Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Kasım 2018 12:14

Yüzdeki parmaktaki ayaktaki siğil nasıl geçer evde bitkisel tedavisi

Birçok siğil çeşitleri vardır, siğiller deride kabartı şeklinde oluşur. Yüzdeki parmaktaki ayaktaki siğil nasıl geçer evde bitkisel tedavisi nelerdir.

Yüzdeki parmaktaki ayaktaki siğil nasıl geçer evde bitkisel tedavisi
siğil

Birçok siğil çeşitleri vardır, siğiller deride kabartı şeklinde oluşur. HPV (Human Papilloma Virus-İnsan Papilloma Virüsü) virüsünden kaynaklanır. Yaralanma durumlarında ya da deride oluşan çiziklerden kolaylıkla vücuda giren bu virüs yer ettiği bölgede deride kabartılar oluşturur. Bunun nedeni hücrelerin DNA'sını değiştirmesidir. Siğillerden kurtulmak bazen zaman alan bir süreç olsa da kurtulmak mümkündür. Peki, siğil nasıl geçer evde siğillerden kurtulma yolları nelerdir? Yüzdeki parmaktaki ayaktaki siğil nasıl geçer bitkisel tedavisi nelerdir.

Siğil nasıl geçer evde siğillerden kurtulma yolları nelerdir?

Bağışıklık sisteminin zayıfladığı zamanlarda ortaya çıkan siğillerin oluşumunu engellemek için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi lazımdır. Bağışıklık sisteminin güçlü olması siğil virüsünü ortadan kaldırır. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için yediğimiz yiyeceklere özen gösterip ilave olarak bağışıklık sistemi güçlendirici takviye ilaçlar kullanabiliriz. İzlenecek bu yol siğillerin yok olması için uzun bir zaman gerektirir. Siğilli dokunun yok edilmesi en kolay yoldur.  

Yüzdeki parmaktaki ayaktaki siğil nasıl geçer bitkisel tedavisi nelerdir

Siğillerden kurtulmak için uygulanacak yöntemlerde siğilin bulunduğu bölgeye göre uygun yöntem tercih edilmelidir.

Parmaktaki ayaktaki siğil nasıl geçer

Elde parmaktaki siğil tedavisi için eczaneden alabileceğiniz siğil ilaçlarını kullanabilirsiniz. Siğilli bölgeye düzenli bir şekilde kullanmanız gereken ilaçların içinde salisilik asit bulunur. Salisilik asit yakıcı, tahriş edici özelliği vardır. Bu sayede hücreler ölerek siğillerin sağlam dokudan ayrılması sağlanır. Eczaneden temin edilen siğil ilaçları ellerdeki parmaktaki siğil yeterli olurken derinin kalın olduğu yerlerde ( ayak tabanı gibi ) aynı etkiyi göstermeyebilir.

Yüzdeki siğil nasıl geçer

Asit içeren ilaçlar göz çevresi gibi hasas bölgelere zarar verebileceği için ilaç kullanımı uygun değildir. Bunun yerine hassas bölgede tıbbi müdahale yapılması gereklidir. Cerrahi yöntemler ile siğillerden kurtulmak için en yaygın kullanılan yöntemler sıvı nitrojen ile dondurulması ya da elektrik, lazer ile yakılmasıdır. Bu uygulanacak cerrahi yöntemler ile siğiller ciltten uzaklaştırılır. Siğilin dondurulduğu cerrahi yöntemde soğuktan kaynaklı uyuşma etkisi olacağı için anestezi uygulanmaz fakat yakılarak yapılan müdahalelerde anestezi uygulanır. 

Siğil nasıl geçer bitkisel tedavisi

Eskilerden günümüze yayılan bir başka siğillerden kurtulma yolu ise siğilin kesilip kesildiği yere incir sütü sürmek veya damlatmaktır ama bu yöntemin uygulanması çokta sağlıklı bir durum değildir. Daha da çok siğil yayılmasına neden olabileceği gibi aynı zamanda kesilen dokuda enfeksiyon oluşmasına yol açabilir. 

Önemli NOT

Siğillerden kurtulmak ve bu yöntemleri uygulamak için mutlaka doktorunuza danışıp tıbbı destek almalısınız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...