Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Mart 2014 16:03

'12 Dev Adam'da Ataman dönemi

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörlüğüne getirilen Ergin Ataman, basın mensuplarının karşısına çıktı.

'12 Dev Adam'da Ataman dönemi
Ergin Ataman, basın mensuplarının karşısına çıktı,12 Dev Adam,basketbol milli takımı

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına Ataman'ın yanı sıra Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile A Milli Takım Teknik Menajeri ve Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay da katıldı. Turgay Demirel, toplantıda yaptığı konuşmada, Ergin Ataman ile 3 yıllık sözleşme yaptıklarını belirterek, "2016 için hedefimiz hem erkekler hem kadınlarda olimpiyatta yer almak. 2012'de kadın milli takımımız olimpiyata katılmıştı. İnşallah 2016'da hem erkek hem kadın milli takımlarımız ile olimpiyatta yer alırız" diye konuştu.  
Ergin Ataman'ın başarılı bir antrenör olduğuna dikkati çeken Demirel, "Ergin Ataman'ı tanıtmama gerek yok. Türk basketbolunu yurt dışında başarılarla temsil etmiş biri. Döndükten sonra Türkiye'de şampiyonluklar yaşadı ve Avrupa kupası kazanarak, kariyerinde en üst noktaya ulaştı. Önümüzdeki süreçte A Milli Takımımızın başantrenörü olarak hep birlikte daha büyük başarılara gidebileceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.  Türkiye Basketbol Federasyonu'nun 55. kuruluş yılını kutladığını hatırlatan Demirel, hem kadınlar hem de erkeklerde milli takımlarda ilk kez birlikte dünya şampiyonasına katıldıklarını aktararak, "Kadınlarda dünya şampiyonasını Türkiye'de düzenleyeceğiz. Basketbol milli takımlarımız dünya basketbol şampiyonlarında önemli bir sorumluluk üstlenecek. Futbol takımımızın dünya şampiyonasında olmadığı bir yılda tüm kamuoyu İspanya ve Türkiye'deki erkek ve kadın basketbol şampiyonlarına yönelecek. Erkeklerde arka arkaya 4. kez katılacağımız dünya şampiyonasında ikincilik başarımızı korumak için mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...