Tgrt Haber
29 Ağustos 2018 19:00

Zerdeçal Faydaları nelerdir Zerdeçal Zayıflatır mı

Doğa harikası olan zerdeçal baharat olarak birçok faydayı bünyesinde barındırır. Zerdeçal faydaları bitmez, zerdeçal zayıflatır mı Zerdeçal nasıl kullanılır makalemizde okuyabilirsiniz.

Zerdeçal Faydaları nelerdir Zerdeçal Zayıflatır mı
zerdeçal

Evet tam bir doğa harikası olan zerdeçal baharat türü birçok faydayı bünyesinde barındırır. Yemeklerin içerisinde de kullanılan etkili bir bitkidir zerdeçal. Zerdeçal faydaları içerisindeki özellikler sayesinde tam bir antioksidandır. Bakteri, mantar, virüs, iltihap önleyici özelliklere sahiptir. C vitamini, E vitamini, potasyum, kalsiyum, çinko ve magnezyum açısından oldukça zengindir. Bunca etkili içeriği sayesinde sağlık için oldukça faydalıdır.

Zerdeçal zayıflatır mı ?

Sindirim sistemi içinde oldukça faydalı olan zerdeçal hazımsızlığa iyi gelir, mide asidine faydalıdır. Yağ yakımını oldukça hızlandıran zerdeçal bu sayede kilo vermeye yardımcı olur.  Zerdeçal sindirim sistemi için çok faydalıdır. Mide asidi ve safra salgısını arttırır. Hazımsızlığa ve şişkinliğe iyi gelir. Zerdeçal yağ yakımında etkili olduğu için kilo vermeye yardımcı olur.

Zerdeçal nasıl kullanılır tüketilir

Bağışıklık sistemini güçlendirme etkisiyle vücut direncini arttırır. Kış aylarında sıklıkla kullanılan zerdeçal adeta doğal bir mikrop önleyicidir. İltihabı söktürür hastalıkları önler. Tam bir karaciğer dostu olan zerdeçal vücudu toksinlerden arındırır. Zerdeçal soğuk algınlığı tedavisine yardımcı olur. Zerdeçal tüketimini dikkat edilmesi gereken bir konudur. Her şeyde olduğu gibi zerdeçalın da fazla tüketimi faydadan çok zarar olabilir. Zerdeçalı yemeklerde kullanabilirsiniz. Yoğurt ile tüketilir. Soğuk algınlığına iyi gelen bal, zerdeçal ve limon karışımı yapılabilir.

Zerdeçal hangi hastalıklara iyi gelir ?

Zerdeçal tümör ve kanser hücre büyümesini önler. Kolesterole karşı olan etkisi bilinen zerdeçalları yemeklerin içinde baharat olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kalp damar hastalıklarına da iyi geldiği bilinmekte. Zerdeçalın yapılan araştırmalar sonucu şeker hastalığına iyi geldiği düzenli kullanımında istenilen sonuçlara ulaşıldığı tespit edilmiştir. İnsülin seviyesini kontrol eder. Şeker hastalarının zerdeçal kullanımında doktorlarına başvurması gerekebilir. Meme kanseri, akciğer kanseri ve kolon kanserine de iyi gelir. Kilo vermede etkili olan zerdeçal yoğurtla tüketildiğinde bu etkisini arttırmaktadır ve mevcut kilonuzu sabit tutmaya yardımcı olacaktır. Bunun için yemeklerde bir tatlı kaşığı zerdeçal tüketmek yeterlidir.

Zerdeçal zararları nelerdir ?

Hamile ve emziren bayanlara zerdeçal kullanımı tavsiye edilmez. Zerdeçal tüketimi aşırıya kaçıldığında beklenmeyen etkiler görülebilir. Mide bulantısı, kusma, ishal, ciltte kaşıntı hassasiyet gibi etkilerin görülmesi sonucu zerdeçal tüketimi azaltılmalıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...