Tgrt Haber
21 Eylül 2020 14:35

Zoom Nasıl İndirilir? Zoom Programı Nasıl Kullanılır?

EBA uzaktan eğitim devam ederken online olarak görüntülü ve sesli konuşma imkanı sağlayan Zoom programı hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar; programı indirmek, kurmak ve kullanmak için Google'da araştırma yapıyor. Online konferans platformları tüm dünyada özellikle pandemi döneminde en çok aranılan ve kullanılan programlar arasında yerini aldı. Uzaktan eğitim döneminde neredeyse tüm öğretmenler, özel okullar ve kurslar tarafından sıkça kullanılan Zoom programı hakkında; "Zoom nasıl indirilir? Zoom programı nasıl kullanılır? Zoom programı nasıl kurulur? Zoom programı güvenilir mi? Zoom Türkçe yapma" gibi merak edilen sorulara cevaplar arıyor. İşte Zoom Meeting programı hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde. Keyifli okumalar diliyoruz...

Zoom Nasıl İndirilir? Zoom Programı Nasıl Kullanılır?
Zoom programı nasıl kullanılır?,Zoom programı nasıl kurulur?,Zoom,Zoom programı nasıl indirilir?

Bilgisayar, tablet ve cep telefonları ile uzaktan eğitime online olarak görüntülü, sesli bir şekilde iletişim kurulmasını sağlayan Zoom Meeting programı, öğrenciler ve öğretmenlerin en çok kullandığı uygulamaların başında geliyor.

Zoom Programı Nasıl Kullanılır?

Zoom Programı Nasıl Kurulur, Zoom Nasıl İndirilir?

Birden fazla kişinin aynı anda görüşme yapabilmesini sağlayan Zoom Meeting uygulama programı karantina günlerinin en gözde iletişim araçları arasında yer alıyor.

Uygulamayı indirmek ve kurmak için; "zoom.us" adlı internet sitesinin ana sayfasını açmak gerekiyor. Açılan ana sayfa üzerinden "Sign Up Free" seçeneğine tıklayıp daha sonra gelen ekrana ise mail adresinizi yazıyorsunuz. Buradan kişisel mail adresinize doğrulama linki gelecektir. Bu doğrulama linkine tıkladıktan sonra "Download" ve "Run Zoom" dedikten sonra programı indirme işlemini başlatmış oluyorsunuz. 

zoom programı nasıl kurulur?

Zoom Meeting uygulamasını kişisel bilgisayarınıza, telefon veya tabletinize indirdikten sonra ana ekran üzerinde yer alan "İfadeler" bölümünde; online ders yapmak için tıkla, yeni bir online derse katılma, ders planlama gibi farklı İngilizce seçenekleri bulunuyor. Bu seçenekten öğretmenler online ders yapmak için "New Meeting", yeni bir online derse katılmak isteyen öğrenciler ise "Join", ders planlama kısmı ise "Meetings" seçenekleri olarak yer alıyor. 

Diğer taraftan, yeni bir dersi başlatmak için ise “New Meeting” ikonuna tıklamanız yeterli oluyor. Size burada verilen meeting "ID numarası" ise derse katılacak tüm öğrencilere gönderiliyor. Öğretmenler, "Start Meeting" tuşuna basıp derse başladıktan sonra öğrenciler ile ID'yi paylaşıp online olarak görüntülü ve sesli derse başlayabiliyor. Burada öğrencilere verilen ID ile Zoom uygulaması üzerinden herhangi bir üyelik işlemi yapmasına gerek kalmadan direk olarak derse katılım sağlayabiliyor.

Zoom Nasıl Kullanılır? 

Programın canlı bağlantı sağladığı için yüz yüze görüşmeden bir farkı olmadığını anlamak gerekiyor. Bu yüzden kamara açısının sizi çektiği arka bölümdeki görüntünün kafa karışıklığı yapmamasına özen gösterin. Zoom veya Microsoft Teams gibi programlarla yapılan görüntülü video bağlantılarında, evvala öğrenciler sadece kendi öğretmeninden gelecek e-posta veya mesajdaki bağlantılara tıklamalıdır. Eğitime katılacak öğrencilerin öğretmen konuşurken ses çıkartmadan sınıftaymış gibi sessiz olmalı ve bulunduğu odada yalnız olarak eğitime katılmalıdır. Görüntülü konuşma sırasında görüntünün arka planında, yaşadığı yeri ve ailesi ile ilgili özel bilgileri açığa çıkarabilecek resimlerin olmamasına özen gösterilmelidir. 

Zoom nasıl kullanılır

Programı kullanırken güncel bir antivirüs programı kullanabilirsiniz. Bir milyarı aşkın zararlı yazılıma her geçen gün 350 bin yeni zararlı yazılımın yazıldığı göz önüne alındığında iyi niyetli olmayan bu programlardan zarar görmemek için mutlaka bir antivürüs programı kullanmanızı tavsiye ediyoruz. 

Zoom'a Nasıl Giriş Yapılır? 

Zoom programını indirdikten sonra ana ekran üzerinde yer alan ifadeler kısmında Online ders yapmak için tıkla, Yeni bir online derse katılma, ders planlama gibi farklı ingilizce seçenekler yer alıyor. Öğretmenler online ders yapmak için new meeting, yeni bir online derse katılmak isteyen öğrenciler Join, Ders planlama kısmı ise meetings olarak yer alıyor.

Zoom'a nasıl giriş yapılır

Evet şimdi yeni bir ders başlatmak için "New Meeting" e ikonuna tıklıyoruz. Burada size verilen meeting İD numarasını öğrencilere veriyorsunuz. Start Meeting tuşuna basıp derse başladıktan sonra öğrencileriniz ile ID'yi paylaşıp derse başlayabilirsiniz. Açılan ekran üzerinden mikrofon ayarı video açıp kapatma ekran paylaşma katılan öğrencilerin sayısını gösteren ifadeler yer alıyor. Öğrenciler verdiğiniz ID ile zoom uygulaması üzerinden herhangi bir üyelik işlemi yapmadan derse katılım sağlayabiliyor.

Zoom Türkçe Dil Desteği Var mı?

Zoom uygulaması İngilizce bir program olduğu için henüz Türkçe dil desteği yoktur. Ancak İngilizce, Fransızca, Almanca, Portekizce, İspanyolca Çinçe ve Japonca gibi dilleri desteklemektedir.

 

Zoom Türkçe Yapma

  • Öncelikle zoom programını bilgisayarınıza indirin ve kullanıcı bilgileriniz ile giriş yapın.
  • Bilgisayarın sağ alt köşesinde yer alan simgeye tıklayın ve zoom simgesine sağ tıklayın.
  • Açılan menüden Switch Languages seçeneğini üzerine gelin.
  • Yandaki menüden dil seçiminizi yapabilirsiniz.
  • Dili seçtiğiniz zaman Zoom programının dili otomatik olarak değişecektir.

Zoom Türkçe yapma

 

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...