde gelin hep birlikte bu ekipmanların neler olduğuna bir göz atalım...

Mikrofon

Mikrofon

Mikrofon deyip geçmeyin. Ses kalitesinin iyi olması videonuzun genel olarak kalitesini bir hayli artıracaktır. İyi bir mikrofona sahip olmak istiyorsanız illa da en pahalı olanından almanız gerekmiyor. Bunun için bütçenize uygun bir mikrofon seçmeniz yeterli olacaktır. Diğer taraftan seçtiğiniz mikrofonu deneme şansınız varsa bu oldukça faydalı olacaktır diye düşünüyoruz. 

Kamera

Kamera

Kamera seçerken de çok fazla para harcamanıza gerek yok. Çünkü öyle bir fiyat aralığı var ki onlarca dolar ila binlerce dolar arasında değişen fiyatlara sahip. Ancak burada yine dikkat etmeniz gereken ileri teknoloji kamera seçmeniz hem videonuzun görünümünü iyileştirir, hem de kameranın ayar ve seçeneklerinde size farklı seçenekler sunacaktır. 

Diğer taraftan harici kaliteli bir web kamerası da videolarınız için uygun bir seçenektir. Ancak çoğu web kamerasının, harici kameralar ile karşılaştırıldığında fiyatı düşük olsa bile görüntü kalitesinin düşük olduğu akıllardan çıkartılmamalıdır. Yani web kamerası noktasında da iyi seçeneklerin günümüzde artış göstermesi ile birlikte videoyu HD (1080p) olarak kaydetmek isterseniz bunun için birçok akıllı telefonun da çektiği görüntülerin iyi olduğunu söyleyebiliriz. 

Aydınlatma (Işık)

Aydınlatma

Hangi kamera ile çekim yapacağınıza karar verdikten sonra video kayıt işlemi yaparken ışığın yani aydınlatmanın görüntünün kalitesinde büyük değişimler ve farklar göreceksiniz. Bunun için aydınlatma ekipmanı videolarınızın görünümünü iyileştirecek iyi bir seçenek sunacaktır. Aydınlatma ekipmanları, kısaca profesyonel görünümlü bir video oluşturmanıza yardımcı olacaktır hiç kuşkusuz...

Tripod ve Görüntü Sabitleyici

YouTube Videosu Çekmek İçin Hangi Ekipmanlar Gerekli?

Hangi kamera ile video çekeceğinize karar verdikten sonra bundan sonraki ekipmanınızın biri de tripodtur. Işığın açısını daha iyi ayarlamak ve kameranın sallanmaması, titrememesi için tripod kullanmalısınız. Özellikle Vlog çekerken el tripodu, normal videolar çekerken ise ayaklı tripod kullanmayı tercih edebilirsiniz. Tripod seçiminde de bütçenize en uygun ama sağlam bir çok marka ve modelden satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 

3x3 Perde

3x3 Perde

Evet mikrofon, kamera, tripod, ışık satın alımını gerçekleştirdikten sonra bir perdeye de ihtiyacınız olacaktır.  Video çekimini yaparken şayet kapalı bir ortamda kamera karşısında sabit olarak çekmeyi düşünüyorsanız 3x3 ebatında yeşil veya farklı renklerden bir perdeyi geri planda kullanmanızı öneriyoruz. 

Ekran kaydedici ve Video Düzenleyici

Ekran Kaydedici

Çekim işlemlerinizi yapacağınız tüm ekipmanları sıraladık. Geriye çektiğiniz ham görüntüleri işlemenize yarayacak basit, ücretsiz bir program... Bunun internetten birçok uygulama programını indirip kullanabilirsiniz.

Şayet program kullanarak video yapıp youtube ye yüklemek istiyorsanız onun için de videonuz üzerinde düzenleme ve paylaşma özelliklerine sahip bir araç seçmeniz gerekiyor. Kamera olmadan bilgisayarınızda yapmış olduğunuz görselleri tek bir uygulama aracı ile yapmak daha akıllıca ve pratik geliyor bize. Bunun için de internette birçok program olduğunu hatırlatmış olalım. Kamera olmadan bir YouTube videosu oluşturmanın harika bir yolu da ekran kayıt programlarıdır diyebiliriz.
Bunun için "Camtasia"yı yeni başlayanlara gönül rahatlığıyla önerebiliriz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Elif 5 Eylül 2023 17:07

Merhaba ben kına gecesi videosu cekmek istıyorum bunun için ayaklı tekerleklı bir trıpoda ihtıyacım olcak sanırım ama boyu kac cm olmalı bırde hem flash hem mıkrofon bır profesyonek makınaya takılabılımırnı nikon z50 misal tesekkurler sımdıden

Sonraki Haber Yükleniyor...