Tarih : 24.01.2020 - 13:18 Yorum : 0

Yumuşak poğaça tarifi, Poğaça nasıl yapılır, en kolay poğaça yapımı ve hazırlanışı

Yumuşacık, pofuduk ve pratik bir poğaça tarifi arıyorsanız işte tam da size göre iki tarifimiz var. Bu pamuk poğaçalara bayılacaksınız.

Yumuşak poğaça tarifi, Poğaça nasıl yapılır, en kolay poğaça yapımı ve hazırlanışı

Yumuşacık, pofuduk ve pratik bir poğaça tarifi arıyorsanız işte tam da size göre iki tarifimiz var. Bu pamuk poğaçalara bayılacaksınız.

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (sadece akı sarılar üzerine)
  • 1 paket yaş maya
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiğince un (5 su bardağı kadar)

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Susam veya çörek otu

Hazırlanışı

  1. 1 paket yaş mayayı alın ve bir karıştırma kabının içine elinizle ufalayın.
  2. Üzerine 3 tatlı kaşığı toz şekeri ve 1,5 su bardağı sütü ilave edin. Karıştırın.
  3. İyice karışınca, 1 su bardağı sıvı yağı, 2 adet yumurta akını ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ederek karıştırın.
  4. Yaklaşık olarak 5 su bardağı unu kontrollü olarak (bu çok önemli) ilave edin ve yoğurmaya devam edin. Hamurunuz yumuşak olmalı. Eğer 5 su bardağı un fazla gelirse sert olacaktır. Hamurun üzerini streç ile kapatın ve 1 saat dinlenmeye bırakın.
  5. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve ardından elinizle yuvarlayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Yaklaşık olarak bu ölçülerde 16 adet poğaça çıkmaktadır.
  6. Poğaçaların üzerine çörek otu ve susam serpin.
  7. 180 derecede ısıttığınız fırında, 25 dakika kadar pişirin.

Yumuşacık peynirli baget poğaça tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta (beyazı içine sarısı üstüne sürülecek)
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küçük paket yaş maya veya 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 6 su bardağı kadar un

İç harcı için malzemeler;

  • İsteğe beyaz peynir

Hazırlanışı

  1. Sıvı olan; 1 su bardağı ılık sütü, 1 su bardağı ılık suyu ve 1 su bardağı sıvıyağı bir karıştırma kabına alın.
  2. Üzerine 3 çorba kaşığı toz şekeri ve 1,5 tatlı kaşığı kırı mayayı ilave edip iyice karıştırın. Maya eriyene kadar iyice karıştırın.
  3. Üzerine 6 su bardağı kadar unu ilave edin. Eğer hamur cıvık gelirse 1 su bardağı daha ilave edebilirsiniz. 1 tatlı kaşığı tuzu da ekleyip iyice yoğurun.
  4. Bir zemin üzerin, unlayıp orada yoğurmaya devam edebilirsiniz. Sonra bir kaba alıp üzerini kapatarak yarım saat kadar 50 derece fırında mayalanmaya bırakın.
  5. Tezgâhın üzerin, yine unlayarak birkaç kez yoğurun ki havası çıksın. Ardından 16 eşit parçaya veya daha fazla parçaya ayırarak elinizle oval bir şekilde açın.
  6. İçine hazırladığınız peynirli iç karışımdan ilave edin.
  7. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt servin ve poğaçaları dizin. 45 dakika dışarda veya 20 dakika 50 derece fırında mayalandırın.
  8. Üzerlerine yumurta sürü sürüp, susam dökün.
  9. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında 20 ila 22 dakika kadar pişirin.
 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber