Tgrt Haber
01 Şubat 2019 11:45

Zinco Gaz Damlası Nasıl Kullanılır Ne işe Yarar Fiyatı Kaç Lira

Zinco gaz damlası içeriği bitkisel olan ve rezene, anason, melisa, kimyon, dereotu, ayçiçeği, badem yağlarından ve çinkodan oluşur. Yaklaşık olarak 30 ml içeren bir şişede satılır.

Zinco Gaz Damlası Nasıl Kullanılır Ne işe Yarar Fiyatı Kaç Lira
anne bebek,bebek,gaz sorunu,gaz problemi,zinco damla

Zinco damlası anneler arasında oldukça bilinen, bebeklerin gazlarını azaltmak veya tamamen geçirmek için kullanılan bir sıvı damladır. Bebeklerde özellikle gaz sancısı, çoğunlukla ilk 3 ayda görülür. 6 aya kadar da sürebilir. Gaz problemi yaşayan bebeklere Kolik denir. Kolik olan bebekler genellikle fazlaca ağlayan, uyuyamayan, uyusa da çabuk uyanan, ağrısını azaltacak hareketlerde ağlaması duran bebeklerdir. Bebek kucağa alındığında bağırsaktaki gaz yer değiştirdiği için bebek kısa süreli rahatlama yaşar.
Kolik olmanın sebebi de gaz sancısına sebep olan şey; bağırsak florasını oluşturmak için bağırsaktaki bakterilerin çoğalmasıdır. Zinco da bu bakterilerin daha normal seviyelere gelmesini sağlayarak gazı azaltmaya yardımcı olacaktır. Bebeğinizin gaz probleminin yoğunluğuna göre zincoyu kullanabilirsiniz.

Bebeklerin emme sırasında ya da mama yerken sakinleşmelerinin sebebi, şeker tadının daha baskın gelerek ağrı hissinin şeker tadından daha hafif kalmasıdır. Bunun için de bebeğinizin emziğini hafif şekerle bulamanız da bebeğinizin rahatlamasına fayda sağlayacaktır.

Zinco Gaz Damlası İçeriği

İçeriği bitkisel olan ve rezene, anason, melisa, kimyon, dereotu, ayçiçeği, badem yağlarından ve çinkodan oluşur. Yaklaşık olarak 30 ml içeren bir şişede satılır.  Özelikle rezene bitkisinin, iştah açma ve gaz giderme özelliği oldukça fazladır. Bağırsaklarda oluşacak olan havacıklardan kaynaklı gazın giderilmesini sağlar. 
Badem yağı ise sindirim sisteminin daha iyi çalışarak, besinlerin daha kolay öğütülmesine yardımcı olur.

Zinco Damlanın Yan Etkisi Var Mıdır?

Zinco damlanın hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Günde 4 defaya kadar doktorunuzun bilgisi dahilinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bebeğinizin mamasına da karıştırabilirsiniz.

Zinco Damla Mı? Metsil Damla Mı?

İlk gaz sancılarında öncelikle uzmanların tavsiyesi, Zinco kullanılmasından yanadır. İlerleyen zamanlarda eğer gaz sancısında hiçbir şekilde rahatlama görülmez ise o zaman Metsil ile birlikte Zinco tavsiye edilmektedir.

Bazı bebeklerde, Zinco gaz damlasının sevilmediği, hatta bebeklerin bu damlanın tadını beğenmediğinden kustuğu görülmüştür. Bu durumda Zinco kullanımını bırakmalısınız. Bunun yerine, bebeğinizin sevebileceği en azında kusmadan içebileceği,  yine Zinco gibi bitkisel bir gaz giderici damla kullanabilirsiniz. 

Zinco gaz damlası fiyatı 2018 | Zinko damla fiyatı 2018

Zinco gaz damlası fiyatı 13,00 TL civarındadır. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...