Tgrt Haber
10 Eylül 2019 11:16

Yutup Yazarak Arama Motorunda YouTube'u Arayanlar Youtube'a Nasıl Girilir?

Youtube halk arasında “Yutup” denildiği için iki büyük arama motoru olan Google ve Yahoo aramalarında vatandaşlarımız özellikle Youtube’ye nasıl girileceğini yazıp öyle giriş yapabiliyor. Bu makalemizde arama motoruna “Yutup” yazarak YouTube’ye girenlerin YouTube’de nasıl hesap açılacağını, Google - Gmail hesabı nasıl alınır?” gibi sorularına cevaplar bulacaklar. Keyifli okumalar.

Yutup Yazarak Arama Motorunda YouTube'u Arayanlar Youtube'a Nasıl Girilir?
Youtube hesabı nasıl açılır,neler yapılır?,Yutup Yazarak Arama Motorunda YouTube&tt2;u Arayanlar Youtube&tt2;a Nasıl Girilir?,Google veya Gmail ile youtube açma işlemi nasıl yapılır?,Youtube arama motoru Google’den farklı mı çalışır?,Youtube’nin ar

Google dünyanın en büyük ve en hızlı arama motorlarından biri. Vatandaşlarımız bu iki arama motorlarından müzik ve video kanalı olan aynı zamanda kişisel bir televizyon kanalı yapmaya müsait, youtube hakkında sorular sormakta. Özellikle: “Youtube hesabı nasıl açılır, neler yapılır?, Google veya Gmail ile youtube açma nasıl yapılır? Youtube arama motoru Google’den farklı mı çalışır?, Youtube’nin  arama filtresi var mı?, Google ile youtube hesabını tek hesap da yapabilir miyim?, Youtube de kanal nasıl açarım?, Telefondan youtube kanalı nasıl açılır?, Bilgisayardan youtube kanalı nasıl açılır?” gibi konulara cevap arıyor. 

Yapmış olduğumuz çalışma tam olarak bu sorularınızın cevabını verecek nitelikte. Şimdi adım adım soruları sorup cevapları verelim.

Yutup Yazarak Arama Motorunda YouTube'u Arayanlar Youtube'a Nasıl Girilir?

YouTube Hesabı En Hızlı Nasıl Açılır?

YouTube hesabı açmak çok basit bir işlemdir. Bunun için Google yani Gmail hesabınızın olması yeterlidir. Şahsi gmail, Google hesabınızı kullanarak YouTube hesabı açabileceğiniz gibi, dilerseniz kendi video hesabınızı özel bir kullanıcı ile oluşturabilirsiniz.

Google & Gmail Hesabı Nasıl Alınır? Nasıl Açılır?

Hesabı oluşturduktan sonra, şimdi tek yapmamız gereken hareket YouTube üzerinde kullanıcı adınızı oluşturmak. Evet, hemen sağ üst bölümde bulunan “Oturum Aç” sekmesine tıklayıp, “Hesap Oluştur” seçeneğini seçip hızlıca hesabınızı oluşturuyorsunuz.

Burada size sorulan soruları ve doldurmanız gereken alanları güzelce doldurup hesabınızı hemen aktif hale getirin.

Diğer taraftan sağlama kısmı da önemli. Hesabınızı oluşturduktan hemen sonra açtığınız yeni yayın kanalının onaylaması ve buradan fotoğraf ve mail bilgilerini kontrol etmeniz şart! Kurduğunuz kanalın herhangi kapanma işlemi yaşamaması için bunun yapılması sorunun büyük bir kısmını hal edecektir.

Şimdi Gmail hesabı nasıl alınır ona bakalım.

İçinde bulunduğumuz çağ bilişim çağı ve bu çağda bir bireyin e-posta adresi olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır.

Ücretsiz bir Gmail hesabı alarak, posta kutunuzu dijital ortama taşıyabilirsiniz. Google Docs, iGoogle ve Blogspot gibi tüm Google servislerinde de kullanabileceğiniz Gmail’den ücretsiz bir Gmail hesabı açmak çok kolay.

Şimdi şu işlemleri adım adım yapıp mail adresinizi alabilirsiniz.

1. ADIM

Yutup Yazarak Arama Motorunda YouTube'u Arayanlar Youtube'a Nasıl Girilir?

2. ADIM

Yutup Yazarak Arama Motorunda YouTube'u Arayanlar Youtube'a Nasıl Girilir?

YouTube Hesabımı Nasıl Büyütürüm?

YouTube’de kanal kurmak ya da açmak en kolay iş. Esas iş bundan sonraki süreçtir. Çünkü siz hesabınıza bir kitleyi toplamayı düşünüyorsanız bu sizin azminize, çalışmanıza ve en önemlisi de algoritmaları okuma becerinizde saklı.

Youtube kanalını büyütmek için yapmanız gereken iki şey var.

Birincisi: Kararlı ve donanımlı bir insan olduğunuza inanmak,

İkincisi: Kanalınızda ne anlatmak istediğinizi tam olarak bilmek.

Şimdi birkaç adımda YouTube hesabınızı nasıl büyütebileceğiniz ile ilgili mini bir beyin fırtınası yapalım.

YouTube Hesabımda Nasıl Bir İçerik Üretmeliyim?

Yutup Yazarak Arama Motorunda YouTube'u Arayanlar Youtube'a Nasıl Girilir?

Bu konuda seçim yapmak tamamen sizin hayat felsefenizle, yaşam biçiminizle ilgili bir tercih olacaktır. Ne tür videolar üreteceğiniz üzerine kafa patlatmanız gerekiyor tabiri caiz ise.. YouTube’de oyun, bilim ve teknoloji, vLog ve daha birçok dalda içerikler üretebilir bunları insanların ilgisine sunabilirsiniz.

Kanalda hangi türde yayın yaparsanız yapın eğer bir duruşunuz yoksa tüm emekleriniz boşa gidebilir. Bu sebeple önceliğiniz ana konseptin hatlarını çizmek olmalı. Bu duruşunuz kitlenizin oluşmasına olanak sağlayacaktır. Şayet kanalda hem vlog, hem teknoloji, hem edebiyat yapacaksanız ya da politikaya ve siyasete dair bir şeyler söyleyecekseniz bu içeriklerle bir noktaya gelmeniz mümkün değil.

Kısaca: “YouTube kanalı açmak istiyorum.” diyen herkesin bahsettiğimiz gibi ilk önceliği genel hatlarıyla çizilmiş bir kanal olmasıdır. Bu maddeye dikkat etmeyenlerin emeklerinin çöpe gideceği tartışmasız bir gerçektir.

İşe, YouTube Yayın Programı Belirleyerek Başlayın!

Yutup Yazarak Arama Motorunda YouTube'u Arayanlar Youtube'a Nasıl Girilir?

Hesabınızı açtınız, kanalınızı kurdunuz, tam ölçülerine göre resimleri, mottoyu hal ettiniz geriye YouTube platformundaki ünlü kanalları inceleyip, eksik olanı görebilme yeteneğidir. Bunun için size YouTube size kanal önerip nasıl başarılı olduklarını inceleyebilmeniz için olanak sunmaktadır. Bu kanalların her hafta bir video ya da her gün iki video, her Cuma ve Pazar 18:00‘de yeni video gibi sloganlarla yayın yapmalarının elbette bir amacı vardır.

YouTube kitlenizin sizi hangi gün ve saatte göreceğini bilmesi çok önemlidir.

Toparlayacak olursak, kanalınızın içerik türünü halettiyseniz, geriye yayın yapacağınız zamanla ilgili bir yayın programı hazırlamak kalıyor. Bu saatlerin dışına çıkmamaya özen gösterin.

YouTube Kanalınızda Bir Hedefiniz ve Gayeniz Olsun!

Yutup Yazarak Arama Motorunda YouTube'u Arayanlar Youtube'a Nasıl Girilir?

Şu bir gerçek ki eğer düşünce platformunuzda hedefiniz ve gayeniz yoksa hiçbir zaman hedefi 12’den vuramazsınız. Daha ilk videonuzda da milyonlara ulaşırım giib bir düşünceye kapılmayın çünkü bunun için gerçekten büyük bir şansa ihtiyacınız var.

Bu sebeple hedefe ilerlemek için küçük hedeflere emin adımlarla ilerlemek en doğru seçenek olacaktır. YouTube’nin algoritmasının içeriğinizin özgünlüğünü görmesi biraz zaman alacaktır. Bu şu demek insanlar sizi geç fark edebilir… Yani videolarınızın gösterilme, tıklanma ve seyredilmesi zaman alacaktır. Bunu aklınızdan kesinlikle çıkartmayın. Hedefleriniz arasında abone hedefleri, izlenme hedefleri mutlaka olsun. Bu verilerden kanaldaki maharetinize göre analitik verilerde değişimler olacaktır ve siz de bu verileri yakından inceleyebileceksiniz.

Youtube Para Kazanma Yolları Nelerdir?

Yutup Yazarak Arama Motorunda YouTube'u Arayanlar Youtube'a Nasıl Girilir?

YouTube’de yapmış olduğunuz içerikler beğenilmeye ve sevilmeye başladığı an kitleniz de gün geçtikçe doğru orantılı olarak artmaya başlayacaktır. Abone sayınız arttıkça Google ve YouTube hesabınızı onaylar ve videolarınızdan gelir elde etmeye başlarsınız. 2018 yılından önce “Google AdSense” etiketi alabilmek için toplamda 10 bin izlenme yeterli oluyordu. Bu izlenme rakamından sonra videolarınıza reklam ekleyebiliyor ve içeriklerinizi paraya dönüştürebiliyordunuz. Google kural değişikliğine giderek bu durumu değiştirdi.

20 Şubat 2018 yılında YouTube para kazanma şartlarını “son 12 ay içinde toplam 4 bin saat video izletmiş olmalı ve en az 1000 abone olması”nı şart koşuyor.

Bu kararın nedeni belli içeriklerin çok fazla kanala yüklenmesi ve abonesi olmayan birçok hesaptan, ünlü videoların yayınlanarak gelir elde etmesi şeklinde açıklanıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...